[]

Türkiyede hukuk okumak nasıldır?

Zor mudur? Iş hayatı zahmetli olur mu? Bir arkadaşım için soruyorum.

Edit: siyasi sebeplerle sormaktayım.


 
okurken derslere falan pek gitmiyorlar, bir sekilde mezun olurlar. mezun olduktan sonra 2000 liraya bir avukatin yaninda mesaili sekilde calisiyorlar.

mezun sayisi cok fazla, kendini onlardan bir sekilde ayiramayacaksa hic ugrasmasin.
  • fakyoras  (20.05.17 20:43:50 ~ 20:44:07) 
not ezberleyip mezun oluyolar işte. ne bi eksik ne bi fazla.


  • lucky strike  (20.05.17 20:52:52) 
Hakim savcı olmayı istiyorsa ve AKP militanı değilse okumasın. Ben olsam avukatlık için de okukam. Çok büyük ihtimalle sıradan bir avukat olacak. Ben pişmanım, herkese de hukuk yazmayın diyorum. Çok istekli ise diyecek bir şey yok ama önermiyorum.

Aühfspor

Edit: En iyisi Türkiye'de devletle muhatap olmayacağın veya en az muhatap olacağın bir bölümde okumak.
  • tahin pekmez yoğurt  (20.05.17 21:02:37 ~ 21:36:05) 
İki yıllık adalet okudum açık öğretimden. Hukuk derslerine biraz aşinayım. Bana göre hem zevkli hem de sıkıcı hukuk okumak. Ceza hukuku bana güzel gelir. Ticaret hukuku ise efsane sıkıcıdır. Şimdi hukuk deyince bunları sevmesen de bir yere kadar bilmek zorundasın. O kısım sıkıntı. Hiç merak etmediğin şeyleri okurken bulabilirsin kendini. Arkadaşın yani. Mezun olunca başkasının işini yapıyorsun. Şimdi diyeceksin ki, herkes bu hayatta başkasının işini yapıyor ama hukukta daha da bir başkasının işini yapıyorsun. Adam suç işlemiş, onun g.tünü sen kurtarmaya çalışıyorsun. Normalde avukatlar gerçeğin ortaya çıkmasını sağlamalıdır etik olarak ama işin aslı öyle değil. Parayı veren işini yaptırıyor. Bu yüzden insanlarla iç içe olduğun bir bölüm. Mühendisliklere ya da temel bilimlere göre zorluğu daha düşük. Matematik yok bir şey yok. Okuma alışkanlığın varsa uzatmadan bitirirsin.


  • dissendium  (20.05.17 21:12:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.