[]

Su altı belgeseli

Su altı belgesellerinde binbir türlü deniz canlısını görüyoruz. Merak ettiğim birşey var. Okyanusların en derin yeri 12 km. Ortalama da 1-2 km derinliği vardır. Derinlere inildikçe oksijenin ve ışığın azaldığını biliyoruz. Işık olmasa da yaşam var diye biliyorum Ama kaç metre derinlikte oksijen canlılar için yetersiz kalıyor bunu bilmiyorum. Peki bu deniz canlıları en derin kaç metrede çekiliyor belgesellerde? Sanırım 30 metre ya da 42 metre dalabiliyor tüple insanlar. O halde bu mercanlar köpek balıkları balinalar vs hepsi 30-40 metrede mi görüntüleniyor çekimlerde. Daha aşağısına insanlar inemiyor diyelim peki bu balıklar en fazla kaç metrede yaşıyordur. Bunun hakkında bildiklerinizi yazar mısınız.




 
bu belgesel sorularının büyük kısmını yanıtlayacak

www.youtube.com
  • dieselsingle2  (25.05.17 14:27:06) 
Tüplü sportif dalış sınırı 35-40mt'dir, daha derine gidilebilir ancak eğitim amaçlı olarak. Zaten 30mt'den sonra canlılık çok azalır, görülecek pek bir şey kalmaz, ışık da azalır.
Bir de teknik dalış ve extended rage dediğimiz dalış çeşitleri vardır. Kullanılan malzemeler ve dalıcıların soluduğu gaz oranları farklıdır. Daha derinlerde daha uzun süre kalabilirler.
Işık olmasa da okyanusların en derinlerinde yaşayan canlılar vardır, gözü olmayan balıklar var mesela. Oksijensiz yaşayan canlılar da mevcut.

Köpek balıklarının beslenme, üreme, göç vb etkinlikleri takip edilip yüzeye yakın oldukları zaman görüntülenebiliyorlar, sürekli aynı derinlikte bulunmuyorlar. Her köpekbalığı veya balina çeşidinin yaşadığı derinlik farklıdır.
  • peggy  (25.05.17 14:48:04 ~ 14:51:30) 
benim bu konuda bilgilerim çok genel. ama bildiklerimi anlatayım.
Oksijenin artık çok çok az olduğu ışığın olmadığı ortam da da ona uyum sağlayan canlılar var. Canlıların hepsi oksijene muhtaç değil. Başka şekillerde de solunum mevcut.

Bir de belgeselleri insanlar tüple dalarak çekmiyor. Ekipmanlar, deniz altıları falan var. Ve bu senin dediğinden (30-40mt) çok daha derinlerde de çekiliyor.

Ama 12. kilometreye kadar gidemiyorlar diye biliyorum. ya da şöyle diyim. içinde insanla 12. km ye gidebilecek bir araç yok. Ama bir kamera göndermek de ak la kara değildir bence. büyük çoğunluğuna insansız araç gönderiyorlardır.

Ama 30 40 mt de çekilen de bir ton belgesel var tabi.

Bilgilerim çok genel. lise biyolojisiyle harmanlanmış genel kültür. Yanlış çıkarımlar olabilir tabi. Ama googlelayarak çok daha doğru bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsin.
  • zimbirik  (25.05.17 14:57:02) 
James cameron 10 bin mt altında yaşayan organizmalar bulmuştu.
www.livescience.com

  • kaptan memo  (25.05.17 15:08:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.