[]

ortak evden ayrılma sorunu -acil yardım-

yaklaşık bir ay önce mecburiyetten ve biraz da x arkadaşımın zorlamasıyla bir eve ortak olarak girdim.

evin kiracısı 50li yaşlarda bir dayı, ondan biraz ufak arkadaşı ve akrabası ve mühendis olduğun söyledikleri birisi ile kalıyor.

ev bayağı pis. klozetin sifonu yok ayrıca. odamın kapı kolunu ben satın aldım.

bir eşeklik ettim girdim. lütfen eşekliğime özel vurgu yapmayın.

500 her şey dahil aylık, 500 de depozit verdim.

kaldığım önceki evde 10 mayısa kadar hakkım olduğunu söylediğimde "ben bilmem, ister 1 inde gel ister 10 unda" dedi. ben de daha düzgün olan eski evimde kaldım 10una kadar.

11'inde bu eve geldim.

bu eve girerken zaten iş yerinden ekstra para alarak geldim. ev de pis (ve şahıslar da) olduğu için çıkmak istiyorum.

az önce "bu ay kirayı denkleştiremeyeceğim. depozite sayalım" dedim. beklediğim homur homur tepkiyi aldım. "1'inde kiranı getirirsin. yoksa çıkar gidersin eve almam. depoziti de ne zaman param olursa o zaman veririm. çıkmadan iki üç ay önceden haber vermen lazım" tercümesi.

bu işin sonu kavga dövüş.

bu eve girmemde payı olan x arkadasa müracaat edersem iş karışacak.

kavgacı bir insan değilim ama enayi de değilim. x arkadasın da basını belaya sokmak istemiyorum. (3 kişi olmaları hasebiyle tek başıma gözüm yemiyor)

-500'ün üstüne su içip kaçayım mı bu evden?

-dalalım mı?

 
pat diye de çıkılmaz . ama 2-3 ay önceden de haber vermen lazımdı demesi saçmalık. bence 1 ay önceden haber verip çıkmak en mantıklısı olurdu.


  • uzman pratisyen  (27.05.17 21:36:08) 
dalmayın kadro tehlikeli.


  • pgup  (27.05.17 21:49:01) 
X arkadas zorladiysa gene x arkadas cozsun durumu bana kalirsa ,senin celep oteli gibi eve yes demen buyuk hataymis ,soyle bunu acikca ona depoItoyu vermem diyor bu arkadas evde dayanilacak gibi degil diye anlat.bunlarla tanisikligi varsa cozer zaten.


  • duptıs  (27.05.17 21:55:04) 
dalma planı yaparken az önce konuşup anlaştık.

yarın odayı boşaltıyorum. paramı da en geç 1'inde alıyorum.

11 mayısta girip 28'inde çıkmış yani 17 gün için 500 tl ödemiş oluyorum! soğuk su iyi gider.

normalde bu tiplerle ve böyle bir eve girmezdim. arkadaş sağ olsun ve son tahlilde benim eşekliğim.

teşekkürler...
  • runagain  (27.05.17 21:57:23) 
geçmiş olsun en azından erken dönmüşsün hatadan beklememişsin düzelir diye, bu da birşey...


  • part time pollyanna  (27.05.17 22:28:59) 
O paraya ancak öyle bir yerde kalırsın. Sorgusuz sualsiz gel seni eve alıyoz diyen adamların temiz çıkmasını mı bekliyordun..


  • empedokles  (27.05.17 23:10:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.