[]

Startup iş görüşmesi nası olur?

Daha önce de sordum da pek yanıt alamadım. Startup'ta yarım saatlik bir telefon görüşmesi yapıcam, ne tarz sorular çıkabileceğine dair fikriniz var mı? Normal iş görüşmesi gibi mi olur, yoksa daha farklı bir görüşme mi olur?




 
-iyi günler
-iyi günler,
-şimdi direk konuya giriyorum biz start-up olduğumuz için paramız yok bizim arkadaş babasının aldığı tipo'sunu sattı. zaten kendisi yazılımcı ben de işletme okuyorum. sonuçta para yok bana süper muhabbet var akşam pes falan atıyoruz ortam güzel yani ehiehiehiehi şimdi bize oraya buraya at gibi koşturacak biri lazım. o siz olur musunuz? para sgk falan yok yemek falan da bakkaldan alıyoruz. ne diyorsunuz?
-ben bir düşüneyim
-ok iyi günler
-iyi günler.
  • dedim dedim de kime dedim  (21.05.17 18:24:37 ~ 18:28:59) 
Hahaha, yok öyle olmayacağından eminim. 11 milyon dolar gibi bir yatırım almış bir startup son 3 senede.


  • noluyo yaa  (21.05.17 18:31:40) 
-iyi günler
-iyi günler,
-şimdi direk konuya giriyorum biz 11 milyon dolar alan bir start-up'ız ama tabi paranın gelmesi koşullara bağlı böyle ki projeyi adım adım yürüttükçe yatırımcıdan para geliyor. duymuşsunuzdur bizim arkadaş babasının aldığı tipo'sunu sattı. zaten kendisi yazılımcı ben de işletme okuyorum. şimdi bizim bu parayı alabilmemiz için oraya buraya at gibi koşturacak biri lazım. o siz olur musunuz? bu süreçte beraberce sıkıntılara göğüs germemiz gerekebilir ama yine duymuşsunuzdur süper muhabbet var akşam pes falan atıyoruz ortam güzel yani ehiehiehiehi. maaş asgari ücret biz başarı primi üzerinden çalışıyoruz teknoparkta olduğumuz için sgk var yemekler üniversite kantininden veya yemekhanesinden. ne diyorsunuz?
-hold my beer!
-I like to move it, move it You like to Move it!
  • dedim dedim de kime dedim  (21.05.17 18:42:56) 
Amerika icin konusuyorum:
Kil kil sorular sorup kendi egosunu tatmin eden de var, sadece muhabbet edip kafa dengi miain diye bakan da var. Insan kaynaklari diye bir departman olmadigi icin gorusmeci kafasina gore takiliyor. O yuzden normal is gorusmesi gibi olmaz. Ne cikarsa bahtina diyelim.
Bi de, dedim dedim de kime dedim'in unuttugu birsey var ben ekleyeyim:
"Simdi X'cigim biliyorsun ortada bir pasta var ve bu pastadan hepimiz pay aliyoruz. Pasta ne kadar buyurse aldigimiz pay da o kadar buyuk olur. Oyle degil mi? Simdilik pastamiz bu kadar. Bize anca yetiyor; o yuzden sana dusen de bu mum. Al gotune sokarsin"
  • gormemisin oglu  (21.05.17 20:28:02) 
"startup" olduklari icin ekstra flexible calisma saatlerimiz var, ne dusunuyorsun diyebilir. sikligini ve ne seviyede oldugunu sorabilirsin.

milyonlarca dolar yatirim alsinlar startuplarin cogu fakir modunda takiliyor bence. o yuzden sana verecekleri maas bi tik daha dusuk olma ihtimali yuksek.

kendilerini baya bi anlatirlar zaten, sun sunu yaptik surada odul aldik burada bunu gelistiyoruz falan, baya anlatacaklari sey olur aktif bir surecte olduklari icin.
  • jedilance  (22.05.17 00:15:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.