[]

Yunanistan'a Araçla Gitmek (Ehliyet-Sigorta Bilgisi Lazım)

Arkadaşlar merhaba,

Yunanistan'a ramazan bayramında araba ile gidip gezmek istiyoruz.
Yeni ehliyet için başvurdum, onu çıkarttıracağım. Bu yüzden uluslararası ehliyet almaya gerek yok diye düşünüyorum, doğru mudur?

Bunun yanında araç için sigorta yapılması gerekiyor. Yaklaşık 7-9 gün için kaç TL gerekir?

Araçla gidiş için başka tavsiye ve bilgi varsa paylaşırsanız sevinirim. Alternatif rota önerilerinizi de alabilirim. Araçla gideceğim için bakir çok bilinmeyen güzel yerlere de gitmek isteriz zira.

 
15 güne kadar sigorta 52 yuro mu neydi
ehliyetin zaten uluslararası başka bir şey almana gerek yok. turing belgesi lazım sana.

yunanistan'da nereye gideceksin? otoyol ücretleri can sıkabilir çok ileri gitme. halkidiki güzeldir, ortadaki yarımada özellikle.
  • cekilmis gayfe  (29.05.17 14:13:19) 
yarım saat önce rota çiziyordum google dan bu kadar denk gelir.

takipteyim. :)
  • eeb  (29.05.17 14:27:09) 
selam dört gün önce geldim bilgiler taze:)
sigorta en az 15 gün yapılıyor 60 euroydu sanırım. yeni ehliyet varsa uluslararası ehliyete gerek yok.
otoban paralı, 3 kere 2.30 ödeyeceksiniz. otobanda benzinci yok, anca çıkışlardan şehirlere inip alıyorsun, keşan'da fullemekte fayda var.
otoban yolu hızlı ve güzel ama sahil yolu daha uzun olmasına rağmen çok güzel yerlerrden geçersiniz.
fanari diye bir sahil kasabası var, göller bölgesi olarak adlandırılıyor ve çok güzel.
bayram olduğu için büyük iht çok ama çok kalabalık olacak. türkler istila ediyor.
kavala küçük ama güzel, her şey ucuz özellikle yemek. kurabiye alacaksanız, sahildeki büfe yerine ara sokaklardaki pastaneleri tercih edin daha taze oluyor.
hız sınırını ciddiye alıyorlar, geçmemeye çalışın. her yer park etmeyin çekebiliyorlar.
saat 2'de her yer kapanıyor öğlen, alışverişleri geçe bırakmayın. selanik'e mutlak suretle gidin ve merkezi bir yerde konaklayın. ladadika bölgesine tavernalara gidin selanikte.
gümrükte pek aramıyorlar, bir sürü içki sokabilirsiniz ama kesin konuşmamakta fayda var.
başka sorularınız olursa cevaplarım.
iyi tatiller şimdiden
  • wild honey suckle  (29.05.17 14:27:22) 
Turinge para yatirman gerekiyor (15günluk) yeni ehliyet yeterli. Bayramda sinir kapisi cok kalabalik olacak haberin olsun. 19mayista arkadasim 5saat beklemis donuste:)


  • solenkol  (29.05.17 14:43:33 ~ 22:11:15) 
evet yeni ehliyetle giriş yapabiliyorsun. turing'den alınan beynelminel ehliyete gerek kalmıyor.

sanırım en düşük 15 günlük veriliyor yeşil sigorta o da araç için 60€ diye hatırlıyorum. Güncel fiyatları google'a bir danış derim.
  • karjalainen  (29.05.17 14:44:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.