[]

antidepresan kullananlara soruyorum

ilk hafta olasi yan etkileri.
ucuncu hafta esas etkisinin gosterildigi hafta deniyor.

kullananlar ne degisiyor, tarif edebilir misiniz? kullandim ve soyle etkilendim dediginiz neler var? antidepresanla ne degisti hayatinizda, sizde? ne kadar sure/kac mg ve ne kullanmistiniz?

 
en dusuk dozda kullandim ben. cipralex kullandim. surekli sebepsiz aglama durumum vardi. depresyondan dolayi. ikinci gunde aglama gecti. plasebodur bence. yan etkisi herkeste degisiyor tabi de, bende esneme ve mide bulantisi yapti.
normal dusunmemi sagladigini hissediyordum. sorunlar degnek degmis gibi gitmiyor hala kaliyor evet, ama baska acidan ya da daha olgun bi kafayla yaklasiyordum. her sey de yoluna girmeye basladi sonrasinda. bakis acim olaylari daha da boklastiriyormus demek ki diye dusunuyorum. 9 ay kullandim.

  • pide  (21.05.17 20:42:05) 
@pide +1

6 ay prozac kullandım. sürekli ağlama hali, baş dönmesi, bildiğimiz baş dönmesinden ayrı olarak (hala nasıl açıklayacağımı bilemediğim) garip bir "görüntü kayması" durumu, mide bulantısı vardı. o kadar hızlı ilerlemişti ki 1 hafta içinde evden çıkamaz hale gelmiştim.

ilacı kullanmaya başladıktan sonra 3 hafta içerisinde bunların hepsi kayboldu. insan başı dönmüyor, midesi bulanmıyor ve ağlamıyorken haliyle biraz daha mantıklı düşünebilir duruma geliyor. yan etki olarak sayılır mı bilemiyorum çünkü doktora sorduğumda prozac böyle bir etki yapmaz demişti ama ilk 10 gün falan gece çok zor uykuya daldım ve günde 3-5 saat anca uyuyordum. çok hafif bir hissizleşme durumu oldu, olaylara her zaman verdiğim tepkileri vermiyordum ama rahatsız etmemişti beni. benim hatam ilacı birden bırakmak oldu. stresli dönemlerde yine aynı belirtiler geri gelecek diye ödüm kopuyor.

genel manada beni iyi etti diyebiliyorum, 1,5 sene oldu kullanmadım bir daha.
  • aslpls  (21.05.17 21:23:28) 
Doktor yazdıysa zaten kullan. Yan etkileri çok çeşitli ama geçici. Bambaşka bir hayat sunmasa da, kısa vadede etkisini gösterir. Gerisi biraz da sana bağlı. 2-3 senedir düzenli kullanıyorum


  • tamerlane  (21.05.17 22:38:45) 
ben cipralex kullanmıştım uzun süre önce. ne kadar ve kaç mg kullandığımı hatırlamıyorum ama sürekli gülüyordum yerli yersiz. sinir bozucu bir durumdu benim için.


  • thomaswantsmore  (21.05.17 22:46:07 ~ 22:46:23) 
bir sene kadar selectra kullandım, majör depresyon & sosyal fobi dediydi doktor. dozu hatırlamıyorum ama ilk ayın sonundaki görüşmemizde "iyiyim gayet, memnunum ilaçtan, bi sıkırtı yok" dediğimde daha yüksek doza geçirmişti, onu hatırlıyorum. yani internetten bakmıştım ben şu doz ne kadara denk geliyor gibisinden, yüksek olduğu yazıyordu. iki farklı dozda satılıyor zaten yanılmıyorsam, biri 25mg diğeri 50mg miydi neydi öyle bi şey. ben ikinci kutuyu alıyodum.

şu kadar söyleyeyim, selectra'yı yapan kişileri görsem boyunlarına sarılırım. benim kafamdaki gevşek tahtaları yerine sağlamca çaktığını hissediyorum. tek yan etkisi libidomu sıfırlamasıydı ama cinsel hayatım zaten yoktu, o açıdan problem olmadı. hatta iyi bile geldi, hiç garı gız derdi yoktu valla herkese "MERHABA BACI :))" diye yaklaşıyodum.

üzerinden üç sene geçti yaklaşık olarak. ondan sonra ne ilaç kullandım ne doktora gittim. bayağı zor zamanlar yaşadım, ara ara eski halime döner gibi oldum ama her seferinde tekrar çıkmayı başardım.

keşke bu kadar inat etmeyip çok daha erken gitseymişim diyorum doktora. kendi adıma çok memnun(d)um. bana iyi geldi. öyle gülme, çok mutlu olma hali falan yoktu. sadece yersiz takıntılarımdan, saçmalıklarımdan kurtulmuştum. uyanınca ayılmak ve yataktan çıkmak için 9 saate ihtiyacım olmuyordu mesela. düşüncelere dalarak ya da kontrol dahi edemediğim hormonal, zihinsel bunalımlarla uğraşarak kendime eziyet ediyordum. hepsi bitti gitti. şu gün en gergin, en boktan zamanımda bile o kadar kötü uyanmıyorum sabahları. daha iyiyim. selectra kullandığım dönemde sadece "normal" hissediyordum - ne eksik ne fazla. o zamana kadar yaşadığım zihinsel zorlukların ne kadar iğrenç olduğunu gördüm selectra sayesinde. daha güçlü oldum sanırım ondan sonra. düşünce kalkmayı öğrendim falan. valla iyiydi ya. ben <3 selectra
  • der meister  (21.05.17 22:51:34 ~ 22:55:41) 
5 yıldan süredir fazla prozac kullanıyorum. hiçbir yan etkisini görmedim. yan etkiler kişiden kişiye değişiyo. misal bazıları kilo alırken bazıları verebiliyo. bunun gibi şeyler. açıkçası hayatımın ilacı. placebo etkisi falan değil. ilacı bazen 1 ay kesiyorum istemsiz. annem telefonda konuşurken yine mi ilaçlarını bıraktın diye sitem ediyo. çünkü kafaya bişeyi takarsam kolay atlatamıyorum. ilacı kullandığım süre içinde sorunum olsa dahi gereksiz dert etmiyorum kendime. mutsuz halim kısa sürüyo. normalde asabi bi yapım var. ilacla birlikte bu yol oldu mesela. daha pek çok şey.
prozactan önce doktor risperdal vermişti. ilaç resmen duygularımı öldürdü. kötü bişi olduğunda üzülemiyordum, iyi bişi olduğunda sevinemiyordum. 6 ay kullandım bıraktım. bu ilaç başkasına farklı bi şekilde etki de gösterebilir.

doktor kontrolünde kullanmaya başla. duruma göre ilacı değiştirir ya da bırakırsın yine doktor kontrolünde.
  • moratoryumkisilik  (21.05.17 23:02:40) 
Antidepresan işlevseldir asıl sorunu bulana kadar size eşlik eden iyileştiren dost gibidir. 9 ay size profesyonel destek verir bu esnada tesavi süreci; sizden yaşamınızda istemediğiniz sorun kaynaklarını cesaretle kaldırmanız beklenir, bir terapist yol göstericiliğinde de olabilmektedir


  • psmstc  (22.05.17 09:29:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.