[]

ne iş yapıyosunuz ve ne mezunusuz

işinizin okulunuzun kendinize göre olduğunuzu nasıl buldunuz, bigün uyandınız ve bunu olmak istiyorum mu dediniz??




 
ilkokuldan bu yana avukat olmak istiyordum, neden bilmiyorum ailede hiç hukukçu yok.

hukuk fakültesi bitirdim ve avukatlık yapıyorum.
  • arma aski  (23.05.17 21:24:53) 
Küçükken öğretmen olmak isterdim, kardeşime derslerinde yardımcı olmak hoşuma giderdi. Sonra ilgimi çektiği için psikoloji okudum ve araştırma yapmayı sevdiğimi farkettim. Şimdi akademisyenim, öğretmenliği ve araştırmacılığı bir araya getirebildiğim için şanslı görüyorum kendimi.


  • fotrsapka  (23.05.17 21:27:00 ~ 21:28:11) 
Bireysel çalışmak, başkasına bağımlı olmadan kendi işimi yapabilmek, deli gibi yoğun çalışmamak, devlet atamaları ile uğraşmamak, özel sektör kaprisi ile uğraşmamak, insanlarla daha az kapışıp hayat pazarlığı yapmayacağım bölüm düşündüm.

Mühendislik ve tıpı eledim. Hukuku da aileden bildiğim için biraz uzak durdum. Sanatçı ruhum olmasa gerek ki oraya yönelmedim. Esnaf olma seçeneğim bir şey okumazsam idi, hala aklımda ama hizmet sektörü de zihin yoruyor. İleride müteahhit olurum belki :)

Meslek, diş hekimi
  • bir ileti paylastim  (23.05.17 21:30:34) 
Cok kucukken Ingilizce ogretmeni olmak istiyordum. Sonra liseye baslamadan once bilim insani olmaya karar verdim. Neden bilmiyorum. Liseye baslayinca da genetik okumak istedigime karar vermistim. Okudum, doktorami yapiyorum simdi. Genellikle planladigim gibi gitti diyebilirim.


  • evrim halkasi  (23.05.17 21:45:41) 
annem, ablamın tercih rehberinde mekatronik mühendisliği diye bi şey gördü. sen bunu oku dedi. tamam dedim. o zamanlar küçüğüm. rehberin o sayfası hala durur, annem oraya "makedon bunu okuyacak söz verdi" diye not düşmüştü.
aklım basınca araştırdım sevdim. şu an onu okuyorum, bitirmek üzereyim, hala seviyorum. önceleri vali olmak da istiyodum, bi tanıdığımız valiydi, özendim :)
hukuk okumak da isterdim. siyasete de atılmak gibi bir planım var ileride. oy veririm diyosanız sizi de ekliyim listeye.
  • attirmayin makedonun kafasini  (23.05.17 21:52:03) 
12 yaşımda "ben ingiliz edebiyatı okumak istiyorum" dedim, ingiliz edebiyatı okudum.
Öğretmen olmak aklımda yoktu. Sonradan oldum.

  • sopiro  (23.05.17 22:11:10) 
iktisat okudum, şu an finansal planlama, raporlama ve analiz yapıyorum.

böyle bir şey tabi ki çocukluk hayalim değildi. fen derslerim iyi olmasına rağmen hata yapıp lisede fen okumadım, eşit ağırlık okudum. öss'de "aman ortalama bir bölüme gireyim de, sonra seçerim mesleğimi" diyip iktisata girdim, mezun olduktan sonra denetim şirketine başvurma furyasına katıldım ve finans hayatım başlamış oldu.

mesleğimi seviyor muyum bilmiyorum, fazla mesaisi çok olmasa ehh işte. yaşayıp gidiyoruz.
  • orange coffee  (24.05.17 09:56:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.