[]

kedi ve evi ilaçlatmak

kiracı olduğum dairede yarın hem apartman hem de evler ilaçlanacakmış arkadaşlar. yönetici o gün akşama kadar eve gelmezsiniz sonrasında geldiğinizde de havalandırırsınız o gece evde kalabilirsiniz dedi de benim kedim olduğu o an aklıma gelmedi. döndüğünüzde havalandırırsınız dediğine göre solumanın zararlı olduğu türden bir ilaç. şöyle yapsak banyo, mutfak gibi yerleri ilaçlatsak akşama kadar kapılarını kapalı tutsak kedimi geçirmesem oraya akşam ya da ertesi gün kapıları açtığımda kedim için herhangi bir sıkıntı olur mu? şu şeffaf, su gibi, kokusuz ilaçlar oluyor ya hani ondan ise kullanılan ilaç onun sıkıldığı ancak kurumuş yeri yalasa bile bir zarar görür mü? kısaca napayım, riske atmayıp hiç ilaç geçirmesem mi eve?




 
senin daire de ilaçlanmazsa bi boka yaramaz o ilaçlama.


  • alperz  (26.05.17 08:24:15) 
Evi ilaçlat ama kediyi bir zahmet bir günlüğüne evden uzaklaştır :)


  • duru arsnova  (26.05.17 08:37:26) 
@alperz üzdü :/
@duru arsnova Elbette en mantıklı olanın o olduğunun farkındayım, belirtmemişim ama ne yazık ki kediyi bi gün boyu yanımda taşıdığım koşul dışında uzaklaştırabileceğim başka hiçbir yer/şekil yok.

  • havana  (26.05.17 09:17:11) 
selamlar, daha yeni aynı olayı yaşadık. sabah ilaçlattık, 3 saat evden uzakta durun sonra gelin havalandırın yeterli dediler bize. sabah adam geldi evi ilaçladı. su dediğiniz gibi şaffaf kokusuz ama evi onunla yıkadı. ben evden çıkarken ev göl gibiydi. kediyi ben de korktum ilaçlama başlamadan veterinerimize (zaten eve yakın) rica ettim, kutusunda ona bıraktım. 3 saat sonra eve döndük şaşırtıcı şekilde birçok bölüm kurumuştu. ama hala bazı yoğun sıkılan yerlerde gölcükler vardı. tüm camları açtık o arada hava ile kuruma devam etti. kalan kısımları da artık bir süre sonra ben kuru bez ile sildim. sonuç olarak akşamüstü ev eski haline dönmüştü koku da kalmamıştı. ve yerler tamamen kurumuştu.

ben de kedi için koku vs kalmıyor ama yalar mı diye korktum, o gölleri de görünce eve getirmem deyip annemlere aldırdım kediyi. ama işte akşamüstü her şey normale döndüğünde biraz boşuna göndermişim dedim, çünkü hakkaten kuruyp uçan bir şey. şimdi düşünüyorum da göndermesem olurmuş. sonraki gün annemler getirdi kediyi.

şimdi bir daha yapacak olsam, sabahtan yine aynen veterinere bırakırım. akşamüstüne doğru gelir evi toparlar havalandırırım. akşama kadar camlar açık kalır. akşam da kediyi eve alırım.
  • kaputt  (26.05.17 09:33:15) 
@kaputt çok teşekkürler, içim rahatladı gerçekten. iyi ya yapanlar gelsin bi sorayım bizim yönetici abartmış belki de. onlar da 3-4 saat sonra uğrayabilirsiniz derse o kadar süreliğine bırakabilirim veterinere.


  • havana  (26.05.17 10:40:05) 
Uygulanacak ilacın içeriğine bağlı etkisi farklı olabileceğinden riske girmemek adına ilaçlama şirketinden bilgi almak faydalı olacaktır.


  • voodoo  (26.05.17 10:55:39) 
yalnız temizleyip iyice havalandırdıktan sonra kediyi alın, her yer kurumuş olsun. sizinle birlikte direkt kediyi sokamazsınız yine. siz akşama kadar bırakın bence veterinerde. akşam alıp eve getirirsiniz.


  • kaputt  (26.05.17 13:23:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.