[]

Bir insanın içe ya da dışa bastığını nasıl belirleriz?

Ayakkabıya sensör koyarak örneğin ya da ayaklar arasındaki mesafelerin sensör yardımıyla hesaplanması gibi.. aklıma bir şeyler geldi ama tam oturtamadım, fikri olan var mı? Hatta kafamda bu mesafelerin gün sonunda kullanıcıya bildirilip, uyarılması (içe basıyorsun basma!!) var ama dediğim gibi tam olgunlaşmadı düşünce.. önerilerinizi bekliyorum.

Not: çözüm tek kullanımlık olmamalı. Örneğin kirli ayakkabı ile beyaz zemine basmak gibi..

Not2: Ayak düzenini yanda fotoda belirtiyorum.

 
2 ayağın da iç kısımlarının burun ve topuklarına rf yakınlık sensörleri konarak yapılabilir. sonra da topuk ve burundaki sensörlerin uzaklık verileri kıyaslanır ortalamalar arasındaki farktan ayakların açısı hesaplanabilir.

bi de otururken/dururken bu hesaplamanın da durdurulması lazım bacak bacak üstüne atma vs. gibi durumlarda. onun için de yürüme hareketi sırasındaki mesafe değişm biçimi analiz edilerek bunun dışına çıkılan durumlarda (mesafe farkı belli bi miktarın üzerine çıkmadı vs. gibi) loglama durdurulabilir.

sensör olarak şu kullanılabilir
www.bitmanufactory.com
  • yuto  (25.05.17 19:12:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.