[]

araba çektirmek bu kadar kolay mı?

malın teki apartmanın otoparkına girmiş, yabancı bi araba. arkasına koydum boş yer olmayınca, gecenin geç bi saati. kapıyı çalsalar inip çekerdim arabamı. park etme haklarının olmadığı yere koyuyorlar arabalarını, sonra arkasına çekince suç bizde mi oluyor? bu işin bi prosedürü yok mu? arabayı çektirene kadar apartmana girip bir daireye bu araba sizin mi diye sormak o kadar zor mu? kendi evimin önünde arabam çekildi ya inanamıyorum hala. paranın yok zamanında başka birinin sorumsuzluğu yüzünden bu kadar işimin arasında araba peşinde koşturmak çok ağır geliyor.

ankara 7. caddede oturuyorum ve buranın park yeri sıkıntısı olduğu bilinen bişey. apartmanın özel yerine park edenlere artık sinirlenmeye ve onlarla kavga etmeye gücümüz kalmadı senelerdir, ama bu yapılan hem yüzsüzlük hem de kötülük. bariyer yaptırıyoruz insanlar park etmek için kırıyorlar, üzerine çıkıyorlar. yıllarca, binlerce lira döktük boşuna. her yerde tabelalar asılı apartmanın otoparkına park etmek yasaktır diye ama bir işe yaramıyor, umursamazca arabalarını koyup gidiyorlar ve biz arkalarına koyunca suç oluyor. biraz içimi dökmüş gibi oldum ama gerçekten çok canım sıkıldı bu duruma.

sorumu da sormuş olayım: bu kadar rahatsa eğer, istediğim bütün arabaları apartmanın otoparkından çektirebilir miyim? çektiren kişinin bilgileri paylaşılıyor mu? benim çektirdiğimi öğrenip peşime düşebilirler mi?

 
Çektirmezsen adam değilsin, demek geldi içimden. Bu kadar da olmaz.


  • zxcd  (26.05.17 18:05:55) 
biz istanbullular camımıza telefon bırakırız ki haklı haksız durumda olsakda insanlar ulaşabilsin problem giderilsin diye.
bıraktın mı telefonu camına ?en azından mazeretini dinleme şansın olurdu..
bırakamdıysan ankara işi çektirme yapmış haliyle..
  • jamswety  (26.05.17 18:09:42) 
Apartmanın otoparkına OGS ile girilebilen bariyer yaptırın.


  • insomnia  (26.05.17 18:21:24) 
istanbulda arabanın camında falan tel no yazdığını hiç görmedim, doğma büyüme istanbulluyum. hanzo her yerde hanzo.

bizim otoparkın kapısı da çok sıkıntılıydı. bi gün başka araba yüzünden kullanamamıştık arabayı. polisi arıyoruz. hemen geliyoruz, 5 dkya geliyoruz, yarım saate geliyoruz, sallamışlardı bizi. totolarını kaldırıp gerçekten gelecek halleri yoktu tabi. normalde senin başına gelse polise haber versen gelmezler, sen yapınca olacağı tutmuş işte. bad karma buna deniyor herhalde. bu kadar rahat olduğunu sanmıyorum bu işlerin, artık adamın çekici tanıdığı mı vardı nedir?

bu arada biz otoparkın kapısına devasa beton saksılar koyarak çözdük işi.
  • olutaklidi  (26.05.17 18:33:03) 
senin yapman gereken arabayi arkasina cekmek yerine cekici cagirip o arabayi cektirmekti.


  • rucka boji  (26.05.17 18:35:23) 
niye ben bırakayım telefon numaramı? onlar değil mi bırakması gereken? mazereti umrumda değil zaten, konuşmuyorum bile artık park edenlerle direkt arabamı çekip gitmelerine izin veriyorum. şimdi gittim aldım arabamı ve öğrendiğime göre sabah 9 sularında çekilmiş. çektiren kişinin kimliği yokmuş? o yabancı araba bütün gece otoparkta kalmış yani, bu da bana apartmanda birinin misafiri olabileceğini düşündürttü. modelini falan hatırlamıyorum, şimdi kamera kayıtlarından arabayı bulucam.


  • theseachange  (26.05.17 18:41:30) 
afedersinizde adam niye sizinle muhatap olsun ki? belki iyi biri, belki de mayağın teki karşısına çıkacak, çekip vuracak, adamın arabasının çıkış yolunu kapamışsınız, o da sizin aracı çektirmiş uğraşmadan. ben yurt dışında yaşıyorum, bir sorun varsa zerre muhatap olmam, polise haber ederim.

yabancı adam belki ama yeni komşunuz? belki misafir etc. bu size adamın çıkışını kapamanıza izin vermez.

otoparkınız gerçekten apartmanın alanında ise kapatacaksınz, kim kırıyorsa hukuki süreci başlatacaksınız bu kadar basit. ama eğer apartmanın önünü filan işgal ediyorsanız zaten hakkınız yok.
  • kurnaz  (26.05.17 18:48:53) 
madem apartmanın otoparkı var, kapı yaptırsaydınız? ayrıca nevet, uygunsuz haldeki araçları çektirebilirsiniz.


  • Sky Voyager  (26.05.17 18:50:49) 
Apartmanın otoparkıysa apartmanın bahçesinin içine alacaksınız. Önüne de kapan koyacaksınız. Adamın arabasının arkasına koyarsan çektirir.


  • Lim5  (26.05.17 19:10:16) 
Ben sorudan ve soruyu soran arkadaştan bağımsız birşey sorucam, yanlış anlaşılmasın...
Bu apartmanların önündeki veya içindeki arabalar için ayrılmış alana neden yabancıların park etmesi yasak oluyor mı? Yani "yasak" derken hangi kanuna göre yasak oluyor? Resmi olarak cezası ne oluyor ki? Yoksa milleti caydırmak için mı bu "yasak" kelimesi?

  • etna  (26.05.17 19:44:43) 
@kurnaz yasak olan yere park eden suçlu değil de ben mi suçluyum onun arkasına koyarak :D bu durum çıkışını kapatmama izin vermezmişmişmiş. ve hayır, bu kadar tantanayı APARTMANIN OTOPARKI olduğunu altını çize çize söylediğim ama aslında olmayan yer için yapıyorum. yeni komşu olma ihtimali olsa zaten bu duyuruyu açmazdım. sen o hukunun süper işlediği yurtdışında yaşamaya devam et bence. anca laf olsun diye konuşuyorsun.

@bohr acil işi olabilir dediğin adam risk alıp tanımadığı bir apartmanın özel park yerine elini kolunu sallaya sallaya arabasını bırakamaz. bu insanın benim otoparkıma hiçbir şekilde park etme hakkı yok. ben manyak olsam o adamın arabasına da zarar verebilirdim. gelip zile basıp arabamı çekmemi rica etmek bir dakikasını bile almazdı ama iyi ki sana denk gelmedim valla ağzımı burnumu kırardın herhalde. kendi otoparkıma giremeyip bi de üstüne dayak yerdim. misafirsen de geldiğin kapı numarasını cama bırakırsın bu o kadar basit, ya da bu araba kimin çağıralım da geri alsın diye misafiri olduğu ev sahibine sorarsın. ayrıca senin o ağzını burnunu eline veririm dediğin insanlarla ben de her gün arabamı otoparktan çıkarmak için muhatap oluyorum ama bir şekilde insanca halledebiliyorum.

@etna park yeri apartmanın bahçesi sınırları içerisinde, yol kenarı değil.
  • theseachange  (26.05.17 19:54:03) 
@olutaklidi
kaç km yol yaptın onu de...
park adabı numara bırakmayı gerektirir.
  • late viper  (26.05.17 20:12:29) 
ikiniz de haksızsınız.Adam seni aramak zorunda değil gece yarısı.


  • turkuaz  (26.05.17 20:49:59) 
@theseachange

işte zaten sizin gibi insanlar yüzünden kaçtım. sizin orada yabancı aracı gördüğünüzde yapmanız gerekeni adam size yapmış.

yapmanız gereken şey o aracı çektirmekti. siz ne yaptınız peki? adamın çıkışını kapadınız ki bu %100 emin olmamakla beraber türk kanunlarında suçtur, nedeninden bahsedilmiş, acil durumda aracın kullanımı gerektiği zaman bir insanın canına mal olabilir yaptığınız.

hata yapma hakkı denir buna, türkçede ne olarak geçiyor bilmiyorum ama hata yapabilir her insan, o kişi bilerek ya da bilmeyerek sizin yerinizi işgal ediyor, cezası ise aracın çekilmesi.

kimse sizi aramak ya da haber vermek zorunda değil, nedeni bahsettiğim gibi kim olduğunuzun belli olmaması. iyi niyetli olabilen olduğu gibi çılgın biri de çıkabilir.

açıkçası bu kişinin oldukça medeni şekilde aracınızı çektirmesini oldukça takdir ettim. bilerek mi koydu aracını oraya bilemiyorum ama eğer ulaşabilirseniz kendisini bunu nedenden dolayı adıma tebrik edin lütfen.

başka bir şey daha belirtmek gerek sanırım, hiç bir zaman hiç bir durumda sinirlenip harekette bulunmayın, burada olduğu gibi zararlı çıkabilirsiniz ki bu sadece basit bir çektirme, yarın bugün sinirlenip o adama laf edersiniz biri çıkar çeker bıçağı saplar, silahına dayanır etc. hayatınızı ve mental sağlığınızı düşünün her adımınızda.
  • kurnaz  (26.05.17 21:15:39 ~ 21:17:52) 
şaka gibi gelecek belki, 15 senelik samimi olduğum kapı komşum zevk için çektirmiş resmen arabayı. kameraların kayıt ettiğini bilmiyormuş galiba. tekme falan atıyor bir de arabama. arabamı çektirttikten sonra da içerdeki arabayı çıkarıp başka bir boş yere park ediyor. bir hata etmiş pişmanmış, annesine özür dilettirdi. pes doğrusu.


  • theseachange  (26.05.17 21:58:41) 
öncelikle başınıza gelenlere çok üzüldüm.
ben de öveçlerde oturuyorum, sizin park probleminizin belki %10'u vardır bizde, ancak saçma sapan olaylar bizde de oluyor. Sokağın alt tarafında çoğu zaman boş park yeri oluyor ama adam oraya koyup 50m yürüyecek ya, kıçını kaldırmaya mı üşeniyor yoksa sırf çomarlığından bilmiyorum bizim apartmanın park yerini tercih ediyor. Evime geliyorum gece saat 2, bakıyorum ki karşı apartmanın paşaları bizim otoparka çöreklenmişler, iki tanesine şöyle bir not bıraktım; "Siz aracınızı buraya park edince, biz gecenin 2'sinde iki sokak öteye park etmek durumunda kalıyoruz diye" ondan sonra pek park etmediler ama alttan alttan soruyorlarmış notu kim bıraktı diye :)

Ara ara abimler ve babamlar bize gelirler (iki ayrı araç), hiçbir şey söylemememe rağmen otomatikman sokakta boş buldukları yerlere park ediyorlar, bakıyorum apartmanın da otoparkı boş yani :)

Bir kere insan önce saygılı olacak. 11 yıldır araba ile tunalı ve bahçeliye giderim, 20 dk park yeri arayıp bulamadığımı bilirim. Ancak yine de hiçbir zaman kimsenin otoparkına park etmedim. Çünkü öyle bir hakkım yok.

Açıkcası komşunuzun çektirdiğine pek şaşırmadım, çünkü artık bu ülkede beni şaşırtabilecek bir olay olacağını zannetmiyorum, her anlamda.
Biri de yazmış “belki misafir” diye, lan zaten misafirse park etmemesi lazım.

Şimdi sizi burada haksız bulup yargılayanlar olmuş, ne oldu şimdi!, aracınızı çektiren 15 yıllık komşunuzmuş. Bilmiyor mu sizin aracınız olduğunu? Sırf ruh hastası olduğu için çektirmiş.
  • mephistoo  (27.05.17 12:40:55 ~ 12:41:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.