[]

Mobilya almaya İnegöl'e gideyim mi?

Evlenicem, eve komple eşya almam gerekiyor.

Şimdi herkes "İnegöl'e gidebilirsen git, oradaki firmaların internet sitelerine bakma. 2-3 parça bi şey almayacaksın sonuçta. Komple ev döşiceksin" diyor.

Çok şaşıracağım kadar indirim yaparlarmış. Bilen bi arkadaşı da alıp gideyim mi ben inegöle ? değer mi?

 
Nakliyeyi sirtimda hallederim diyorsan git.


  • allah yazdiysa bozsun  (27.05.17 21:50:00) 
niye sırtında halletsin canım, gönderiyorlar. tabi nerede olduğunuza da bağlı ama %90 nakliye olur. istanbula bile izmirden mobilya gidiyor, arkadaşım yaptı oradan biliyorum.
mobilyadan anlayan biri aynı zamanda pazarlık da yapabiliyorsa
(bu mobilyadan anlama kısmı önemli, kanapenin bile içi metal aksamlısı var ve her üreticinin her modelinde olmuyor, internetten de ne nedir anlaşılmıyor. inegöl gibi yerlerde isterseniz yaptırma şansınız da olabilir. sehpanın bile kaliteli malzeme olanı var, daha bunun kumaşı var, boyası var, gerçekten ayrıntısı çok. kadınlar genelde sadece görüntüye baksa da aslında bunlar önemli)
oturacağınız ev belliyse (gitmeden ölçüleri alın)
aklınızda her oda için tarzlar, renkler ve bütçe hazırsa
(kendi adıma 1 günde tüm evi almak istemem ben az eşya ve sindire sindire alma taraftarıyım hep öyle yaptım)

ve genellikle evlenenlerin tüm evin eşyasını aldığını düşünürsek, siz de öyle yapacaksanız iyi bir çözüm olabilir.

bir de tabi müthiş ucuz olmayabilir ama aynı fiyata daha kaliteli mal alma şansınız olur.
şu da var. diyelim doğtaştan bir yatak alacaksınız. tam evlenme mevsimindeyiz en az 2 aya gün veriyorlar. aklınızda bulunsuz.
  • niye ama  (27.05.17 22:20:54) 
Tek kelime gitme


  • Fritz-X  (27.05.17 22:32:16) 
Modoko kazık oraya hiç gitme. Bi sehpaya 2000 lira diyorlar bi de sırıtıyorlar.


  • iddaaci  (27.05.17 22:47:32) 
arkadaşın dediği gibi gönderim yapılıyor bulunduğum şehire. (afyon)

bunun dışında önceden ankara sitelere gittim, çok farklı fiyat skalalarında ürünler var. yani 20 bin lirayı kanepeye gömmek isteyene de var, 10 bin lirayla komple ev döşemek isteyene de mobilya var. siteler ve inegöl arasında karar verip birine yüklenicem artık.
  • akatreil  (27.05.17 23:42:39) 
@niye ama

bugün doğtaş'a baktım oranın fiyatları da çok abartı gelmedi bana gayet güzel de ürünler var. işte bana söylenen "inegöle gidersen marka ürünlerin birebir kalite aynısını çok daha ucuza alırsın" diye.

doğtaş 30-45 gün süre verdi zaten bana. benim için yeterli süre.
  • akatreil  (27.05.17 23:45:37) 
Ben de (ankarada ailem yaşadığı için) olayın siteler kısmını daha çok biliyorum
çoook acayip fiyatlar var.
kaliteli ürünü daha uyguna yaptırma/alma şansınız olduğu gibi, beğendiğiniz ürünü istediğiniz şekilde modifiye ettirme imkanı olduğu gibi çılgın fiyatlar görme şansınız da var.
bilen/anlayan birisi olmalı.inegöl vs. siteler karşılaştırmasını bilmiyorum.

"inegöle gidersen marka ürünlerin birebir kalite aynısını çok daha ucuza alırsın" kısmı ise daha çok şöyle
mesela bellona'nın, doğtaşın bir nevi "sürüm" ve trendsetter olma durumu var. bir dolu yer aynı modelleri yapıyor. sizin de bunlardan beğendiğiniz modeller halıhazırda varsa ve hele çok satılan modellerse aynılarını bulma şansınız yüksek. zaten satarken diyorlar bu istikbalin modeli, filan diye.
  • niye ama  (27.05.17 23:58:35) 
ikea gibi alternatifler varken inegölden mobilma filan alınmaz, hele oraya kadar hayatta gidilmez. buna benzer bir duyuru açmıştı başkası geçenlerde.

bu kafayı anlamıyorum gerçekten.
  • kurnaz  (28.05.17 00:04:31) 
eve tek bir mobilya alınacağı zaman ikea güzel bir alternatif. ama tüm ev mobilyalarının alınacağı bir durumda ikea çok daha pahalıya geliyor.


  • akatreil  (28.05.17 00:07:05) 
ikea ne ya. adam gibi mobilya üreten yerelere bak. git gez dolaş en kötü fikir edinirsin.


  • Son Müzakereci  (28.05.17 01:16:10) 
Fikir edinmek için gelinir biz ilk evi doserken İnegölden ciddi fiyat ffarkıyla almıştık ve elden taksit yapmışlardı.sonra mobilya yenilemek için aynı mağazaya gittik diğer yerlerle fiyat farkı yoktu.demem o ki fiyat farkinda eski cazibesi kalmamış.

Ama evet gidilip fikir edinilir.uygun gelirsede
alirsiniz.kolay gelsin.
  • brnbrs  (28.05.17 01:23:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.