[]

Arabaya Dökülen Çam Ağacı Sıvıları

Oturduğumuz semtte çam ağacı çok. Ve bunlardan özellikle bu mevsimde çok sıvı akmaya başladı. Sadece camlarda kalsa iyi, arabanın tümüne bu sıvı akmaya başladı ve bu durum kötü bir görüntü yaratıyor.

Bu sıvıya korumacı bir çözüm varmıdır bildiğiniz ?


 
Seramik yaptırtsan kısa süreli duranlara karşı korur ama uzun süre o reçine üzerinde kalacaksa onun da faydası olmaz. Sık sık yıkatman gerekli yoksa benek benek iz kalır oralar...


  • malheiros  (29.05.17 13:54:11) 
koruma değil de, eğer reçine yapıştıysa bir beze gazyağı döküp silin, sonrasında da yıkatın. gazyağı bulamazsanız mazot hatta benzin ile de çıkıyor. hemen yıkamayacaksanız camlarınıza sürmeyin, iz kalabilir.


  • altinci nesil caylak  (29.05.17 16:14:02) 
reçine yapıştı, diğer yerlerde nokta nokta oldu.en sinir bozucu tarafı da bu. seramik düşünüyorudum, ama kafamda sorular oluşuyor, şimdi yaparsak o kadar parayı boşa vermeyelim diye.


  • czn  (29.05.17 16:45:04) 
Mazot benzin gibi çözümler boyayı aşındırır, sürekli yıkamak da aynı şekilde zarar verir boyaya. Seramik kaplama lekelerin daha kolay çıkmasını sağlar ama yine sürekli (2gunde bir gibi) yıkatmanız gerekir. Bu da hem maliyet hem boyanın aşınması olarak geri döner size.

İmkan varsa biraz uzak da olsa ağaç altı olmayan bir yere park edin aracı. Olmaz derseniz de arabanın üstüne atılan, kolay açılıp toplanan brandalar var, onlardan kullanın. O reçinelerin boyaya temas ettiği her ihtimal oldukça zararlı çünkü.
  • md11  (30.05.17 04:01:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.