[]

Taze yaban mersini, frambuaz vs neden turkiye'de popüler değil?

Ben bu iki meyveyı de patlayana kadar yiyebilirim, bir de frenk üzümünü. Avrupanin bir çok sehrinde bu mevsimlerde girdigimiz herhangi bir markette bulabilirken türkiye'de neden bulamıyoruz? Yaban mersini ve frenk üzümüne bazen 5m migroslarda denk geliyorum ama bir avuç içi kadar olanını 20 liraya satıyorlar. Dişimin kovuguna yetmez dedikleri cinsten. Eskiden mango vs de olmazdı, artık buluyoruz. Yakında bu meyveleri de bulabilir miyiz? Türkiye'de hiç yetişmiyor mu?

Bir de istanbul'da bu meyvelerin (özellikle taze frambuazin) en çok bulunduğu marketler hangileri? Teşekkür ederim şimdiden herkese.


 
Mısır çarşısına filan baktınız mı? Yaban mersini aktarlarda da gayet bulunabiliyor. Taze dediğiniz çok başka bişey mi bilmem ama ben severek yiyorum. Cevizle de mükemmel ikili oluyolar ayrıca :)


  • klar  (26.05.17 22:02:33) 
Yok kurulari ya da dondurulmus halleri her yerde var zaten. Ben taze olanlarından bahsediyorum. Böyle elma, armut gibi dalından koparılip satilanlarindan.


  • fraise  (26.05.17 22:07:59) 
Aa tamam şimdi anladım.


  • klar  (26.05.17 22:12:45) 
yaban mersini karadenizde özellikle artvin ardahan civarında çok oluyormuş. ama bildiğim kadarıyla henüz ticareti yapıalcak kadar keşfedilmedi. frambuazı mevsiminde bursada pazarlarda bulabiliyoruz. cumalıkızıkta haziran ayında festivali oluyor hatta. bence çok yaygın ya da istenilen bir tat olmadığından bulamıyoruz yoksa ülkemiz şartlarında yetişiyor yani. zamanında kivi de böyleydi az bulunurdu ve çok pahalıydı. karadenizde yetiştirebileceği görülünce ve dikilince çoklaştı. mersinde dragon meyvesi üreten bir satıcı bile var hatta mesela. dalındayken meyveyi tanesi 20 liradan büyük otellere satıyormuş. bence o da çoğalacak ve yaygınlaşınca pazarlarda ucuza satın alınabilecek hale gelecek.


  • dedim ben sana  (26.05.17 22:24:59) 
Ben Doğu karadenizliyim yaban mersinini bazen yemeyiz bile. İstanbul'da MacroCenterda var. Parayla satıldığını görünce şaşırmıştım.


  • iddaaci  (26.05.17 22:34:01) 
metro ve macro centerlarda var


  • oscar  (26.05.17 22:35:33) 
Metroda frambuaz ve frenk üzümü yok ki. Yani var da dondurulmusu var. Macro center'a uzun süredir gitmiyorum, gidip bakayım en iyisi.


Iddaaci, şu anda bunu duyduğuma üzüldüm. Ben olsam bol bol yerdim.
  • fraise  (26.05.17 22:38:30) 
migros'ta yaban mersini 9 liraya dusebildi. dediginiz gibi 125 gr.


  • ainothia  (26.05.17 22:55:12) 
Birkaç gün önce Macrocenter'dan aldım taze yaban mersini. Dediğin gibi küçücük bir şeye gereğinden para veriyorsun alınca ama ben de çok sevdiğim için dayanamıyorum görünce. Frambuazı da çok çok nadiren görüyorum manavlarda. Bulabilirsem alıyorum ama yaz biterken doğru düzgün frambuaz yiyemediğime üzülüyorum resmen her sene, o kadar seviyorum kendisini.


  • ms brownstone  (26.05.17 22:58:11) 
Ankaranın bir köyünde yanılmıyorsam tam da bu zamanlarda yabanmersinini tonla bulabilirsiniz. merkeze baya uzak ama istemediğiniz kadar var. varsa tanıdığınız falan köy ismi de vereyim gidip toplasın zira oralarda ne olduğunu bile bilmiyor insanlar. çocuklar yiyor ara sıra.


  • jonestown  (26.05.17 23:25:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.