[]

Dayı olmak ve ablayla görüşmemek??

herkese merhaba;

sürekli anlaşamadığımız ve sürekli kavga ettiğimiz abla-kardeş ilişkimiz vardı. bundan nerdeyse 2 yıl kadar önce büyük bir kavga ettik ve o günden sonra ablamla hiçbir türlü görüşmedik, konuşmadık. kendisi evli ayrı bir evde yaşıyor. haftada 2-3 kez bize geldiği için birbirimizi görüyor olsakta hiçbir türlü iletişim kurmayıp hayaleti oynuyoruz. ikimizin de karşılıklı hataları var ve ikimiz de kendimizin haklı olduğunu düşünüyoruz. yani özür dilemek gibi, barışmak gibi bir eyleme geçmiyoruz bu yüzden. dediğim gibi bu görüşmeme durumu 1.5 yıldan fazla oldu nerdeyse 2 yıl olacak.

eniştemi aradım ve tebrik ettim. sizce ablamı arayıp tebrik etmeli miyim?

 
Bence edin. Kardeşsiniz sonuçta; kanlı bıçaklı düşman değil.


  • fraise  (24.05.17 00:08:08) 
Etmelisin tabiki boyle durumlarda kusluk olmaz.


  • imelih  (24.05.17 00:08:45) 
ben olsam etmezdim, eğer barışmak gibi bir çabam yoksa eniştemi de aramazdım. dostoyevski diyordu sanırım; insan ailesini sevme mecburiyetinde doğmuştur, ama hayat öyle bir yer değil. hayat-doğa karşılıklı. nasıl yerçekimi varsa, bilgisayarı mesela yere bıraktığında düşüp kırılacaksa, sana maddi zarar verecekse, insan ilişkileri de öyle. karşılıklı, insanlar birilerini kırmadan(kavga etmeden) önce bu sorumluluğu alabileceklerine emin olmalılar. herşeyin bir karşılığı var, bana has değil doğada bile. tanrı bile neredeyse böyle çalışır.


  • mete kudur  (24.05.17 00:11:32) 
Ara bence de. İleride suçlu olursun :D


  • nice tnetennba  (24.05.17 00:37:50) 
şimdi bu arama konusu aile diplomasisinde aşırı ciddiye alınabiliyor zaman zaman. aradın diye başırcak değilsiniz. ama aramaman herhangi bir zaman ve ortamda senin aleyhinde ortaya atılabilir: "evladım oldu bi kere arayıp tebrik etmedi bile!" şeklinde.

öte yandan; bence ara ve normalleşmek için de fırsata çevir bunu. karşılıklı hatalar var diyosun. o zaman daha soğukkanlı davranarak bu işi bitirbilirsin. maraz çıkacak kadar samimi olmayıver. illa başına bi iş gelince mi koşucaksın ?
  • klar  (24.05.17 01:06:55) 
Ara, yeğeninin yüzüne bakamazsın sonra. Enişteyi de ara. Sevin enişteleri.


  • insomnia  (24.05.17 02:17:40) 
Bu sorun resmen benim hayatımı anlatmış, erkek kardeşimle hiç görüşmüyorum birçok sebepten dolayı hayatımdan çıkardım. Buna rağmen çocuğum olursa beni arar mı, eskisi gibi görüşür müyüm diye düşünüyorum bazen çünkü çocuğun illa ki senden haberi olacak ve seninle küs olduğunu bilmesini istemeyecektir ablan. En azından bir abla olarak ben böyle düşünüyorum, eğer aranızdaki çok büyük bir mesele değilse kesinlikle böyle bir durumda aramalısın.


  • strangerinhere  (24.05.17 02:30:09 ~ 02:31:57) 
doğum ve ölüm küslük kaldırmaz. kesinlikle arayın. siz haklı olsanız bile aramazsanız direk haksız duruma düşersiniz. hepsini geçtim yeğen bu ya alın bir kucağınıza öpün koklayın


  • oscar  (24.05.17 03:55:56) 
öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.

-şu konuya açıklık getireyim. ablamla kavgalı olmam kesinlikle yeğenimle arama buzlar sokacağım anlamına gelmiyor. bir dayı olarak yapmam gereken neyse görevim neyse yaparım. ve sevgide, koruyup kollamada, kesinlikle maddi manevi hiçbir konuda bir şeyini eksik etmem. bu husumet ablam ve benim aramdadır. yeğenim kesinlike bu olayların dışındadır. yeğenimle olan ilişkimde ablamı ilgilendirmez. o ne kadar annesiyse ben de o kadar dayısıyım. kaldı ki ne o ne de ben bu noktada problemli insanlar değiliz. sorunun ikimiz arasında olduğunun farkındayız.

-tebrik edip etmeme arasında kalmamın sebebide; insanlar küs oluyor. kötü veya iyi günlerde arıyor(ölüm anında, bayramda seyranda vs.). bu bana biraz sadece aramak olsun diye aranıyormuş gibi geliyor. her ne kadar öyle olmasada samimiyetsiz, top benden çıksın vb. düşünceleri taşıyormuş gibi. her ne kadar görüşmüyor olsakta onun anne olmasına ve bir yeğenimin olmasına sevindim.
  • sinjin  (24.05.17 05:17:48) 
aslında 2 defa es geçtim, üzerime de vazife değil ama yine de içimde tutmayıp yazma gereği duydum. bu son bahsettiğiniz şey, teoride mükemmel pratikte imkansız.

siz sanırım doğru ve gerçek kavramlarını ayıramıyorsunuz. İnanın ablanızla gerçekten papaz olsaydınız yiğeninizle de papaz olmuş olacaktınız. bunun aksi örnekleri çok çok azdır. Çünkü insanlar çokcana değerli ya da haklı olana değil sevdikleri ve onlardan gelenlere kıymet verirler. Hayat böyle çalışır.


onun dışında soruya da alternatif bir cevap olsun; aradığınızda soğuk konuşmayın, o biraz çocukca olabilir. gayet normal ve bütün heyecanınızla sevinci paylaşın o zaman. Ve bu bir işaret olsun(devamı gelsin), barışmak adına da ilk adımı atın ve takip edin, işe yaramayacaktır rahatsızlık duydugunuz şeyler temelinde değişmeyecektir ancak ötelenecek belki önemsizleştirilebilir hal alacaktır. bu yüzden aradığınızda soğuk konuşup ya da sadece telefonla arayıp ondan sonra hiç hal hatır sormamazlık yapmayın. yineliyorum, işe yaramayacaktır ama sizin karakterinizin uygulaması gereken davranış modeli bu. (bence)
  • mete kudur  (24.05.17 05:27:24) 
hocam küslük ayrı bu tarz durumlar ayrı.
bazı arkadaşlar atıp tutmuş arama etme diye, sen onlara aldanma.
kuzenim ile teyzesi (benim de teyzem tabi :)) 10 yıldır konuşmuyorlardı.
gün geldi kuzenimin düğünü oldu, bu teyzem düğüne geldi, şakır şakır eğlendi ve kuzenimle görüşüp çok içten bir şekilde tebrik etti. düğünden sonra yine konuşmamaya devam ettiler :)

ablanla aran her ne kadar kötü olsa da bunun sonsuza kadar süreceğini bilemezsin. insanler en mutlu ve en üzgün anlarını bütün dünya ile paylaşmak isterler ki sen bütün dünya değil kardeşisin.

sen üzerine düşeni yap ve ara. kadınlar doğum sonrası çok hassas ve duygusal olabiliyorlar. bakarsın her şey bir anda düzelir :)

edit: ne araması yahu, al çeyreğini git yeğeninin yanına. ablanı da gör ve tebrik et. sokaktaki adam gibi tebrik etme kardeşi gibi tebrik et. daha sonra dediğim gibi isterseniz konuşmayın.
  • teritori  (24.05.17 09:34:49 ~ 12:43:46) 
Ara, hem aranız yumuşar. Aile içinde haklı-haksız olmamalı. Sen hamle yaparsan o da belki tartışmanızla ilgili haksız olduğu konular varsa, mevzuya daha objektif bakar.


  • arnold schwarzeneger  (24.05.17 09:35:21) 
kesin ara.


  • orange coffee  (24.05.17 09:49:00) 
Tabii ki tebrik et, hatta uzakta değilsen, git yeğenini de gör. Barışmak ve konuşmak için illa ki başınıza bir hastalık, felaket gelmesini beklemeyin


  • Tutkun  (24.05.17 11:59:10) 
Bence aramak olmaz, direkt hediyeniz ile evine gidin. Bizzat tebrik edip bebeği de görün.


  • teoridefeminist pratiktegeysa  (24.05.17 12:12:51) 
ablaniza hediyenizi, tatlinizi alip gidin. aramayin. yanina gidin.
bunu da yabanci gibi degil aileden oldugunuzu belli eder sekilde yapin.
sonra isterseniz gene konusmazsiniz.
  • 65 derece  (24.05.17 12:37:33 ~ 12:38:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.