[]

Dövüş sporu öneri

Neden onerdiginiz sporu yapmaliyim ? Kisaca bilgi alabilir miyim ? Ciddi olarak baslamayi dusunuyorum.

Yaş 23 boy 174 yer ist b.evler


 
Ben karateciyim. Tavsiye ederim. Hem Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları'na da kabul edildi. Dünya şampiyonası, Avrupa şampiyonası gibi prestijli müsabakalar hep vardı ama olimpiyatlara kabul edilmesiyle bence kendini iyice kanıtlamış bir spor oldu. İyi çalışırsan başarılı bir sporcu olabilirsin. Ben de okul nedeniyle uzun süredir antrenmanlara gidemiyorum ama en yakın zamanda devam edeceğim. Amacın sokakta adam tepelemekse ona bir şey diyemem. Ben işin sportif kısmını öneriyorum.


  • dissendium  (28.05.17 23:38:51) 
boks boks boks


  • fyodor fyodorovic  (28.05.17 23:40:32) 
Savunma sporları güzel bence ama öğrenmesi uzun sürüyor ve iyi disiplin istiyor. Hemen sonuç istiyorsan saldırı sporlarına yöneleceksin. Mma düşünüyorsan temel boks hareketlerini bilmen gerekiyor önce boks öğrenip diğerlerine kay.
Ama şöyle de bir şey var güreş> boks > ve diğerleri. Boksör yumruğuyla yere yığar ama güreşciye bacağını kaptırdığında bitiyor. Sambo da düşünebilirsin.

  • jazzabel  (28.05.17 23:52:48) 
4 - 5 sene önce aikido eğitimi alıyordum. meşhur bir hocamız vardır, türkiyede 5 - 6 isimden biridir, mustafa aygün. kyu sınavımız için bulunduğumuz şehre geldi, sınavdan sonra bir yerlerde oturduk öğrenciler mustafa hoca falan çay sohbet... bir ara muhabbet en etkili savaş sanatına dönünce şunu dedi: "bakın açık söylüyorum eğer amacınız sokakta kazanmaksa aikido yu bırakın, kickbox a başlayın. toplam iki elin parmakları sayısında temel teknik vardır, bunları öğrenir, bol antreman yaparsınız, çok daha efektif olursunuz sokakta"

bilmem anlatabildin mi?

dövüş sporları ikiye ayrılır temelde: vuruş ve tutma(grapling). vuruş sporları belli işte, boks, kick boks, muay thai vs.

tutma, judo, güreş, ju jutsu, brazilian ju jutsu vs vs

mma eğitimi veren yerler bu iki tipi harmanlayarak eğitim verirler. misal bjj ve kickboks.

kendi vücudunu iyi tanı boy 1.74 müş. enine bir herif misin? öyleysen judo veya bjj de başarılı olman olası.

daha zayıf yada atletik biri misin? o zaman vuruş tipi sporlar senin için uygun olabilir, daha hızlı ve çevik olman gerekir neticede.

neye gidersen git ama şunu unutma, gideceğin sporda mutlaka ama mutlaka spariing çalışmaları olmalı. nedir sparring? antrenman müsabakaları. öğrendiğin teknikleri hoca gözetiminde bir partnerle müsabakada denersin. misal taekwondo, boks, kick boks, bjj (brazilian jiu jutsu) bunlar sparring in bol bol yapıldığı sporlardır.

ama mesela bir aikido da sparring yapılmaz zira teknikler kitleme ve fırlatma üzerinedir yanlış bir harekette antrenman yaptığın arkadaiını sakatlayabilirsin.

bir uyarı daha kesinlikle ama kesinlikle "rakibin gücünü kullanarak rakibi alt etme" safsatalarına inanma. eğer senin belirli bir fiziki kuvvetin yoksa kolayca yamulursun.

neyse muhabbet uzun o yüzden toparlıyorum;

eğer amacın kavga değil huzur bulmak, enerji atmak vs ise aikido ya git.

eğer amacın sokakta kendini savunmakse yukarıda bahsettiklerimi göz önüne alarak tercihini yap. ve mutlaka ama mutlaka sparring/antreman müsabakası olan bir spor dalını tercih et. hepsinde yoktur bu misal aikido, wing chun/wing tsun....

ek: o spor diğerinden üstündür, berikisi şu sporu yapanı döver diyenleri dikkate alma sakın. kulaktan dolma bilgilerle sallıyor herkes. dikkate almak gerekenleri yukarıda saydım:

- senin vücur yapın ve ilgi duyduğun alan
- ilgi duyduğun alanda sparring çalışması var mı?

ayrıca mma yı öyle herkes öğretemez. ülkede doğru düzgün kafes dövüşüne çıkan adam sayılı. çok iyi araştır. zaten mma eğitimi dediğimiz olay bir vuruş bir de tutuş dalında iki sporun beraber eğitiminin verilmesi.
  • issiz karga  (29.05.17 00:00:18 ~ 00:03:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.