[]

Evlenen kadın soyadı sorunsalı

Selamlar

Evlenen kadınlar kocasının soyadı ile beraber kendi soyadını da alabiliyor. Peki sadece kendi soyadını kullanma hakkını nasıl ediniyor? İlla mahkemeye mi başvurması lazım. Araştırdım biraz ama pek anlayamadım doğrusu.

Bu konu hakkında bilgisi, deneyimi olan ya da bir hukukçu arkadaşımız yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler.

 
evet aile mahkemesinde dava açmanız gerekiyor. ilgili uluslararası anlaşmalara da atıfta bulunsanız iyi olur.


  • rucka boji  (29.05.17 16:23:07) 
  • elxa  (29.05.17 16:27:22) 
Dediğiniz gibi ya sadece kocanın soyadı ya da kendi soyadıyla beraber kullanılabiliyor. Sadece kendi soyadını kullanması için evlilikten sonra aile mahkemesinde dava açması gerekiyor.


  • battal gemalmaz  (29.05.17 16:28:09) 
Türkiye'de böyle bir şey yok aile mahkemesine gitmen falan sonuca ulaştırmaz, bir ihtimal AİHM derdine çare olabilir ama o da kesin değil.


  • angelus  (29.05.17 16:29:35) 
@angelus biraz arastir istersen yanlis bilgi veriyorsun. 30 saniyelik bir google aramasiyla bile turk mahkemelerinin kadinin sadece evlenmeden onceki soyadini kullanabilecegine dair kararlarinin haberleri cikiyor.


  • rucka boji  (29.05.17 16:41:49) 
o zaman evlenme.


  • elvedui  (29.05.17 16:41:50) 
Evlendikten sonra böyle bir değişiklik yoluna giriyorsan asliye hukuk mahkemesine gitmelisin. Menfaatinin ne olduğunu net bi şekilde açıklarsan, mahkeme de mantıklı bulursa, olur.


  • megalomaniac  (29.05.17 16:49:21) 
bizzat kuzenim yaptı. bekarlık soyismini kullanıyor.


  • balik kraker  (29.05.17 23:34:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.