[]

Macbook'un klavyesine biraz cay dokuldu.

acilirken ekran gelip gidiyo. password giriyom, basamiyom buton'a ama sonra.uzerine gidip enter'a basanda, tik tik diye ses geliyo, ama login olamiyo. (ayni zamanda bu arada, gene ekran kararip bi kac saniye, ben escape ya da enter'a basinca geri geliyo...)
$arj aleti de bi ye$il yaniyo, bi boyle orange blink ediyo.
pilden ise hic acilmiyo macbook.

birazcik caydan boyle olmasi normal midir ya?
4 yildir ne badireler atlatti da bi$ey olmadiydi :(

tavsiye var mi canlar??

 
$eker yoktu. $ekersiz icerim de.
sac kurutma makinesiyle kuruttuydum hemen. yemedi demek...

  • rusdemezale  (13.01.10 12:41:56) 
öncelikle geçmiş olsun..

cihazı derhal kapatıp elektrikle bağlantısını kesip pilini çıkarın. daha fazla zarar vermeyin.

servise götürmek istemiyorsanız,

1) elektronik/servis konusunda deneyimliyseniz kendiniz, değilseniz bilen/anlayan/deneyimli/eli titremeyen biri ifixit.com'daki guide'lardan faydalanarak cihazı açın ve sıvıya maruz kaldığına inandığınız parçaları sökerek saf alkol veya saf su ile yıkayın (evet yıkayın). bir diş fırçası yardımcı olacaktır. saf suyu benzin istasyonlarında "akü suyu" adı altında bulabilirsiniz, saf alkol nerede bulunur bilemem. sonrasında iyice kurumasını bekleyip (saç kurutma makinesiyle kurutmayıp) geri monte ettikten sonra çalışması için dua edin. yine de cihazınızın her an pes edebileceğini unutmayın.

2) parça değiştirmeniz gerekiyorsa, yine ifixit'ten veya çeşitli sitelerden sipariş vererek kendiniz değiştirebilirsiniz, türkiye'deki servisler inanılmaz fiyatlar çekeceklerdir.

macbookpro'suna yarım şişe bira döküldükten sonra cihazını kurtarabilmiş bir kullanıcıyım, sevgiler :)
  • ref  (13.01.10 14:07:49 ~ 14:08:15) 
şarj aleti bi yeşil bi orange yanıp sönüyorsa bu batarya sorununa işaret eder. benimki yanıp söndükten bir sene sonra tamamen ruhunu teslim etti :) ööle pilsiz neyin çalıştıryom :p 4 yıl zaten bataryanın ömrü, kaçıncı cycle'da? 300'ün üstüyse iktisadi ömrünü tamamlamak üzere.

çay içinse @ref'in dediği gibi numara çekmen gerek, yoksa saç kurutma makinesiyle olmaz o. naaptın, logic boarda mı döktün çayı?
  • no avalon  (13.01.10 14:41:12) 
merci merci can^lar.
ya s f filan i$te o harflerin oldugu yere az bi$ey geldi..
can havliyle laptop'i alip yana cektim. asil cay masadaydi. orayi kuruladim bezle.
sonra bi baktim, laptopda acaiplik var. ustunu sildim klavyenin, onemli bi$ey var gibi durmuyodu ustteki cay, kapatip aciim dedim. boyle gariple$meye ba$ladi. ekran sanki calisiyo da arada gidiyo iste. escape'e enter'a falan basip ekrani gorunur yapiyorum 3-4 saniye sonra gene gidiyo.
elle mouse yerini kullaninca da basmiyo, zzt zzt diye her bastigimda mesaj veriyo, hani sen bas bas ben yapamiyom dermi$ gibi.
logic circuit'a bi$ey oldu ellaam!
mis gibi aletti ya.$anssizlik!
fixit'i deneyecem bakalim.
  • rusdemezale  (13.01.10 15:30:05) 
notebook olsaydı kötüydü de macbooksa bişiy olmaz.


  • atmosphere  (13.01.10 16:44:38 ~ 16:45:42) 
yaziciogluna goturdum, klavye gitmis deyirler. 99+kdv = 118 tl
$u aku suyu olayini deniyecem ama en az 20 30 vida var ya. daha evvel macbook acip kapayan var mi? tavsiye dermisiniz?

  • rusdemezale  (20.01.10 12:26:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.