[]

diş hekimi tüm malzemeleri sıfır kullansa maliyet ne olur?

devamlı gittiğim bir diş hekimim var. kendisi ile aramız süper. dolgu için 50-60lira falan alıyor. ramazandan sonra ağzıma zorlu bir kanal yapacak. konunun teknik yönüne hiç hakim değilim. tahminen dolgu kanal için kullanılan malzemelerin bir kısmı sıfır olarak kullanılıp atılıyor bir kısmı da defalarca sterilize ediliyor.

ben kendisine "bana tüm malzemeleri sıfır kullan fiyat farkı neyse vereyim" desem kaç lira fark eder?

tabi ağzıma soktuğu minik ayna gibi şeyi sıfır kullanmasına gerek yok. dişime bizzat değen kan teması olan şeyleri soruyorum.

aynı soruyu diş taşı temizleme aletleri için de soruyorum. elektronik bir şeyle temizliyor taşlarımı. klasik mekanik çengelle değil. elektronik diş fırçası gibi bir şey bu. onun başını sıfır mı açıyor? yoksa sterilize mi ediyor? sıfır açsa ne fark eder maliyet olarak?

ayrıca:

kendisine soramıyorum adam bana "benim sterilizasyonuma güvenmiyor musun?" diyecek. aradaki maliyet farkını bilmeden teklif etmek de istemiyorum. hem bana sıfırdan kullansın aletler kalsın sonra isterse sterilize edip başkasına da kullansın. aslında bir anlamda adama sıfır alet almış olacağım.

ayrıca2 takıntılı falan değilim. dışarda yere otururum, yakın olduğum kişinin lokmasını yerim falan ama diş işi kanlı bir iş.

ayrıca3: lütfen akıl vermeyin fikir vermeyin konu hakkında bizzat fiyat bilgisi teknik yorum sahibi iseniz cevap verin. "adama güven bence" "takma kafana yaa" gibi şeylerle gelmezseniz sevinirim.

 
''Gözümün önünde sıfır açabilir misiniz, yanlış anlamayın takıntım var'' filan derseniz direkt sıfırını açar fiyat farkı da almaz sonuçta birkaç kez sterilize edildikten sonra atılıyor zaten çoğu o yüzden sıfırı da vardır elinde. Yalnız çoğu zaman kitlere sıfırı da diziliyor zaten, bunlar kesici uçlar olduğu için birkaç kullanımdan sonra sürekli yenilenir o nedenle kitlerdeki steril ve sıfırı arasında bir fark yok aslında. Hatta bazı ürünlerin sıfırı steril olmuyor ve kullanım öncesi steril edilmesi gerekebiliyor.. Bu arada her yerde oluyor mu emin değilim ancak İstanbul'da iseniz düzenli aralıklarla (2 ayda birdi galiba) Çapa'nın Mikrobiyoloji ana bilim dalı tarafından gönderilen mikrobiyolojik pedlerle sterilizasyon kontrol edilip onaylanıyor çoğu klinikte ve bu da bekleme salonuna onaylı bir şekilde asılıyor. Sterilizasyon konusunda şüpheniz varsa bu denetim olup olmadığına yönelik kibarca danışabilirsiniz.

Ancak o aletlerin uçları için diyorum bunu ki sizin dediğiniz esas değen kısımlar da bunlar zaten. Gövde kısmı olan esas başlık kısımları pahalı (600-700 euro) ve yedek olarak 1-2 tane daha vardır elinde. Onlar da sterilize edilebiliyor ancak sıfırını açamaz, bazen plastik tek kullanımlıkları da oluyor ancak çok verimli parçalar değiller elinde de olmayabilir haliyle.
  • neferkitty  (28.05.17 22:34:55 ~ 22:43:12) 
kanal aleti ne kullandığına göre değişir.

300-400 tl'den başlar iyi marka kanal eğeleri.
kullandığı solusyonları almana gerek olmasa, enjektörler zaten tek kullanımlık.
röntgen kılıfı tek kullanımlık.
dişi delmeye yarayan frezlerden tanesi 10 ile 35 tl arası değişiyor. 3 tane kullansa 55tl.
el aletlerini sıfır aldırsan, ayna,son,presel,ağız spatülü,siman spatülü falan taş çatlasa 30 tl.


diş taşı temizleyen ultrasonik aletler de markaya göre değişiyor, bizim klinikteki başlıklar 160 euro.

varsa başka aklına gelen alet, söyleyeyim.
  • bir ileti paylastim  (28.05.17 23:28:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.