[]

Yenilenmemiş ehliyet ile Avrupa'da araç kiralama/Kullanım mümkün mü?

Haziran'da İspanya yolcusuyum. Araba kiralamayı düşünüyorum ama ehliyetim yeni çipli olanlardan değil.
Bu şekilde araç kiralanabiliyor mu, sorunsuzca kullanılabiliyor mu?

Yeni çipli ehliyet için verilen randevu tarihi, seyahat tarihimin fersah fersah ötesinde... o yüzden onu yapamıyorum :(

 
Evet. Kullaniliyor. Kiralamada gecerli eski ehliyet. Sikinti yok.


  • kuehles blondes  (19.05.17 22:58:09) 
Yeni ehliyetleri şahane özellikleri varmış gibi tanıttılar ama yenisiyle ne yapılıyorsa aynısı eskisiyle de yapılıyor, bi sıkıntı yok yani.


  • angelus  (19.05.17 22:59:47) 
Angelus yenisinin ozelligi trden cikis yaparken, sinir gecerken (kendi arabanla ve schengen olmayan sinirlarda) "uluslararasi ehliyet" denilen 300-400 tl lik sadece 1 yil gecerli olan belgeyi alma yukunden kurtarmasi. Yani tek farki bu aslinda.


@xenderoth
Schengen icinde ve ulke icinde araba kiralamisken zaten sikinti yok
  • kuehles blondes  (19.05.17 23:20:21) 
Doğrusu beni kıllandıran şey, yine bu duyuruda 2010'da yazılmış olan şu cevap:

"ispanya'da yaşıyorum. araç kiralamada ehliyet soruyorlar, evet, varsa türk ehliyeti ile kiralanabiliyor, amma bu ehliyet polis çevirmesinde geçerli değil. sırp arkadaşım araba kullanırken çevrildi, ab dışı ülke vatandaşı olduğundan 500 yörü ceza ödedi. bunun üzerine bizzat çevirme yapan bir polise sordum, cebinden bir liste çıkarıp kontrol etti, geçersiz dedi.
bölge trafikten geçerli ehliyet alabiliyormuşsun da hiç denemedim.
velhasıl, araba kiralarsın, sorun yok, ama çevirmede yanarsın."

Hala tırsma diyor musunuz :)
  • xenderoth  (19.05.17 23:27:21) 
@xenderoth

Polisin is guzarligidir o.
Kril alfabesi ise gecerli olmayabilir sirp arkadasinki. Yoksa kiralamada sikitni yok. Hatta oturma izni varken ilk 6 ay bile kullaniliyor.

Hala tirsma diyorum yani.
  • kuehles blondes  (20.05.17 16:47:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.