[]

arabada flap nedir ne ise yarar

Selam motor uzmani arkadaslar,
Ya ustunuze afiyet bi arac aldim, cekiste sorun yasiyor, bi ustaya telefonda anlattim yarin gidicem de " flap yanmistir" ya da "flaptandi" falan gibi bisey dedi ve ona bakmak icin motoru acmam lazim dedi, eh tabi bu da kol gibi maliyetli bisey, kaziklanmak hissi bir yana da nedir bu flap muhabbeti, ne ise yarar, maliyeti nedir???
Neti karistirdim elbette ama ucak motorundan tutunda alakasiz bin tane sey yaziyo, bilen varsa bi yardim lutfen??


 
aracınızın emme (intake) manifoldu girişinde flap olarak da tabir edilen bir parça vardır. bu parça o anda ihtiyaç duyulan motor gücüne göre manifold girişini açarak yada kısarak (intake) emme manifolfundaki hava basıncını kontrol eder.

ustanız bundan bahsetmiş yüksek ihtimalle. dediği gibi "çekiş" performansını bu parçanın tam olarak çalışmaması etkiler.
  • zentiva  (19.05.17 15:19:10) 
Tesekkurler, buna bakmak icin motor acmak (indirmek) sart midir? Eger ariza burdan kaynakliysa tamiri/degisimi ne tutar? Baska bi ustaya gostermistim " boyle de kullanmak istiyosan kullan motora zarari yok sen bilirsin" dedi, bu ne kadar dogru? Malumat sahibi birisine benziyorsunuz biraz ayrintili anlatabilir misiniz, tesekkurler tekrar, borc harc alinan bi aracta ilk gunden boyle bisey cikmasi gercekten can sıkıci..


  • alttaraf  (19.05.17 15:28:13) 
Geçen de babamın arabasında oldu. Önce yakıttan zannettik (dizel) sonra sanayide bakıldı. Motor inmiyor sadece turbonun devreye girmesini sağlayan o parça değişti. Parça işçilik 500 tuttu.


  • tolgan  (19.05.17 16:10:59) 
Arabanin marka modeli ne? Hangi motor? %99 dizeldir zaten.

@Zentiva'nin dedigi gibi emme manifoldu temizligi yapilmasi gerekiyordur buyuk ihtimalle. Kurum bagliyo o zamanla. Ama ondan öte

Araba kaç km de?
En son bakimi ne zaman yapilmis? Hangi parcalar/yaglar degismis?
Turbodan yada enjektorlerden de olabilir cekis problemi..
  • bir3iki7  (19.05.17 16:16:49) 
Arac 2008 megan sedan 1.4 benzinli,
Bakimlari yapilmis, en azindan yol bilgisayarinda daha bakima 12000 var gosteriyo..

  • alttaraf  (19.05.17 16:37:47) 
123000 km de


  • alttaraf  (19.05.17 16:37:59) 
1.4 16v ler zaten 98 beygirmis fabrika verisi olarak. Arabanin normal gidisi oyle olmasin? :)

Bana kalirsa ustanizi degistirin. Adam seven bir esnaf abimize benziyor..
  • bir3iki7  (19.05.17 16:54:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.