[]

Viski nasıl içilmeli? Viski içmeye hangisiyle başlanmalı?

Alkol denemeyi seven biriyim. Absinthe, Jagermeister, Rakı, Bira vs. vs. ne bulursam tadına bakarım, içerim. Ama bir türlü viski içemiyorum. İçtiğim gibi midem bulanıyor.

Acaba işe yanlış yerden mi başladım diye düşünmüyor değilim. İlk tattığım Jameson'dı, midem bulanmıştı. Sonrasında da 1-2 denedim ama yine aynı şekilde oldu.

Acaba "kolay içim"i olan markalar mı var? Mesela Chivas Regal nasıldır?

Ya o kadar çok bu işin kültürüne girebilmek istiyorum, "Hmm bu Black Label", "Green Label'dan başkasını içmem hocam" kafalarını cidden merak ediyorum.

Biri bana Viski 101 dersi versin mümkünse :D

 
viski 101 e hoşgeldin.viskiler scotch veya tennessee olarak bilinirler.mideni genelde scotch tarzı bulandırabilir alışkın değilsen normaldir.başlangıç olarak famous grouse öneririm,içimi çok yumusak lezzetli bir viskidir.sonra jack en sonda chivas denersin.viskiye iyi markalardan başla alış sonra kötüleri tadınca onların tadına alışmış olursun.ayrıca jager çok güzeldir midenide bozmaz fazla içmediğin sürece.jageri kola ile içebilirsin ama çok bayabilir,o yüzden jager tonik öneriyorum bol buzlu.viskide ise %100 elma suyunu kullanabilirsin,benim çok hoşuma gidiyor.ayrıca viskiyi enerjiyle içiyordum ama sonra dışarda enerji içtiğimde çarpıntı yaptı diye bıraktım.o yüzden enerjiyi deneme derim.tavsiyem zorunda kalmadıkça ucuz viskiyle alışmaya başlama.ders bitti çıkabilirsin dostum


  • mukon  (23.05.17 14:24:21) 
Bi arkadasim baslangic olsun diye jack danielsin balli viskisini almisti. Alma guzel degil ve tatli oldugu icin mide bulandiriyo. En azindan bende pek hos sonuclar dogurmadi :(


  • nundu  (23.05.17 14:26:23) 
glenfiddich iç (yumuşak single malt'lardan biridir). içine hiçbir şey karıştırma (buz dahi!). yukarıda sayılan market viskilerini de salla... diğer içkiler gibi hızlı veya ağzı dolduracak kadar alma. bir yudum, 1 dk sonra bir yudum daha. hoşuna gitmezse, viski işine girme. herkes her şeyi sevecek diye bir şey yok. single maltı sevmezsen zaten diğer ortaya karışıkları içmesen de olur.


  • 507  (23.05.17 14:35:27 ~ 14:36:34) 
Stresli ve karnımın tok sayılamayacağı bi günde jack içmiştim klasik siyah olanından. Hiç midem bulanmadı, belki şişenin yarısını içtim sek olarak :) midenin bulanmaması için sek içilmesi gerektiğini düşünüyorum.


  • megalomaniac  (23.05.17 14:36:49) 
buzsuz


  • silver apple  (23.05.17 14:55:34) 
mukon'a kesinlikle katılıyorum. famous grouse fiyat-performans olarak iyidir. içimi de yeni başlayanlar için gayet ölçülü yumuşaklıktadır. ağzın alışır. bunun yanında yeni başlayan birine tavsiye edebileceğim kısmen yumuşak içimli bir viski de johnnie walker black label.

mukon'dan farklı olarak viskinin başka içeceklerle karıştırılmasını tavsiye etmiyorum, en azından ben sevmiyorum. çünkü tadını alamıyorum ve içmenin bir anlamı kalmıyor. başka şeylerle karıştıracaksam rom veya bacardi tercih ediyorum.
  • jangbogo  (23.05.17 14:58:23) 
Çok özür bozucam galiba ama. Ya çok teşekkür ediyorum büssürü süper şey öğrendim hepinizden. Özellikle link veren arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum. Konuyu açan arkadaş sen var ya adamsın adam. Sizi seviyorum.


  • Giovanni Pipitto  (23.05.17 15:45:23) 
valla ben de hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. en azından bir yerden başlamayı deneyebilirim bu şekilde :)


  • ufoozgur  (23.05.17 16:35:24) 
duyuru bourbon sevmiyor galiba :D


  • bardakigüneşgözlüğü  (23.05.17 17:04:59) 
507'ye katılıyorum, glenfiddich iç, ben 15 yıllık olanı seviyorum en çok.

Lagavulin veya Talisker'i olan bir arkadaşın varsa hemen koş yanına bir kadeh iç, barda istersen kadehine 50TL civarında istiyorlar sanırım.
Jack, Famous Grouse, J&B vs. viski değilmiş diyeceksin.

Tabi buz, kola vs. hiçbir şey katma,
  • michael_knight  (23.05.17 18:50:42) 
teşekkür edecegine bir tik atsaydın bre. cevapları beğenip tik atılmamasına kıl oluyorum :)

michael'ın söyledigi talisker ve lagavulin de pek meşhur viskilerdir lakin onlar islay bölgesinden yani "isli" içeceklerdir. yumuşak sayılmaz, ben islay içemeyenlerdenim mesela. ismi "glen" ile başlayan ne varsa tüket, highland bölgesinden olup, su gibi akıp giden içkilerdir.
  • 507  (23.05.17 23:02:17 ~ 23:02:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.