[]

Pasaport ve kimlik yenileme

Evlendigim icin pasaport ve kimligimi degistirmem gerekiyor acil olarak. Kimlik icin randevu sistemi vs yok sanirim ama pasaport icin baktigimda en erken 15-20 gun sonrasina randevu veriyor sistem.

Herhangi bir ilce emniyet mudurlugune esimle gitsem randevusuz da pasaport yenileme islemi yaptirabilir miyim?


 
Pasaportu neden acil değiştiriyorsunuz?
Kimliği bir nüfus müdürlüğünden 15 dk'da değiştirip, pasaportu da eski - evlenmeden önceki soyad ile kullanmaya devam edebilirsiniz.
Eşim yıllardır böyle kullanıyor, kaç sefer yurt dışına çıktı.
Biletinizi alırken pasaporttaki soyada göre alacaksınız o kadar.
  • quaker  (29.05.17 12:31:26) 
kimlik için randevu sistemi var. randevusuz da gidebilirsin. (bağlı olduğun ilçe nufüs müdürlüğüne)
ekimlikrandevu.nvi.gov.tr

pasaport içinse;
randevusuz işlem yapmayabilirler yalnız, memurun insiyatifine bağlı.

onun dışında randevulu/randevusuz için il veya ilçe farketmezi hrhangi bi yere gidebilirsin.
  • elorelia  (29.05.17 12:32:56 ~ 12:33:29) 
@quaker Green card formunu doldururken pasaport numarası vs istiyor. İleride herhangi bir probleme sebep olmaması için değiştirmek istiyoruz.


  • elon  (29.05.17 13:33:45) 
Pardon, ben yurtdışına alelade bir seyahat sanmıştım. Değiştirmekte haklısınız sonrasında "soyadınız farklı len sizin" diye abuk işler açmasınlar.
Şimdiden iyi şanslar.

  • quaker  (29.05.17 13:41:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.