[]

Hırsızlık ve Polis Tutumu?

Geçtiğimiz günlerde bir hırsızlık olayı yaşadık playstation ile ilgili bir sorum olmuştu hatta.
Playstationdan sinyal alınmış birkaç gün önce açılmış bir yerde bu sırada polis aranıyor ve memur beyler diyorlar ki siz yeri tespit edin biz gider basarız.
Sinirleniliyor tabi bu durum karşısında kapanıyor mevzu.
Neyse dün ya da önceki gün yeniden sinyal alınıyor ve bu sefer bizimkiler bayağı detaylı bilgiye ulaşabiliyor ip adresinden konumu bulunuyor vs. Polisi tekrar arayıp diyorlar ki "Şişli de bilmem ne caddesi bilmem ne sokakta doğan elektronik diye bir yerden geliyor sinyal" ve polisin cümlesi şu "tehlikeli bölge oraya giremeyiz".
Bu arada evden bir sürü elektronik eşya gitti belki hepsi aynı yerde bile olabilir.
Bunlar hep böyle mi?
Bu kadar mı baştan savılır.
Hayır şikayet etsen kimi kime şikayet edeceksin?
Bu durumda yapılacak ne var bilmiyorum da sorum şu;
Bunlar hep mi böyle? Bizim başımıza da geldi ama çok ilgilendiler diyen var mı?

Bundan 6-7 yıl önce bizim evimize hırsız girdiğinde yine gitmiş hırsızın evden eşyalarla çıkıp bindiği arabanın plakasını bile vermiştik ama yine aynı ne bi soru ne bi ilgi.
Bu ikinci olunca merak ettim ilgilenilen kimse var mıdır diye açıkçası.


Teşekkürler.

 
Bizzat başıma gelmedi ama sağdan soldan duyduklarım hep aynı. Polisin umrunda değil.ben saşırmanıza şaşırdım.


  • doxanikee  (30.05.17 09:22:52) 
Eniştemin motorsikleti çalındı. Akşam 7 gibi karakola gittiler, gece 12'de ancak anons ettirebilmişler. Kaçan kaçsın, ortalık temizlensin kafası heralde. Şaşırmanıza şaşırdım +1.


  • uzunuzunilgi  (30.05.17 10:03:29) 
Benim direkt başıma geldi. Eve hırsız girdi. Çevre iş yerlerinden kamera görüntülerini bulun dediler. Bulduk götürdük 12 saatlik görüntü izleyemeyiz dediler. Tüm videoyu seyredip kişileri belirledik videonun hangi dakikaları olduğu ve ekran görüntülerini attık yüzleri belliydi. Ona rağmen birşey çıkmadı. Uğraşmıyorlar çok net bir şekilde. Hatta neden güvenlikli sitede oturmuyorsunuz diye suçlu bile olduk. Genel yorum ise böyle suçlar İle ilgilenmiyorlarmıs.

Geçmiş olsun demekten başka yapacak bir şey Yok sanırım.
  • kullanıcı adını aktif edemeyen insan  (30.05.17 10:06:39) 
bence gidin savcılığa şikayette bulunun, bakın nasıl ilgiliniyorlar. geçenlerde polisle ilgili bir olay geldi başıma, ilgilenmiyorsanız sizi şikayet edeceğim savcılığa dedim, git et dedi ama sonra da 2 dakkada hallettiler işi. bazen işe yarayabiliyor.


  • ravenudon  (30.05.17 11:11:22) 
basit hırsızlık olaylarında kıllarını bile kıpırdatmıyorlar. kendin hırsızı tutup getirsen arka kapıdan salarlar zaten. hangi bölgede hangi tür suçları kimlerin işlediğini polislerin de gayet iyi bildiğini düşünüyorum ben. kendilerinin veya yakınlarının başına geldiğinde ya da nüfuzlu birileri için üstten emir geldiğinde elleriyle koymuş gibi buluyorlar çünkü..


  • nrmnm  (30.05.17 11:55:57) 
Ben geçen sene kurban bayramında bir taciz (hatta tecavüz bile olabilir) vakası gördüm. Sokak ve hatta mahalle bomboştu tatil sebebiyle. Büyük bir minibüsün içinde bağırış çığırış dayak vs. vardı. İki defa aradım polisi. Aradan 10 dk. geçince bir daha aradım. Gelen giden olmadı. Zaten minyon insanım :( Kadın başıma da iki tane (ortada gözüken) adamın yanına gidip birşey yapamadım. :/

İnanılmaz ilgisizler. Kazandıkları parayı çok büyük bir kısmı hak etmiyor.
  • chitosan  (30.05.17 12:35:19) 
lise döneminde mahallede sapık saldırmıştı bana. arayıp polise haber verdik, anneme "hanfendi sapık kaçtıktan sonra mı haber veriyorsunuz" dedilerdi. istediğimiz bi gelip dolanmalarıydı, gelmediler bile. bir hafta sonra alt sokaktan arabayla bi kız kaçırdılar, alakalı mıydı bilmem..

ex erkek arkadaşımın annesi 2000'lerin başında akp kadın kollarında üst bi pozisyondaydı. bunların evine giren hırsız tonla takı götürdü. kadın ofiste bahsetmiş "kocamın saati önemliydi, o gitmeyeydi" demiş. ertesi gün iş arkadaşı masasına bi avuç saat bırakıp "hangisi sizin, seçin" demiş. işte beyle.
  • manuel mandalina  (30.05.17 13:27:31) 
üstten baskı gelmeden polis hiçbir şey yapmaz. bakın hiçbir şey diyorum, ifadenizi bile almadıkları olur çoğu zaman. o polislerin görevi egemen siyasi iradeyi korumaktır.


  • gintare  (30.05.17 13:46:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.