[]

Almanya Vizesine Başvuru Zamanı

Eylül'ün son haftası Almanya'ya 1 yıllığına Erasmus öğrencisi olarak gideceğim. İdata'ya randevu parası ödeyeceğim. Ama başvuruyu ne zaman yapmalıyım? Şu anda yapabilir miyim? Yoksa temmuz sonu gibi yapmam yeterli olur mu?




 
Belgelerin tamamsa şimdiden yap. Okul davetiyeni yolladı mı? Konsolosluğa direk basvuruluyordu eskiden idata ya para verilmiyordu.


  • fasulyek  (28.05.17 17:18:07) 
kabul mektubunu yolladılar. Davet mektubu da şu anda postada. Sadece uçak bileti almadım ve sigorta yapmadım. Fakat dönem öncesi dil kursu tarihini okul netleştiremediği için alamıyorum bilet. Temmuzda belli olacağını söylediler. Geç mi olur Temmuz ayı?


  • naylonlee  (28.05.17 17:23:02) 
Ben üç günde almıştım vizemi. İki hafta öncesindeydi randevum gitme tarihinden. Bence rahat rahat alırsın kasma. Yurt belgesi de ayarlman gerekmiyor mu?
Pazartesi gittim çarşamba elimdeydi. Düşün hemen onayladılar belgelerim tam almanca konustum vs. Ama türkçe de konuşabilirsin tabi. Adamlar erasmus a kasmıyorlar.

  • fasulyek  (28.05.17 17:28:37) 
Yurt başvurumu da yaptım. Başvuru belgem var. Onun da sonucu temmuzda açıklanacakmış. Eğer idata olmadan kendim başvurabiliyorsam bende öyle yapacağım.
Son olarak, en zorlandığım kısmı da sorabilir miyim? :)
Okula kayıt için sigorta yaptırmam gerekiyor. Bu sigortanınsa aok tarafından onaylanması gerekiyor. İlla alman sigorta kurumunun sigortasını mı yaptırmak zorundayım (90euro aylık)? Yoksa bu kurumun kabul ettiği türk ve ya alman sigorta şirketleri var mı(daha ucuz)? Sen hangisini tercih ettin?
Bir de bu yukarıdaki sigortaya rağmen seyahat sağlık sigortasını da yaptırmalı mıyım?
Bir de vize mi 1 yıllık mı verecekler?
Kusura bakma, çok soru oldu. Teşekkür ederim şimdiden.
  • naylonlee  (28.05.17 17:39:50) 
2 aydan fazla zaman varsa başvuramıyosun idataya gibi bi durum vardı. sitelerinden girip bakabilirsin. vize de en fazla 10 iş gününde çıkmış olur.


  • al basmadan donu var  (28.05.17 18:41:53 ~ 18:42:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.