[]

kamu kurumlarında öğlen arası kaldırılsa nasıl olur

öncelikle sakin ol, beni bir dinle.

ben insanların öğle arası tatili kalksın demiyorum, kurumun öğlen arası kalksın diyorum. bunu baştan belirteyim.

olay şöyle olacak.

kurumumuz vergi dairesi olsun, gişe, vezne adına artık ne deniyorsa orada atıyorum 10 kişi varsa bu 10 kişinin 5 tanesini, saat 12.30-13.30 arasında değil de 12.00-13.00 arasında diğer 5 kişiyi de 13.00-14.00 arasında öğle arasına çıkartsak halk da istediği zaman gelip bu işini yapsa, işler bir şekilde devam etse nasıl olur?

burada en büyük sıkıntı, güvenlik görevlisi olacak tabiki.

 
Biz kurum değiliz özeliz ama söylediğin şekilde çalışıyoruz. Güvenliğimiz de aynı şekilde yemeğe çıkıyor. Gayet güzel sistem.


  • freetakilir  (26.05.17 18:30:30) 
@freetakilir; sizde anlaşılan birden fazla güvenlik görevlisi çalışıyor aynı anda. birçok kurumda tek güvenlik görevlisi olduğunu da biliyoruz.


  • blue eyes white dragon  (26.05.17 18:34:19) 
bence de böyle olmalı.


  • glamdr1ng  (26.05.17 18:40:20) 
Bence de güzel olur. Biz öyle çalışıyoruz, özel sektör ama.


  • irene  (26.05.17 19:11:18) 
Ben ülkeyi yönetsem cumartesi günlerini dahi mesaiye koyarım.


  • etna  (26.05.17 19:38:23) 
bence kötü olur. hatta keşke bu şekilde çalışan özeller de olmasa.

evet herkesin bankalarada vergi dairesinde vs. işi oluyor ve saatlik izin almak zorunda kalınıyor buralarda işini halletmek için. tüm kurumlar öğle saatlerinde açık olduğunda olacak olan şey ise saatlik izin vermek yerine sizin yemek yemeniz gereken saatte bu işinizi halletmenizin istenmesi. işverenlerin bunu isteme sebebini anlayabiliyorum ancak çalışan haklarının her geçen gün kısıtlandığı bir ülkede çalışan kesimin bunu istemesini anlayamıyorum.

bunların haricinde bu sistem uygulamaya geçtiğinde olacak olan diğer şey ise şu. çalıştığım vergi dairesinde veznede 5 kişi çalışıyor. 2 ve 3 şeklinde bölündüler diyelim. (ayrıca bir tane olan şervis koordinatörü ne yapacak bilmiyorum tabii.) saat 13:30-14:30 arası 5 yerine 3 kişi çalışacak ve bu da o saatlerdeki işleyişi aksatacak.

mayıs ödemeleri alınsın diye haftasonu da çalışıyoruz bu arada.
  • cilekli krep  (26.05.17 20:34:14) 
bu arada söylemem gerekir ki benim bunu isteğim çalıştığım yerin önem düzeyinin yüksek olmasından kaynaklı. (doğalgaz şirketi). bizi bekleyen insanlar yok fakat herhangi bir yerde olacak olan patlama olabilir.. yoksa çalışanın ırzına geçildiği günümüzde öğle tatillerini bile sıraya koymak çok kurnazca ve kan emici bir durum.

kurumlar aralarında önem düzeyine göre ayrılıp (birçok insana hizmet eden yerler) bu tarz şeyler yapılabilirdi diye düşünüyorum.
  • freetakilir  (26.05.17 21:33:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.