[]

bitcoin hakkında bir kaç soru

şimdi en önemli şey güvenlik

1-mesela diyelim ben bitcoin almak istiyorum ve birinin coinine talip oldum parayı yatırdım .
bu eleman benim parayı alıp ortadan kaybolma durumu var mı?
yoksa sistem amazon.com yada aliexpress gibi mi işliyor. yani garantör bir sistem var mı. yani ben para önce garantör hesabında tutuluyor. diğer eleman bitcoini bana gönderiyor. ben onay verince garantör de parayı diğer elemanın hesabına mı atıyor ?

2-türk firmalar üzerinden alışveriş yapmak istemiyorum çünkü çok komisyon var. orjinal market fiyatından neredeyse 1000 tl fazla bizimkilerde
btcturk,koinim,paribu vs vs
mesela cex.io güvenilir mi ?
nereden alayım.

3- birde diyelim ben btcturk üzerinden bitcoin aldım.
sonra bunu satmak istedim. sadece btctürk üzerindeki kullanıcılar mı görebiliyor beni. dünya çapında bir para ise bu bitcoin. arjantindeki elemanların bile beni görüp alışveriş yapması gerekmez mi ?

 
1-) Aracı siteler sayesinde bu sorun ortadan kalkıyor, onların var oluş sebebi bu zaten. Parayı yolluyorsun, Bitcoin geliyor, gelince de sen onayı verince bu parayı (bütün halinde veya parça parça) sana Bitcoin gönderen kişilere yolluyorlardır, belki de Bitcoin'leri de aynı gelen-giden havaleyi kendi banka hesaplarında tuttukları gibi kendi Bitcoin hesaplarında tutuyor olabilirler. Havuz sistemi yani.

2-) Bilmiyorum.

3-) Birinci cevap geçerli, para alma-gönderme masrafları çok yüksek olduğu için bu siteler var zaten, böylece uluslararası para gönderimi yerine bu aracı sitelerin banka hesabına havale gönderip 3-4 lira komisyonla işi kurtarıyorsun. Arjantin'deki adamın senden Bitcoin alması için sana Arjantin'deki banka hesabından para göndermesi lazım. Adamın parası Arjantin Pezosu, seninki Türk Lirası, alışveriş yaptığınız para birimi Amerikan doları :))

Kur dönüşümü, o paranın sana ulaşması, bankaların aldığı komisyon derken epey pahalıya patlar, o yüzden yerel yerlerden al sat yapmanın daha ucuza gelmesi lazım.

Yine de araştır tabi, benim cevabımla yetinme.
  • hayirsiz  (26.05.17 20:46:49 ~ 20:50:57) 
2. soru için konuşayım; cex.io güveinilirdir fakat siz oradan büyük ihtimalle alamazsınız. Yurt dışındaki borsalar da buradakiler gibi onay belgesi istiyor kimlik vs gibi. Hadi onaylattınız diyelim orada ki banka hesabına para göndermeniz gerek. Bu da masraflı bir iş swift ücreti falan derken daha pahalıya bile gelebilir ve de zaman alabilir. Geçenlerde bir forumdan okuduğum kadarıyla bir arkadaş para yolluyor yurt dışındaki bir borsaya fakat bankası tarafından işlem iptal ediliyor gönderilen paranın şüpheli işlem olarak değerlendirildiğinden. Şu sıralar dış açık nedeniyle sanırım yurt dışına para gönderirken bankalar sıkıntı çıkarabiliyor deniyor. Ne kadar doğru bilmiyorum.


  • Depik  (26.05.17 21:34:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.