[]

Yurt dısındayken vize süresinin dolması ?

Evet arkadaslar.
Yurt dısında,Romanya dayım,ve 90 gun kalıs suremın 89 unda kalmıs durumdayım.Oturma ıznıne basvurdum 3 hafta sonra alacagım fakat bu oturma ıznını almadan önce Turkıye ye gerı gelmem gerekıyor.Bu durumda vizem bitmiş olarak yanı ıllegal olarak Romanya da kalıyor olacagım ve buyuk ıhtımalle havaalanından cıkarken bunun ıcın ceza yiyecegim ya da cıkamayacagım.Sımdı benım bu durumda ne yapmam gerekir?



 
yarın ilk iş yabancılar dairesine git, geçici bir belge veriyorlar -yani başka ülkeler öyle de romanyayı bilmiyorum.yalnız bu belgeyle tr'ye gelmek sıkıntı olabilir.
"bunun ıcın ceza yiyecegim ya da cıkamayacagım" kısmı için çıkmaya çıkarsın- neden zorla tutsunlar seni orada :) cezayı da ülkeden ülkeye değişmiyorsa sonradan TR'deki adresine yolluyorlar.

  • niye ama  (23.05.17 22:37:42) 
fakat benim 3 hafta sonra tekrar romanya ya geri donmem gerek cikmis olacak olan oturma iznimi alabilmem icin.yani cikmasina cikarim fakat deport edilip ceza yersem tekrar geri donemeyebilirim. _( tekrar gelme hakkinda da eger her sey yolunda olur ve ceza yemeden cikarsam tr deyken schegene basvurmaya onu alabilirsem ondan sonra romanyaya gelip oturma iz nimi karakoldan teslim almayi dusunuyroum.


  • keegan  (23.05.17 22:49:30) 
89'u kaldıysan zaten 90 gece olmadan çıkman lazım süreler gün, gece değil.
" deport edilip ceza yersem " dur canım deport o değil :) sen kendin çıkarken süreyi aşmışsın diye deport olmazsın ama tabi tekrar vize alırken sorun olur.
90 gece olmadan çıktın, geldin tekrar tr'de şengen aldın --bunda bir sorun görünmüyor.
  • niye ama  (23.05.17 22:56:15) 
önce uzun uzun cevap yazmayı düşündüm, sonra "amaan banane" dedim. şurada sana en doğrusunu yazarım ama işine gelmez.

cevap: bu durumda türkiyeye dönüp vize başvurusu yapmanız gerekiyor.
  • kurnaz  (24.05.17 02:00:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.