[]

Bahçe katı ev almak mantıklı mı?

İstanbul Ümraniye'de bahçe katı bir ev almak istiyoruz.
Kışın rutubet ve soğuk nasıl etkiliyor? Hani evler de pahalı bayağı. Bizi epeyce zorlayacak alırsak. Verdiğimiz paraya değer mi?

Bahçe katında yaşayan/yaşamış olan varsa değerli yorumlarını bekliyorum.

Dezavantajları nelerdir?

 
Selam 4 yildir bir bahce katinda yasiyorum.

-rutubet muhakkak olur, duvarlarda iz olur olmaz orasini bilemem ama bahce katinda rutibet olur. Bir gece o eve karton bir kutu birakip ertesi sabah bir bakin ordan anlasilir cok mu az mi.

-hasere olur, duzenli ilaclaman lazim. Hatta bazen dogru ilaci bulana kadar birkac kere ilaclaman bile gerekebilir :)

-camlarin demirli olmasi benim tek problemim, oda olmasa da olurmus bu semtte. Sizin orayi bilemeyecegim.

- girisiniz mustakilse tadindan yenmez. Karisan eden olmaz rahatca yasarsiniz.

- bahceye muhakkak biseyler ekin, domates biber vs.
  • bruceandwayne  (21.05.17 20:43:53) 
25 sene bahçe katında yaşadık.
Çocuk gürültüsünden kurtulamazsınız
En lüks sitede bile olsanız o ablalar bahçeye inip otururlar gece yarılarına kadar
Üst katlardan atılan çöpler sigara izmaritleri sizin pencerenin önünde toplanır
Alt katta bodrum depo sığınak vs olursa ev soğuk olur
Hırsız korkusu bahçe katlarında daha fazla olur.
Wcler hep en kalttaki dairelere basar

Hep kötülüklerinden bahsettim:) bunların hepsini yaşadığımız için tavsiye etmiyorum.
İyi olabileceğini düşündüğünüz şeylerle üsttekileri kıyaslayın.
  • artci sarsinti  (21.05.17 20:53:24) 
prim yapmaz, satarken çok kolay satamazsınız, insanlsrın aklınds hep soru işareti olur. çok yağmur yağarsa su basabilir, diğerlerini arkadaşlar da bahsetmiş


  • oscar  (21.05.17 20:55:23) 
Bahçe katı bir ev yaşamış insan olarak. İnsanların pislikleri bitmiyor. Bahçeye kondomdan kullanılmış pede her şeyi atıyorlar. Çim olsa bile hala pencereden bir şey silkeleme huyumuz var ve o çimlerin üstü bile saç olabiliyor. Öyle çimde uzanayım durumu yok.
İlaçlar zatene senin sağlığına da zararlı şeyler.
Site ve kurallara uyuluyorsa yine biraz adam oluyor insanlarda bilemiyorum.
  • fasulyek  (21.05.17 22:30:05) 
bir arkadaşımın annesi İstanbul Maltepe'de bahçe katı çok güzel bir ev almıştı.Ancak çok fazla yağmur yağdığı bir zaman evi su bastı gece, ama öyle böyle değil. Arkadaşımın annesi 1.75 boyunda, su seviyesi belini geçiyordu. Evi satın alırken tüm gerekli incelemeleri yaptırmışlardı, eksik hiçbir inceleme kalmamıştı. Bence bu duruma da dikkat edin.


  • wendyangelamoiradarling  (22.05.17 13:37:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.