[]

25 yaşından sonra klasik gitara merak saran var mi aranizda?

en ufak bir müzik bilgisi olmayan ayrica sesi de kötü olan birisi bu gitar çalma işlerine girmeli mi? 3 gün sonra sıkılınıp birakilir mi ne dersiniz? he bir de netten o öğrenilebilir mi gitar calmak?




 
ben 24 yaşındayım ve geçenlerde akustik gitara heves ettim ama öğrenemedim. şu an bir kenarda duruyor. azim lazım biraz.


  • dedimmidemedimmi  (25.05.17 10:10:14) 
klasik gitar derken pop çalıp söylemek ise kastettiğin; hiçbir yaş geç sayılmaz. Zor bir şey değil, becerin ve ilgin kadar ilerletebilirsin. Keyif alman önemli neticede. istediklerini çalıp söyleyecek hale gelirsin.
Klasik müzik çalmak istiyorsan, hakikaten zor ama keyif alıyorsan ona da başla bence ama tatmin olabileceğin bir seviyeye gelmen için çok çalışman lazım.

  • tiny penny  (25.05.17 10:39:05) 
amacım x kişinin harhangi bir parcasini çalabilmek. hani pop calmaktan kasit bu ise evet.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (25.05.17 10:51:46) 
Geçen sene -28 yaşımda- akustik gitara başladım. Country müzik çok seviyorum. Mızıka çalıyorum. Gitarda öğrenmek istedim. 5-6 ay evde kendi kendime akşamları 1-2 saat uğraştım, video dersleri eşliğinde. Ufak ufak kendimi de geliştirdim, parmaklar mahvoldu ama biraz üzerine düşünce geliştiğini hissediyorsun. Sevdiğin şarkılardan birşeyler çıkarınca insan mutlu oluyor, şevki artıyor.
Sonra iş yoğunluğu, çocuk, şehir dışı gidiş gelişler derken vakit ayıramamaya başladım. Gitar da diğer tüm enstrümanlar gibi emek ve özveri isteyen bir şey. Haliyle soğudum, hevesim kaçtı.
Yaş konusuna takılmaya gerek yok, geç değil. Ama çok vakit isteyen bir aktivite. Kafana koyarsan, vakit ayırıp özveri gösterirsen olur, neden olmasın.
  • battal gemalmaz  (25.05.17 11:50:55) 
-girmeli. (ahmet kanneci ciddi gitar çalışmaya 25'inden sonra başlamış)
-muhtemelen bırakır.
-öğrenilebilir.
  • filteria  (25.05.17 12:10:23 ~ 12:15:03) 
profesyonel müzisyen olarak cevaplıyorum.

hobi amaçlı enstruman öğreniminde yaşın bir önemi yoktur. elbette çalabileceğiniz maksimum seviye, sınırlı olup, sizin azminize, enstrumana karşı olan sevginize ve zamanınıza bağlıdır. elbette bu arada kulağınız ve enstrumana karşı yeteneğiniz de mühim. nacizane, denemeniz gerektiğini belirtiyor, kolaylıklar diliyorum...
  • jeanluc  (25.05.17 16:04:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.