[]

prag viyana budapeşte + extra şehir?

merhaba arkadaşlar

gezi yaklaştıkça sürekli gezi hakkında duyuru açıyorum ama yapacak pek bir şey yok

17-24 haziran arasında bir plan hazırladım

17 haziran öğlen budapeşte'de olacağım , 17-18-19 budapeşte'ye ayırdım;
20'si sabahı viyana'ya gitmeyi düşünüyorum 20 ve 21nde viyana'da kalıp;
22si sabahı prag'da olmayı düşünüyorum. 22-23-24 saat 12ye kadar zamanım var prag'da.

sizce bu plan böyle mi olsun veya araya bratislava'yı da katmalı mıyım ya da brno ?

extra öneriler ve örneğin prag'a gittiğimde nazi kampına gitmek gibi şehre özel başka önerileri olan varsa yazarsa sevinirim :)

iyi geceler

 
pragda dancing house, ve kafkanın heykeli var (dönüyo afilli bişey) quadro avm nin önünde onları görebilirsin. yemek olarak türk usülü döner yemek istersen palladium un hemen yanındaki caddede istanbul kebap var oraya gidebilirsin. diğer yerler zaten belli şehirde.ama şuna da dikkat et, euro genelde çok yaygın değil / kullanmak istediğinde kuru öldürüyorlar. exchange ofislerde komisyonu söylemiyor ve bozdururken gelene geçene 300 500 çakıyor. parayı say baştan komisyonu sor ona göre bozdur.
gece klübü olarak karlovy lazne var değişik bi mekan her katta ayrı müzik türü falan var tavsiye ederim.

ekstra şehir istiyosan berlin'e devam et. bratislava boş bence.
  • al basmadan donu var  (26.05.17 00:20:11) 
kat bratislavayı kat


  • cay koy geliyorum  (26.05.17 00:22:28 ~ 00:22:53) 
tesadüfe bak benim de ilk yurt dışı gezim sırasıyla budapeşte viyana ve prag'dı :) bence ekleme 1 hafta için 4 şehir çok olur 3 şehir iyidir iyi.


  • prens zuko  (26.05.17 00:26:37) 
Berlin'i eklemek sacmalik olur. Uzakligini biraktim, berlin kendi basina gunlerce gezilecek bir yer zaten. Berlin'e ayak bastim demekten oteye gitmez o.
Bratislava'ya bir gun yeter ancak zaten bir gununuz tamamen terezin'e git gel ile gececegi icin bence katmasaniz da olur, zaten prag'da aslinda iki gun kalmis olacaksiniz.

  • kassiopeia  (26.05.17 00:27:02) 
Bratislava +1


  • i m cool with that  (26.05.17 00:31:23) 
@kassiopeia terezini kesin görmeli miyim ? çok merak ediyorum ve ulaşım rahat mı ? bildiğim kadarıyla oraya 1 saatte giden otobüsler varmış.

bratislava için şöyle de olabilir budapeştenin son günü öğlen çıkıp orayı gezip sonra viyanaya da geçebilirim ama nasıl olur bu plan blmiyorum ya da hiçbir yeri eklemeyip sadece bu planda da devam edebilirim :)
  • hematom  (26.05.17 00:33:02) 
1 haftaya 3 sehir yeter, daha eklemenize gerek yok bence.


  • kuehles blondes  (26.05.17 00:49:11) 
yahu illa ekstra şehri niye sıkıştırıyorsunuz hiç ama hiç anlamadım.

budapeşteye çok ayırmışsınız, viyanaya ise tam tersi az.

güzelce şehirde dolaşın, müzelerine gidin, lokal yemeklerini yiyin.

viyana için oldukça güzel olanaklar var, mesela bir gün grinzing, kahlenberge ayırırdım ben budapeşteden alıp. otobüsle kahlenberge çıkar, dönüşte yürüyerek iner ya da grinzinge kadar otobüsle iner, oradan yürürdüm aşağıya doğru, güzel restoranlar var zaten.

bratislava olursa olur, olmazsa pek bir şey kaybetmezsiniz.
  • kurnaz  (26.05.17 00:53:52) 
Yani terezin'e ben araba ile gittim dolayisiyla ulasimi bilemiyorum, ayrica daha once Auschwitz'e gittim, oraya ya da boyle bir yere daha once gitmediyseniz (ve ilginizi cekiyorsa) bence gidin. Daha once oraya gideceginizi soylediginiz icin yazdim. Budapeste'ye bence uc gun makul, eger Terezin'e gitmeyecekseniz Prag'in bir gununu Viyana'ya kaydirin, kurnaz'in dedigi yerlerden birine gidin, ya da ilginize gore muhtesem muzeler vs. var. bratislava'da bence de hicbir sey yok ama illa eklemek istiyorsunuz diye olabilecek bir oneri.


  • kassiopeia  (26.05.17 01:13:26) 
bu arada ww2 ilginiz var ise viyanada belvedere'in karşısında sayılabilir heeresheschichtliches museum var, askeri müze, içerisinde ben ufak bulsamda ww2 bölümü var. hatta gün olarak şanslı olursanız çok ilginç eventler oluyor.

ben bir kere gittiğimde tank gösterisi vardı, 70-80 yıllık tanklardan yenilere kadar totalde 50 tank filan gösteri yapıyordu, çok güzeldi.

teknik seviyorsanız technisches museum ve/veya nhm, sanat seviyorsanız khm ya da albertinaya 1 gün ayırabilirsiniz.
  • kurnaz  (26.05.17 01:18:44) 
Bratislava +1


  • archery  (26.05.17 01:37:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.