[]

Diferansiyel denklemler

Ezber bir ders mi sizce? Bu kanıya varmamın sebebi ezberi kuvvetli arkadaşlarımın hepsi vizeden yüksek aldılar. Geçmem lazım bu dersten taktik verin bana.




 
Zamanında dersime giren bir matematikçi profesör ezberin en önem arz ettiği ders matematiktir derdi. Tabi sadece ezber yetmez yeterli soru da çözmek lazım.


  • hayde bre  (26.05.17 22:14:06) 
Matematik bölümünü bırakmış biriyim. Oradaki arkadaşlarım teorem-ispat ezberleyerek bir sürü ders geçtiler. Ama sadece anlayarak geçenler iyi bir matematikçi olacak. Ben bu dersi 2. sınıfta şuan okuduğum makine müh. bölümünde geçtim ve hiç ezber yapmadım. Soruları görünce hangi yöntemle çözüleceğini kestirmeye çalış. Örneğin bir denklemin tam diferansiyel denklem olduğu nasıl anlaşılır, bu tip denklemler hangi yöntemlerle çözülür, bunları bilmek lazım matematikten önce. Yani sözel bir bilgi birikimi de gerekli. Yoksa Laplace dönüşümleri her yerde yazıyor zaten. Önemli olan o dönüşümü nasıl yapacağını bilmek.


  • dissendium  (26.05.17 22:25:54) 
ezberlersen mal gibi kalırsın sınavda. neyin nasıl çözüleceğini öğrenmen gerek. soruya baktığında bazı sorular vardır ki ancak bir işlem yapıldıktan sonra nasıl çözüleceğine karar verilir.(tam diferansiyel denklemler falan diyeceğim ama tam da hatırlayamadım.) o yüzden bol soru çözmek gerek. internetten o dersteki işlediğin soru tipleriyle alakalı bol soru bul ve çöz.

bölümün ne bilmiyorum ama en kolay sözel ders olacağına en kazık dif olsun kabulüm.
  • blue eyes white dragon  (26.05.17 22:48:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.