[]

doktorlar doktor tanıdığı olanlar için kanser sorusu

arkadaşlar bu konu da görüşlerinizi talep ediyorum. söz konusu kişi babam ve evde paniklemiş durumdayız. durum şu;

bundan 2-3 ay kadar evvel babamın boğazında geçmeyen bir yara çıktı doktora gittik doktora garagara vs verdi ama pek düzelme olmadı. babam sürekli yurtdışına iden biri alkol ve sigarada kullanıyor. o nedenle işin üstüne ne o ne de biz düşmedik. sonra 1 ay kadar evvel boğazının çene kemiğiyle birleştiği yerde kulağının aşağısında küçük bir beze çıktı fakat öncesinde dişinde apse ve şişlik vardı. antibiyotik kullandı geçmedi. ve 20 günde çok hızlı büyüdü bu şişlik. sert ve ağrısız bir şişlik olunca kanserden korktuk.

daha sonra doktora gitti genel cerraha(kbb ı düşünemedik) ordan ultrasona sevk edildi. bugünde ultrasona girdi. doktor sonuçları incelemiş birşeyin yok ama kulak burun boğazcı incelesin ben genede birşey demiyeyim demiş.

ultrason ve renkli doppler? sonucunu aşağıya yazıyorum fikri olan yorumlayabilir mi?

ultrason
abdomen us tüm
karaciğer tvu:183 mm ölçülmüş olup, artmıştır. parankim ekojenitesi grade 2 hepatosteatozile uyumlu artmıştır. fokal lezyon saptanmamıştır. portal ven ve hepatik venler açıktır.safra kesesi boynunda 6.3 mm çaplı(bunun altını çizim 3 ay sonra kontrol denmiş) solid heperekoik, akustik gölgesi bulunmayan polip lehine lezyon izlenmiştir. Lümende taş izlenmemiştir. kese duvar kalınlığı olağandır. intra ve ekstrahepatik safra yollarında dilatasyon izlenmemiştir. dalak normal boyutta olup parankimi homojendir.
pankreas ve orta hat yapıları gaz nedeniyle değerlendirilemedi.
her iki böbreğin boyutu ekojenitesi parankim kalınlığı ve toplayıcı yapıları normaldir. taş sonografik olarak saptanamamıştır.
mesane normaldir.
prostat normal boyutta olup parankim homojendir.
batında serbest sıvı izlenmemiştir.


ikinci raporda şöyle;

troid bezi renkli doppler us

sol submandıbuler bölgede 46x41 mm boyutlu , komşuluğunda en büyüğü 28 mm çaplı solid heterojen iç yapıda, yer yer kist alanlar içeren nonreaktif LAP lehine lezyonlar izlenmiştir.(altını çizip kbb polikliniği yazılmış)Nazofarinks CA açısından kontrastlı boyun MRG ile değerlendirme önerilir.

ayrıca servikal lenfatik traselerde kısa çapları 10 mm geçmeyen reaktif nodları mevcuttur.
troid bezi parankimi heterojen olup sağ lop alt polde 7.8 mm çaplı büyük orada kistik ve sol lob üst polde 3.7 mm çaplı solid, malign kanlanma içermeyen nodüller izlenmiştir.

kötü birşeyler var özellikle ikinci yazdığımda belli ama ne kadar kötü?

 
Batın us polip harici temiz zAten. Dopplere gelince şu non reaktif dediği laplar diş enfeksiyonuna bağlı da olabilir yazıldığı gibi nazofarenks ca da olabilir. Ama şimdilik birşey söylemek zor mr gerekirse biyopsi sonrası netleşir herşey. Nazofaringoskop ile bakılmadı değil mi? Geçmiş olsun. ps. Doktorum


  • arya yada vera  (25.05.17 14:43:11) 
Nazofaringoskop bakılmadı hayır. www.alpersenkal.com

bu büyüklükte bir şişlik var. ağrı ses kısıklığı yutkunma güçlüğü vs hiçbir şey yok sadece şişlik. 1 hafta önce grip geçirdi ve sonra hızla büyüdü şişlik grip sonrası büyüme durdu. yarın kulak burun boğaza gidecek. en kötüsünü düşünüp kanser dersek geniz kanserinde tedavi çok mu zor? internette %90 gibi başarı oranlarından bahsediliyor ama?
  • hayvan gibi yazar  (25.05.17 14:57:08) 
Geçmiş olsun.

Dişte apse ve ağrı vardı sonra ne oldu o iş?

Yukarda da dendiği şekilde lap sebebi diş enfeksiyonu olabilir. O yara dediğin şey sivilce gibi mi? Enfeksiyon kronikleşmiş olabilir ve ağrı ve şişlik gitmiş yerine fistül dediğimiz o yara olmuş olabilir.

Kbb ye tabii ki gidin de, diş hekimine de gidin bence. Tahmin edilen gibi değil de basit bir kanal tedavilik bir şey olabilir.

Ps. Diş hekimiyim
  • bir ileti paylastim  (25.05.17 15:01:07) 
apsenin sebebi şu motor kazası sonrası dişlerin bir bölümü kırılmış ama kökleri kalmış dişçi korkusundan ağrıyla yaşamaya alışılmışlık var(biliyorum saçmalık ama durum bu) bu çene altında çıkan küçük şişlikten evvel hemen üstteki dişler nedeniyle o tarafta bir şişlik olmuştu. uyutmayacak şekilde ağrı vardı. sonra ağrı geçti yüzdeki şişlik indi. ama çenedeki şilik yukarıdaki foto boyutlarına geldi. boğazdaki yara dışardan bakılınca görülecek bir yerde değil sanırım. doktora gidildiğinde doktor kontrol edip bir kaç tane gargara ve püskürtmeli ilaçlar varmiş isimlerini bilmiyorum malesef.


  • hayvan gibi yazar  (25.05.17 15:06:51) 
Anamnez şimdi daha netleşti. Eğer gripten sonda büyüme olmadıysa yüksek ihtimalle enfeksiyonuna bağlı laptır. Non reaktif demesi de bu yönde zaten. Büyük ihtimalle öyle birşey çıkacak ama kbb fiziksel muayenesi gerekirse görüntüleme şart. Düşük ihtimal nazofarenks ca ise de başarı oranı radyoterapi tedavisinden sonra yüzde doksanlarda. Bir sürü hastamız oldu öyle genç hasta yıllarca yaşayan. Gönlünüzü ferah tutun.


  • arya yada vera  (25.05.17 15:08:24) 
ama grip bitmesine rağmen o şişlik bir türlü inmedi ve oldukça sert.


  • hayvan gibi yazar  (25.05.17 22:17:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.