[]

Borç para verdiğin kişiyi mahkemeye vermek

arkadaşlar, 3 aydır bi miktar, hadi miktarı da söyleyim 6 bin civarı borç verdiğim bi parayı almaya çalışıyorum. Senet ve benzeri resmi bi belge yok.
fakat efendim tüm mail, facebook, sms yazışmaları mevcut. ayrıca banka hesabına internetten havalenin yapıldığına dair belgelerle, bu durumun şahidi 5-6 kişi de cabası.Bununla birlikte bu adamın kendi mailinden diğer insanlara da taktığı borçlarla ilgili yazışmaları, yalanları vs. kanıtları ile elimde.

elim kolum bağlı mıdır ? hukuk bu duruma ne der ?

bi hukuk bilen kardeşimiz çıksa da cevaplasa ne makbule geçer inanamazsınız.

 
ilamsız takip yolu ile icraya verebilirsin. İtiraz eder ise , itirazın iptali davası açar elindeki belgeleri orada mahkemeye sunarsın. Hakim ikna olur ise icra takibine devam edersin ve %40 icra inkar tazminatı kazanırsın. Bu dediğim süreç icra takibi yapacağın adliye'nin iş yoğunluğuna göre değişmesine rağmen 1 yıl kadar sürebilir. En doğrusu bir avukata danışmandır.


  • hasanikisalakosmandört  (12.01.10 06:16:33) 
her zaman olduğu gibi en basit ve hızlı yolu icra takibi açmaktır.ilamsız icra dediğimiz kıymetli bir evrağa veya mahkeme ilamına dayanmayan alacaklar içindir.ödeme emri tebliğinden itibaren 7 gün içinde itiraz etmez ise haciz yolu ile alacağınızı tahsil edersiniz.itiraz durumunda ise; takip durur ve itirazın iptali yolu ile yapılmış olan itirazı iptal ettirip takibe kaldığı yerden devam edebilirsiniz.elinizdeki belgeler yargıtayca tartışmalı olmakla beraber delil olarak gösterebilirsiniz.ama öncelikle bir avukat arkadaştan yardım isteyin.


  • ground  (12.01.10 11:33:44) 
Bir an önce icra takibinizi açın bence. Tebligatı aldıktan sonra 7 gün içinde itiraz etmezse paranızı hemen alacağınızın garantisi yok.

Ortadan kaybolursa hacze falan gidemezsiniz, yolunu izini bulmak için nüfus idarelerinde, vergi dairelerine koşturmak gerekir ve doğru adrese ulaşacağınızın garantisi yok. Ulaşsanız da haczedilecek malvarlığı olması lazım, yoksa düzenli bir geliri falan olması lazım. Zaman kaybetmeden başlatın takibi.
  • uyuklayankedi  (12.01.10 12:10:15) 
başlatacağın icra takibine itiraz edilme ihtimali varsa elindeki tek delil olan dekont örnekleriyle birlikte açacağın bir alacak davası hedefe ulaşmanda daha etkili olacaktır. ama illa şansımı deneyeceğim dersen icra takibi başlatabilirsin.icra takibi ya da davayı borçlunun ikametgahı mahkemelerinde açacaksın. ama yapacağın bu işlemlerde hukuki yardım almanda çok düyük fayda var.


  • davidian82  (12.01.10 17:06:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.