[]

macbook pro donanım sorusu

Klavyemi süpürürken üst ok tuşu çıktı. baktım ayağı kırılmış belki milimlik bir şey ama çıkıyor işte bu yüzden. hangi yedek parçacıya gittiysem komple çıkarıp takmak gerekiyor diyor. ben buna pek inanmıyorum çünkü tüm tuşlar bağımsız neden sağlam tek bir tuş alıp takmayayım ki? sorduğum biz çok yaptık diyen birisi öyle olmuyor onun puntosu kırılmıştır falan dedi. ben şimdi sağlam tuş takarsam durmayacağından nasıl emin olabilirim hepsini değişmek zorunda olmak saçma değil mi?




 
apple mallıklarından biri olabilir. ama yurtdışından falan tuş sipariş edip kendin takmaya kalkma derim. ver parayı kurtul.


  • twelfth  (29.05.17 16:22:18) 
Başka bir tuş söküp takmayı dene


  • gozu acik sevisen yahudi  (29.05.17 16:30:21) 
istanbuldaysanız kadıköy yazıcıoğlunun sağ çaprasındaki binada(yazıcıoğlunun karşısındaki hırdavat zımbırtısı satılan yerin sağındaki bina) 4. ya da 5. katta bilgisayar teknik destek vs. uğraşan bir firma var adını unuttum şimdi ancak tabelası vardı zaten bina üzerinde, aynı sorunu caps lock tuşu için yaşamıştım, sertçe bastım fırladı tuş.
Herneyse sağolsunlar uygun modelli capslock tuşu bulmak için eleman gönderip yarım saat talan ettiler ne kadar dükkan varsa etrafta, hallettiler hemen orada. verdiğim ücret de 15-20tl civarıydı 2 sene önce falan. sadece tuşu değiştirdiler. Tabi benimkinin sorunu tuşun kendisinde kırık vardı, sizdeki sorun da tuştan kaynaklı ise sadece tuşu alıp takabilirsiniz yerine. tek sıkıntı, tekli şekilde satanı ve sizin modele uygun tuşu bulabilmek. ilginçtir her sene çıkan macbook'a, kasa aynı olmasına rağmen değişik yapıda tuş klipsleri kullanmış apple. istanbulda değilseniz de yine şehrinizde vardır bilgisayarcı/elektronikçilerin kümelendiği noktalar, oralarda işi donanım servisi/laptop tamiri olan yerlere sormakta fayda var.

  • deluhathol  (29.05.17 17:15:45) 
elbette bütün tuş takımını değiştirmek saçmalıktır. apple veya apple reseller mağazalarındaki teknik servislerde daha önce kullanılmış olan cihazlara ait tuş takımları mutlaka vardır. para vermenize dahi gerek kalmaz. sadeece sizden yönetime memnuniyet hususunda bir teşekkür e-mail'i atmanızı isterler, hepsi bu. ilk önce zorlu ve akasya'daki apple mağazalarına, ardından pupa ve lydia gibi reseller mağazalara danışın.

bu arada sizin de belirttiğiniz gibi tuşların altında bulunan tırnaklar oldukça küçük ve hassastır. haliyle yeni nesil macbooklar'daki gibi butterfly klavye mekanizması kullanılmadığı için tuş aralıkları fazla ve bundan ötürü kolay bir şekilde tozlanıyor. ben silikon kılıflardan kullanıyorum. araştırın isterseniz. ama klavyenizle uyumlu olmasına dikkat edin.
  • lynyrd skynyrd  (30.05.17 14:15:58 ~ 18:10:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.