[]

Evde hobi olarak ne gibi ugraslar yapilabilir?/Sizin bir ugrasiniz var mi?

Gecenlerde trt belgeselde gordum. Bir amca kendi kendine kece ile degisik urunler yapmayi ogrenmis. Acikcasi benim boyle bir hobim yok ve simdiye kadar da vakit kaybi olarak dusunurdum -ara ara blog yazmak disinda bir hobim yok- ama bir yerden baslamak istesek, evde yapilabilecek, rahatlamamizi saglayacak ne gibi aktiviteler yapilabilir? Sizin de bu tarz bir ugrasinizin ya da egiliminizin oldugu bir alan var mi merak ettim.




 
bir süre arduino ile uğraşmıştım ama uzun sürmedi.
teraryum işine merak sardım ama o da başlamadan bitti.

  • sanal uyku  (22.05.17 22:33:05) 
ben resim yapıyorum şu aralar, bazen sevdiğim ressamların eserlerini kopyalamaya çalışıyorum, bazen freestyle takılıyorum.

bunun yanında diy olayını çok seviyorum, eksik gediklerimi diy şeklinde halletmeye çalışıyorum genelde.
  • kurnaz  (22.05.17 22:34:50 ~ 22:35:29) 
Puzzle maket falan yapmak. Çok rahatlatıyor beni.


  • pastörizesüt  (22.05.17 23:07:59) 
Obje boyamak. Erkek arkadaşım 3d printerdan tasarim yapıp çıktı almayı çok seviyor. Ben de çıkan şeyleri boyamayı. Böyle döngü içinde keyifli bir hobimiz oldu.


Bir de ahşap boyuyorum arada. Bir ara gravure sarmıştim, uzun süredir yapmıyorum.
  • fraise  (22.05.17 23:15:50) 
mdf ya da ahşaba resim baskısı..


  • 1adam  (22.05.17 23:29:08) 
akvaryum kurabilirsin, maket yapabilirsin, enstrüman öğrenebilirsin


  • mirty  (22.05.17 23:41:39) 
kaligrafi
deri ile amatörce yamuk yumuk defter kabı, cüzdan falan yapmak.

  • orange coffee  (22.05.17 23:42:52) 
Mozaik yapiyorum. Cok keyifli, ortaya cikan urunler cok kaliteli ve şık :) baslangic malzemeleri birazcik pahali olabilir ama kendine hobi olarak bunu sectiysen ve devam ettireceksen deger.


  • nocturnus  (22.05.17 23:51:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.