[]

Avukat arkadaşlara bir soru...

2012 Yılında X fakültesi A bölümünü kazandım, benimle birlikte kazananlarla beraber bu günlerde mezun oluyoruz fakat 1 ay önce yapılan değişiklikle A bölümü, yeni açılan Y fakültesine taşındı ve diplomalarımızda da Y fakültesi yazacağını öğrendik.

Burada bizim kazanılmış bir hakkımız yok mu? Yani Staj - Bitirme Projesi gibi şeyleri X fakültesinin ağırlığında yaptık ve şimdi diplomamızda Y fakültesi yazacağı söyleniyor, haklı mıyız, haksız mıyız? Hak iddia edebilir miyiz?


 
kazanılmış hak mevzusu ağızda sakız gibi her oturduğu yere kullanılıyor. fakat çok yanlış kullanılıyor.

okuduğun bölümün üniversitedeki idari yapılanması sana bir kazanılmış hak sağlamaz. böyle küçük şeylere takılma. kendini geliştirmeye bak.
  • rucka boji  (27.05.17 14:05:20) 
örnek veriyorum;

makine mühendisliğini, ha itü makina fakültesinde, ha odtü mühendislik fakültesinde ha izmir katip çelebi mühendislik ve mimarlık fakültesinde ha da BOZOK ÜNİVERSİTESİ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi okumuşun. ne fark eder ki?

not: üniversite isimlerine takılma.

önemli olan lisans derecesi değil mi? çok özel bir durumu varsa buyur yaz, mantık yürütelim.
  • blue eyes white dragon  (27.05.17 14:33:26) 
@rucka boji

Benim için pek önemli değil ama biraz saçma biraz haklı isyan edenler var. Bana göre de bölüm adı yeterli, istanbul üniversitesi uzaktan eğitim ile bir ola olmuştu sözlükte başlığı da açılmıştı ve genel olarak bir hak olmadığı söylenmişti bir çok kişi tarafından fakat yök o kararı sadece yeni girenler için düzenlemişti. Teşekkürler cevabınız için.
  • atom karincanin torunu  (27.05.17 14:34:58) 
@yu-gi-oh, mesele şu ki mühendislik fakültesiden alınıp, işletme fakültesine geçirildik biraz keskin bir geçiş oldu yani.


  • atom karincanin torunu  (27.05.17 14:37:47) 
hak iddia edebilirsiniz, kazanılmış hakkınız var. selçuk üniversitesi eğitim fakültesi necmettin erbakan üniversitesine geçirildi, herkes isyan edince rektörlük açıklama yaptı seçenekli diploma verileceği, isteyen selçuk üniden isteyen erbakan üniden diploma alacak şeklinde.


  • trajikomix  (27.05.17 15:51:56) 
@trajikomix soruyu duzgunce okumamissin bile :)


  • rucka boji  (27.05.17 23:09:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.