[]

Peşimde adamlar var. Sokağa çıkamıyorum. Ne yapmalıyım?

Arkadaşlar selam.
Şimdi ben adana'nın kozan ilçesinde çalışan bir mühendisim. Buralı değilim, Ankaralıyım. Üniversiteyi de Ankara'da okudum.
buraya yeni geldim sayılır, ocak 2017'nin ortasında geldim, yani 4,5 aydır buradayım.

Şimdi ben bira içen bir insanım. Hafta içi olmasa da özellikle pazar günleri 3-4 şişe yuvarlarım.

Olaya gelelim...
Bugün kapım birden çalındı.
Kapıda bir adam, "balkondan aşağı şişe atıyormuşsun, ne iş" dedi..
Ben de "ben şişe filan atmıyorum yahu, başkası atıyordur" dedim. Adam "tamam" dedi gitti. Biraz sonra balkondan, aşağı sokaktan ses geldi. ben de "noluyor yahu" deyip şaşırdım, çıktım balkona aşağı baktım. Tahmini 45-50 kişi sokakta, çoğunluğu başörtülü şalvarlı mahalle teyzeleri, o az önceki adam bana el işareti yapıyor, "aşağı gel aşağı" diyor. Ben de "tamam geliyorum" işareti yaptım, aşağı indim saf saf...

Beni ortaya aldılar "niye bira şişesi atıyorsun aşağı" falan diye sormaya başladılar. Ben de "ben atmıyorum" dedim. "Ramazan'da bira mı içilir, sokağa mı atılır şişesi" diye başka birisi bağırdı. Ben "yahu tamam içiyorum, kabul, ama aşağı şişe atmak falan gibi bir olay yok, ben yapmam öyle bir şey" dedim. Ki attığımı iddia ettikleri bira da hayatta para verip ağzıma sürmeyeceğim, leş kamyoncu birası. Sonra birisi ordan bağırdı, öteki burdan bağırdı, beni araya aldılar. Bir şey söylememe de izin vermiyorlar, tam bişe diyeceğim anda başkası bağırıyor.
Ben de sinirlendim bunlara "bira şişesi attığımı iddia ediyorsanız ispatlayın, saçma sapan ispatsız mispatsız konuşmayın" dedim. İşte orda film koptu. 2 tane kadın geldi bana saldırdı, tokat attı, araya bir adam girdi ayırdı. Ben de sinir oldum, "defol git allahın köylüsü, kezbanı" dedim. Bu sefer yine saldırdılar... Ben de 155'i aradım.
Polis geldi, anlattık onlara durumu. Bu 2 kadın benden, ben onlardan şikayetçi olduk, polis aracına atlayıp hastaneye gittik.. Darp raporu aldım, tokat izleri, tırnak izleri falan. Sonra karakola gittik.
Onları bir odaya, beni bir odaya aldılar, beklettiler 2 saat.
İfadelerimizi aldılar.
Bu kadınlar benim kendilerine küfür ettiğimi iddia etmiş. Tutanakta yazıyor, attım fotosunu.
Önce kadınları saldılar, sonra beni, ama ben gitmedim, can güvenliğim yok, evime bırakın dedim, polisler de sağolsun bıraktılar.
Ama polis aracından iner inmez bir araba hızla üzerime sürdü, kenara sıçrayıp zor kurtuldum. Polisler hemen aşağı indi, aldılar beni karakola geri götürdüler.
Adamlar eşlerinin anlattığı "bize küfür etti" iddiasına inanıp olayı namus davasına çevirmişler... Haydaaaaa. Polislere "ne yaparsanız yapın biz bu piçi öldüreceğiz" demişler... Polis beni salmadı... Ailem geldi kozan'a, aileme beni verip öyle bıraktı... Tabi bu araba yine arkamızda... Takip ediyor... Geldik mahalleye, ben hemen eve kaçtım, babam adamlarla bir şeyler konuştu, babama da "affı yok, kan çıkacak" demişler... Bu adamlar cono diye bir aşirettenmiş.

Şu anda evde hapisim, ama yarın ailem gidecek ben tek kalacağım burda, sabah servis beklerken, akşam servisten inince eve yürüyeceğim, sigaram bitince aşağı sokağa inip bakkala gideceğim falan... napacağım ben bu aşiretçilerle? Adamlar beni öldürmek istiyor...

Edit: tutanak
i.hizliresim.com

 
Çok geçmiş olsun. Adana'da olsam gelirdim yanınıza. Sözlükte de başlığı açın hemen. Yoksa ben açacağım. Update'siz bırakmayın bizi.


  • norek  (28.05.17 20:21:02) 
kesinlikle üstüne gidilmeli ve gündeme getirilmeli bu konu. aksi taktirde polis varken bunu yapan, her şeyi yapabilir.


  • denhia  (28.05.17 20:23:11 ~ 20:26:27) 
sözü dinlenen mahallenin saygı duyduğu bir yaşlıya gidip durumu anlatabilirsiniz belki varsa böyle az biraz da olsa tanıdığınız biri. bir de şu şişe atma olayının aslını ortaya çıkarabilirseniz de olayları soğutur.

ha bunların hiçbiri bir şeyi çözmez sadece oradan kaçıp kurtulana kadar gerekli süreyi sağlar.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (28.05.17 20:24:27) 
conoların dilinden anlayacak birisini araya sokacaksınız karşılıklı şikayetler alınacak. bunlar boş beleş insanlar başka türlü polis de doğru düzgün ilgilenmezse sizin başınız ağrır. şimdiden geçmiş olsun.

başlık açın bence de adana'nın o taraflarından bir sözlükçü çıkar belki yardım eder.
  • nickimin hakkini veremedim  (28.05.17 20:24:53) 
abi geçmiş olsun.


  • güneyli çocuk  (28.05.17 20:24:56) 
Sözlüğe yazdım. Umarım gören, duyan birileri yardım edecektir ben sürekli update edeceğim başlığı


  • norek  (28.05.17 20:26:19) 
çok geçmiş olsun. ekşide başlık aç, buraya linkini at, orayı up'layalım.


  • Apocalypse  (28.05.17 20:26:44) 
  • norek  (28.05.17 20:27:27) 
ben olsam hemen terkederdim orayı. ne zorunluluğun var zaten oralı değilsin. 3 kuruş daha aşağı maaş alırsın ama kafan rahat çalışırsın büyükşehirde.


  • goodman  (28.05.17 20:28:10) 
abi bu nedir ya. başını bu dertten kurtarsan bile orada sana gün yüzü göstermeyecek bunlar belli ki.

adanalı arkadaşım var ona sordum. bu cono'lar gerçekten belalı tipler diyor. hatta internette adana cono diye aratınca bile bin tane şey çıktı.ekşi'de, ekşişeyer'de falan da yazmışlar.
seyler.eksisozluk.com

her ne kadar "elin magandasına boyun mu eğicez" kafasında olsam da bence can güvenliği söz konusu. yarın işe gitme, izin al bi hafta. işyerinin durumu anlayacağını sanıyorum. o sırada da şehir değiştirmek için bir fırsat yaratmaya bak.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (28.05.17 20:40:26 ~ 20:43:19) 
öncelikle büyük geçmiş olsun.

bir adanalı olarak tam tabiriyle boka bulaştığını söyleyebilirim. bunlar aşiret olarak bilinse de o kadar pislikleri çıktı ki artık nerede cinayet nerede uyuşturucu muhabbeti varsa cono diye genelleniyor diyeyim sana. hani şu haberlerdeki adliye tayfası genelde bunlardan.

orada araya aldıklarında bıçak çeksen dahi kadına söylediğin laf kadar takmazlardı kafaya, öyle bir manyak bunlar. sana tavsiyelerim şunlar;

1- o eşraftan tanınır/bilinir biriyle bağlantı bulup onun arabuluculuğuyla bu olayı çözmen -ki en garanti çözüm bu gibi.

2- milletvekili vs. tipi bir bağlantın varsa da oraya onun vasıtasıyla bir tayfa yollayıp durum anlattırılabilir. bunların bazılarının polisle başı belada olduğu için söz dinleyeceklerdir.

3- orayı terket.
  • ben senin bildigin erkeklerden degilim  (28.05.17 20:45:13) 
okurken ben dertlendim ya zaten kendi kendime dertler çıkaran kovalayan köpeği bile büyüten biriyim bi de böyle bişey başıma gelse hayattan soğurdum herhalde.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (28.05.17 20:45:33) 
hocam cok gecmis olsun ya, nasil is gelmis basina. ise bak ya.


  • fakyoras  (28.05.17 20:49:36) 
en iyi ihtimalle o mahalleyi terketmen lazım. doğrudan adana'yı terketmen daha iyi olur.


  • nrmnm  (28.05.17 20:52:26) 
Terket diyorsunuz da bunlar takmis kafayi? Baska sehire gitse bulamayacaklar mi?Nerde calistgini, ismi cismini bulmuslardir tahminen. Sözü gecen birini bulmak lazim arabuluculuk gibi.Sen de özür dilersin dediklerin icin.Küfür yoksa da az biraz hakaret var.Bunun bedeli boyle olmamali tabi ama bu adamlar cok sakat.


  • maria puder  (28.05.17 20:54:15) 
bence para istiyolar, paraniz varsa verin ve mahalleden tasinin


  • beriberi  (28.05.17 20:56:38) 
Tam da bugun, hurriyet'te conolarla ilgili bir haber/röportajı okumuş, sempati duymustum kendilerine.

Gecmis olsun. Beladan kacmak gerekir. Keske bir hukuk devleti olsaydık. Umarim daha fazla cirkinlesmeden cozulur olay.

Ayrica artik durulmaz oralarda.

Buyuk gecmis olsun. Maalesef bu ulkede bu tur sacma olaylar hep yasanabiliyor.
  • runagain  (28.05.17 21:09:34) 
Cono'lari cok duydum Adanali arkadaslarim var. Onlarin hepsi cete. Duydugum kafariyla mahalleri var ve aksam bazi saatlerden sonra Adana halk otobusleri o mahallelere giremiyor. Girse de cikamiyor. Canli girip bir daha cikilamazmis o mahallelerden. Duyduklarim boyle yani. En iyisi is yerine durumu anlat istifani ver ve Ankara'ya git.


  • Traveller  (28.05.17 21:16:17) 
Taşın ordan


  • insomnia  (28.05.17 21:21:39) 
Kafalara bak ulkedeki... Hukuk ve kolluk kuvvetleri sizin guvenliginizi saglayamacak oldugu icin mahalleyi terket mumkunse.


  • stavro  (28.05.17 21:27:59 ~ 21:28:37) 
Benim anlamadigim cono dedigin adam roman vatandas,roman vatandasta bira falan islerine karismaz,hikayede ince bi karisiklik var.
Oranin yerel comarlaridir onlar,vay ramazanda icki iciyora gelir konu.

Her ihtimalde bu tipler tek baslarina iki kelimeyi tamamlayamadiklarindan linc kulturu calisir,bence izin alip ananla babanla don ankaraya.
  • duptıs  (28.05.17 22:00:54) 
İfadeleri alıp tarafları evine göndermek nedir Allah aşkına ya.


  • advest  (28.05.17 22:01:02) 
Geçmiş olsun. Bırak işini, canından daha kıymetli değil. O şehri bir an önce terk etmelisin. Bahse konu olan aşiret hakkında hiç iyi şeyler duymadım. Bu tür insanlarla uzlaşamazsın. Geçenlerde sözlükte yine buna benzer bir olay duyurulmuştu. Adamın arabasını kurşunlamışlardı filan. O bile hukuk kanadından yürüyemedi.

Lütfen o şehri acilen terk et, bizi de habersiz bırakma.

Ekleme: Sakın ha para teklif edeyim filan gibi düşüncelere girmeyesin. Bu sefer seni zayıf görecekler. Gelen vurur, giden vurur.
  • nadiren de olsa  (28.05.17 22:07:02 ~ 22:16:05) 
valla çok ürkütücü. ülkede neler oluyor. bugün pazarcı amcanın elinden zor kaçtım. suçum da 1 kilo sarımsak yerine bir kaç baş sarımsak almak istemekti. adam sanki kendisine küfür etmişim gibi öfkelendi bana. keserdi de valla. hemen önlemini al.


  • for day to break  (28.05.17 22:19:49) 
Geçmiş olsun. Çok tuhaf. Öyle bir şey varsa eve de gelip girerler ki, evde olmak ççözüm değil.

Kılık değiştirilebilir belki orda kalınması gerekiyorsa ve belki silah taşımak :(

böyle bir zhiyet var dünyada. Başka bir canı alablecke, sebebi küfür, sataşma vs.
  • Cursed Chico  (28.05.17 22:20:06 ~ 22:22:48) 
İş yerinden izin al işe gitme bi süre, bu arada evi değiştirin. Adamlar açık açık "affı yok kan çıkacak" demişler, ailen bırakıp gitmesin, polisten koruma isteyin.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (28.05.17 22:20:30) 
Bu insanlar fakir bildiğim kadarıyla. Hatta g.tlerine giyecek donları yok seviyesindeler. Başka bir şehre giderseniz sizi bulmaları çok zor. Bence şikayetinizi geri çekip oradan uzayın. Bu tipler hukuktan anlamaz.


  • dissendium  (28.05.17 22:41:08) 
acil şehir değiştirin. ülkenin geldiği hal ortadayken kimseye, hiçbir şeye güvenemezsiniz. başka yerde iş bulun. bu olay kazasız belasız geçse bile siz o şehirden nefret edeceksiniz böyle yaşanmaz.


  • sane ego  (28.05.17 22:45:00) 
"cono diye bir aşiret" in varlığından bile habersiz bir şekilde adana'da ne bok yiyorsun çok merak ettim. neyse conolar şakaya gelmez vururuz derse vururlar, polis molis vız gelir. topuklamaktan başka çaren yok.


  • loser blueser  (28.05.17 23:11:15) 
annem Adana kozanli conolar varmış dedim evet onlar çingene adamin peşini birakmazlar dedi yani nasil kurtulacagin konusunda bir fikrim yok ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştım kozanla ilgili. Kozana giden gelen seven birisiyim ama çok şaşırdım.Gecmis olsun


  • verbanadüşlerimi  (28.05.17 23:46:27 ~ 23:47:37) 
hayatından kıymetli mi hocam bırak işini taşın oradan saçma sapan insanlarla muhatap olma.


  • mungojerry  (29.05.17 00:27:47) 
bas istifayı ya gece çıkın gidin hatta ailenle birlikte. canından değerli mi? evi kundaklarlar falan, gerek yok. çok geçmiş olsun.


  • cekilmis gayfe  (29.05.17 00:41:53) 
Can güvenliğiniz olmadığı çok açık ortada ve polis tutanağı ile de kayıt altına alınmış. Bu şartlarda can güvenliğiniz açısından yapmanız gereken en sağlıklı şey oradan bir müddet uzaklaşmak olacaktır. Uzaklaşmadan önce tutanağın bir kopyasını ilgili amirinize durumu anlatan bir dilekçe ile iletin. Bu şartlar altında memuriyetinizin yanması ya da işten atılmanız söz konusu dahi olamaz. Eğer olur da işler mahkeme noktasına giderse de siz her türlü işinizi geri alırsınız.

Dilerseniz bir avukattan bilgi destek alabilirsiniz. Açıkca hem polise hem ailenize karşı tehdit edilmişsiniz. Fazla cesaretin ömrü uzatmadığını hepimiz biliyoruz.
  • Karatasa  (29.05.17 01:17:42) 
bir süre eve gitme gerek yok. fark edilmeyeceğin bir yerde otel-pansiyon vs kal.
arkadaşında kal. çalıştığın şirket patronlarına-müdürlerine bir danış. evi de kesinlikle değiştir. varsa güvenlikli site falan bir yer bul. benim suçum yok neden huzurumu kaçırayım deme.

eksisozluk.com

şu entrydeki muhabir haşim söylemez'e ulaşmayı dene yazıda bahsettiği remzi türkmen'e ulaşırsan en azından peşini bırakırlar gibi. bu tip adamlar birinin peşinde 6 ay koşmazlar. onlar için vurkaç türü işler önemli.

o namus küfür etti falan olayları tamamen ayak. her tür içki fuhuşun olduğu adamlar için bu sadece bahane.
  • orpheus  (29.05.17 02:00:07) 
iyi misin?


  • for day to break  (29.05.17 15:18:10) 
İyi misin ya merak ettim ben de..


  • archery  (31.05.17 13:27:12) 
eksisozluk.com
Burada yazmış sonucu.

  • uzunuzunilgi  (31.05.17 13:38:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.