[]

Tetanoz aşısı ile ilgili sorularım

Ülkemizde yaygın mı bunun görülme olasılığı?

Sağlık ocağından çağırıp duruyorlar beni bu aşı için hamileyim.

Doğumda göbek kordunu falan kesildiği için bebeği koruyormuş tetanozdan. Ama benim aklıma yatmadı nasıl bir doğumhanede bebeğe tetanoz geçme riski olabilir ki o zaman her ameliyatta sorulması gerekmez mi insanlara tetanoz aşın var mı diye? 10 yılda koruyuculuğu bitiyormuş zaten ben yaptırmayalı 20 sene geçmiştir. 3 yıl önce diz ameliyatı oldum kimse sormadı aşın var mı diye? Bebek hastanede nasıl kapıyor bu hastalığı?

Özele gidiyorum takip için yan etki olarak nadirde olsa erken doğum yapabiliyormuş, doktor yaptırmanı tavsiye ederim ama aşıdan sonra erken doğum yapan hastamda oldu dedi. Ne salak saçma bir şey anlamadım.

 
Bir tanidigimizin eşi doğum sonrası tetanos oldu. Steril olmayan aletler sonucu olduğu düşünüldü ama hastane üstünü örttü. Kadın öldü. Bebek annesiz kaldı. 2006 yılı filandı sanırım.


  • old possum  (28.05.17 18:13:56) 
Birkaç sene önce İzmir'de hastanede doğan bir bebek bu yüzden öldü. Az görülmesinin sebebi Dünya Sağlık Örgütü'nün ve Sağlık Bakanlığı'nın Maternal ve Neonatal Tetanoz Eliminasyon Programı yürütmesi. Tetanoz bakterileri yok edildiği için değil, aile hekimleri gebe kadınları aşıladıkları için ölümler azaldı. Bebeğinizi aşı korur. Başka da bir şey korumaz. Tetanoz aşısı gebeliğin ilk 3 ayında bile yapılabilir. Bu organların geliştiği, düşüklerin yaşandığı tehlikeli dönemde yani. Sonraki aylarda yapılmasının sebebi insanların bunu aşıya bağlayıp aşıdan kaçma ihtimali. İstatiksel açıdan fark yok. Erken doğum olayı da öyle. Aşı olmayan 100 gebeden 5'i erken doğuruyorsa aşı olan 100 gebeden de 5'i erken doğuruyor.


  • Lim5  (28.05.17 18:15:32) 
Lim5 peki başka ameliyat olan kişilerde neden buna bakılmıyor o zaman diz ameliyatı olduğum zamanda risk altındaydım ne fark var


  • yue  (28.05.17 21:54:20) 
Ameliyat öncesinde, sırasında veya sonrasında yapılan ameliyata göre antibiyotik veriliyor. Bu da bakterileri öldürüyor. O nedenle sormamış olabilirler. Ben olsam sorarım ve eksik aşılarını olması için yönlendiririm. Cerrahiyle bulaşan tetanoz ağır seyrediyor.


  • Lim5  (28.05.17 22:27:50) 
Bana vermediler hiç antibiyotik sadece kan sulandırıcı almıştım. Herkes kafasına göre hareket ediyor demek ki.


  • yue  (28.05.17 23:27:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.