[]

Bulaşıkları elde mi makinede mi yıkarsınız?

Benim genelde bulaşığım olmuyor evde sık pişirmediğim için. Pişirirsem 1-2 tencere, 1-2 tabak ve 1 kaşıktan fazla olmuyır bulaşık günlük.

Tabaklar çok olduğu evde için makineye atıp günlerce bekletme şansım var irlenince, küflenme vs olması tehlikesi olsa da. Tencerelr az olduğu için yıkamam gerekiyor.

Makineye koysam çok yer kaplyor ve genelde makine boş olduğu için boşa çalışmış gibi oluyor. ELde yıkamak istesem tezgah küçük, burda yıkamak zor. sağ tarfa koysam orayı kirletecek. Leğen filanla mı yıkasam? Bİr tarafta sabunlayıp aynı yerde drulamak zor oluyor diğer tabklar yükselmişken.

Siz nasıl yıkıyorsunuz? Leğene gerek var mı?

 
makine varsa asla elde yıkamam çok sık kullandığım tencere tava gibi şeyler hariç. elde yıkamak hem makine kadar hijyenik değil hem de elde yıkamak daha tasarruflu değil üstüne bir ton zahmet. ama ne yazık ki bulaşık makinemiz yok :(


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (19.05.17 17:48:25) 
Elinde daha çok su harcıyorsun. 1/2 ayarı varsa makinede öyle yıka, yoksa bir sepet dolunca yıka. Tek öğün mü yiyorsun, su-çay-kahve içmiyor musun? Bu ne kadar az bulaşık.


  • Lim5  (19.05.17 17:49:10) 
1/2 ayarı var da o bile 1 saat civarı sürüyor. Olmadı 1-2 elbise koyarım boş olmasın diye :D

Tek öğün yiyorum yersem evde. Onda da 1 tencerede baklagil, diğerinde tava da vegan döner vs. Mavi kapta da sebzeleri yıkıyorum salatalık vs. Çoğu zaman tencerede de yiyorum :D

suyu şişeden içiyorum. Çay kahve evde hiç içmedim. NOrmalde de pek içmiyorum zaten.


3 gündür zaten evde yemedim mesela. Büyük ihtimalle küflendiler :( küfe karşı çözüm var mı, bir kere başıma geldi, makineye atmıştm tabağı. 1 hafta sonrabaktığımda örümcek ağları gibi şeyler vardı :(
  • Cursed Chico  (19.05.17 18:01:41) 
1/2 zamanı kısaltmak için değil az suyla bir rafı yıkıyor. Küflendilerse çıkart çamaşır suyunda beklet sonra makinede kaynar suyla durula.


  • Lim5  (19.05.17 18:10:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.