[]

Nafaka

Iki kisi evleniyor kadin vr adam.Daha sonra bosanma halinde adam nafaka ödüyor.Cocuk yoksa ortada neden ödeniyor bu nafaka?Kadın engelli mi veya yatalak mı?Girsin bi işe calıssın.Anlayamıyorum pek bu isi.Belki kacirdigim noktalar vardir.




 
evet 2017 norveçinde dediğin mantıklı olabilir ama 2017 türkiyesinde önce babasının sonra da kocasının evinden başka bi yer görmesi izin verilmeyen kadınları düşününce mantık çöküyor.

ha kadının maddi durumu iyi olup, ailesi arkasında veya işi gücüvarsa ve ona rağmen nafakanın peşinde ise o saçma.
  • elorelia  (22.05.17 17:55:48) 
iştirak nafakası velayeti alan eşe veriliyor, yoksulluk nafakası da boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek eşe kusursuz ya da daha az kusurluysa veriliyor. fark ettiyseniz cinsiyet belirtmeden yazdım. pratikte dediğiniz gibi olmasının sebebi de türkiye'de genellikle erkeklerin maddi anlamda kadınlara nazaran daha kudretli olması.


  • embermane  (22.05.17 17:56:51) 
işi gücü olan kadına nafaka ödenmez benim bildiğim kadarıyla. zaten doğrusu da bu. ha kadın, erkek yüzünden okulunu bırakmış, ne bileyim işinden gücünden edilmişse seve seve o adam o nafakayı ödemek zorunda.


  • golgi aygıtı  (22.05.17 18:03:23) 
Kadın çalışamayacak durumda ise mesleği yoksa ve yoksulluğa, perişan bir hâle düşecekse yoksulluk nafakası verilir. İştirak nafakası da çocukların giderlerine verilir. Ben kadın açısından düşündüm çünkü Türkiye'de kadınların çoğu çalışmıyor. Bu yüzden herkesin aklına ilk kadın geliyor.

Kadın eşini aldatmışsa bu zaten verilmez. Kusur onda ise alamaz.
  • tahin pekmez yoğurt  (22.05.17 18:19:09) 
bu işte çok acayip dengesizlikler var. devlet memuru olup nafaka alan çocuksuz kadınlar varmış. devlet memuru kadına yoksulluk nafakası da neyin nesi? yahut gayet islamcı hatunlar var her b.kta şeriatı savunurlar, iş nafakaya gelince birden medeni kanuna tabi oluyorlar sanki islam hukukunda nafaka var.
öte yandan çocuğun nafakasını bile ödemeyen, ödememek için yasal işte çalışmayan, sigortasız çalışan, adres bildirmeyen adamlar da var.

Girsin bi işe calışsın noktasından genel olarak uzağız- haklısın ama işte realite başka. evlenince kadın işi bırakıyor. çalışsa bile kadın tayin istiyor, düzenini bozuyor, bu o kadar normal görülüyor ki evlenen kadın işten ayrılıp kıdem tazminatını alabiliyor :) ev işi kadının ödevi gibi görülüyor ve kadın bunları para almadan yapıyor. kadının alttan alması bekleniyor. çocuk varsa zaten tüm yük kadında...
  • niye ama  (22.05.17 18:48:25) 
ülkedeki herkes bizim çevremizde gördüğümüz insanlar gibi değil. ben şimdi kendi açımdan düşününce çocuksuz boşansam beş kuruş istemem. ama ne hayatlar var eşini evden çıkartmayan, şiddet uygulayan, çalışmak istese de izin vermeyen insancıklar. bu kadın boşansa en azından iş bulana kadar ciddi ekonomik sıkıntı yaşayacak o adam yüzünden. kadının işini keyfi için elinden alıyorsa ödeyecek bi zahmet.

iki kadını aynı anda imam nikahıyla idare eden, foyası ortaya çıkınca ikisini de ortada bırakan adamlar, üstte bi arkadaşın dediği gibi çocuğuna nafaka vermemek için kendini işsiz gösteren adamlar... bu işler onların insafına bırakılamaz. resmi nikah, nafaka gibi şeyler bazı kadınlar için hayat kurtarıcı olabiliyor.

şehirli, çalışan kazanan iki insan çocuksuz şekilde ayrılınca bence de nafaka olmamalı. şiddet, aldatma vs. varsa nafakadan bağımsız tazminat olabilir ödesin:)
  • nocturnus  (22.05.17 20:46:05) 
Elorelia ve tahin pekmez yazmışlar zaten.

İslam hukuku nafaka vermiyor belki ama mehir denen bir hikaye var. Boşanınca adam kadına ödüyor. Evlenirken hep konuşulur da ödeyen adam görmedim ben.
Dengesizlik her bir yanda, evlenince eşimi çalıştırmam diyen bir sürü bağnaz / maço nfaka ödememek için bin dereden su getirtiyor.
Dileyelim ki kadınların elin herifine muhtaç olmayacakları bir dünya olsun.
  • SiyamkedisiZorro  (22.05.17 21:27:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.