[]

Schengen için banka hesap dökümü

Selamlar. Öğrenciyim, sigortalı bir işte çalışmıyorum. Yunanistan'dan Schengen vizesine başvuracağım. Vadeli mevduat hesabımda yeterli miktarda para var. Sponsor almama gerek var mı? Vadeli hesap dökümü vize başvurusu için kabul görüyor mu yoksa illa vadesiz mi olması lazım?




 
Vadeli de olur. 2-3 ay geriye dönükte sıkıntı olmasın yeter.

Sponsor olsa daha iyi olur. Süre uzar en azından. Öğrenci olman zaten avantaj.
  • bir ileti paylastim  (26.05.17 12:29:11) 
vize almayı kolaylaştıracak ve alınması mümkün olan hiçbir evrağa, sponsorluğa fazla gözüyle bakma. mümkünse sponsor olsun bence.

vadeli ile vadesiz hesap pek fark etmiyor.
  • zgrydn  (26.05.17 12:34:15) 
çalışmıyorsan çalışan bir sponsor bulman şart diye biliyorum.

yunanistan için vize veren kosmos'un sitesine girip gerekli belgeler'e tıklarsan, orada öğrenci için şu belgelerin gerekli olduğu yazıyor:

" Geçimi sağlayan aile üyesinin evraklarının aynısı fotokopi çekilerek çalışmayan öğrencilerin dosyasına da eklenir.
• Öğrenci Belgesi, okul zamanı gidiliyor ise okuldan izin yazısı. (orijinal nüsha)
• Geçimi sağlayan aile üyesinin Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıkları (tapu fotokopileri).
• Geçimi sağlayan aile üyesinin son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri.(hesap hareketleri) Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır;
• Geçimi sağlayan aile üyesi firma sahibi ise, şirketin son 3 aya ait orijinal veya Ticaret Odasının web sayfasındanwww.ito.org.tr alınmış e-imzalı faaliyet belgesi, vergi levhası kopyası, Ticari sicil gazetesi, imza sirküleri; çalışan ise bunlara ilaveten işe giriş bildirgesi (barkodlu olmalı veya eski tip ise şirketten ıslak imzalı kaşeli) , SGK hizmet dükümü (e-devletten barkodlu veya SGK'dan ıslak imzalı ve kaşeli alınır) ve son 3 aylık kaşe ve ıslak imza ile onaylatılmış maaş bordroları veya emekli ise emeklilik belgeleri.
• Geçimi sağlayan aile üyesi emekli ise emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti /emekli cüzdanı)"
  • istanbul kanatlarimin altinda  (26.05.17 12:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.