[]

Kasa toplamaca

Pek sevdiğim masaüstü bilgisayarım yedi yılın sonunda isyan etti, emekliliğini istedi. Ege'de bir kasabaya taşınacakmış. Yeni bir kasa toplamam lazım. "AMD işlemci al, daha ucuz ama performansı iyi" diyenler oldu fakat hiç kullanmadım, anlamıyorum. (Eski işlemcim i3) Zaten 2010'dan beri aldığım en büyük şey de SSD, hiç takip ettiğim bir alan değil.

Elimdeki Harddiski ve SSD'yi tekrar kullanabilirim diye düşünüyorum. Uyumlu olursa RAM'leri de (DDR3) kullansam iyi olur. Olmazsa yenisini alırım.

Bir işlemci, bir anakart, bir ekran kartı, bir kasa lazım. Başka bir şey lazım mı? Güç kaynağı da alayım mı? Ne alayım, nereden başlayayım? Bütçeye 2500 lira civarı dersek çok mu az? Hiç fikrim yok, yardım edin :(

Kullanacağım en ağır şeyler Photoshop, Illustrator, InDesign, belki nadiren Premiere. Oyun oynamıyorum (Flash oyun falan oynarım en fazla) Photoshop'ta bir işlemi bir dakikada yapmasın, hızlı çalışsın, yeter bana.

 
www.eksiduyuru.com

Bilgisayarların zortlama dönemi anlaşılan. Görüyorum ve artırıyorum. Benimki 10 yıl dayandı. Zorlasam hala dayanır da evde iki tane laptop olduğu için masaüstünü artık zorlamak istemiyorum.

Verebileceğim tek tavsiye ASUS'tan şaşmaman. Güç kaynağını ASUS alabilirsin. Anakartı da. Ekran kartını 4 GB al. İşlemci i5 olabilir.
  • dissendium  (20.05.17 13:37:43) 
şu anki bilgisayarının tam ve detaylı özelliklerini bir şekilde paylaşman mümkün mü? güç kaynağın(büyük ihtimalle) yeterli olmayacaktır diye düşünüyorum mesela ama bilemeyiz. ram'lerin de 2+2 ise mesela yine olmaz.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.05.17 13:54:05) 
@proletarier şöyle:
- Gigabyte Intel DDR3 anakart, p55-us3l
- Intel i3 530 soket 1156 4mb işlemci
- 2+2 DDR3 1333 mhz ram (biri Patriot biri Corsair, ayrı ayrı aldım)
- Zotac Nvidia 9600GT 1gb ekran kartı
- 400w Xigmatek kasa (ayrıca güç kaynağı da almadım)
- Seagate SATA2 harddisk
- Kingston SATA SSD (sata2-3 ile geriye doğru uyumlu yazıyor, ne demek istiyor bilmiyorum.) :(

edit: işlemcinin şeyini düzelttim
  • kobuzchu kiz  (20.05.17 14:33:08 ~ 15:04:00) 
i3 1156 diye bir model yok. 1156 soket şeysi. i3 5xx/9xx gibi bi şey olmalı.
1156 i7 i5 ler olmalı eski nesil falan ama çok uçup kaçmayalım derseniz işinizi görür gibi i7 870. güç kaynağı kalkar sanırım altından. bi' de ram düşük kalmış biraz.

  • müftü  (20.05.17 14:47:59) 
1156 socket ise baya eski nesil bir işlemcidir.

hdd, ssd ve kasa hariç her şeyi değiştirmen lazım gibi. güç kaynağı dahil.

birazdan kabaca bir liste çıkarırım.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.05.17 14:50:41 ~ 14:51:06) 
Topluym mi güzel bişeyler sana abla?


  • dunyanineniyiinsani  (20.05.17 15:28:50) 
+proletarier

ddr3 ramler de dahil elinden çıkarıp şöyle baştan bir makine topla bence. güç kaynağı gold ya da bronze alsan iyi edersin. 500W+
i5 in yeni serileri de seni idare eder i7 ye gerek yok
ekran kartı için www.amazon.com

ya da quadrolar var onlar da güzel.
  • yüzyıllık yalnızlık  (20.05.17 15:32:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.