[]

Doktorlar arkadaslar yol gosterebilir mi? Nabiz ile ilgili

Ilk olarak doktora kesinlikle gidicem sigortami bekliyorum. Su an sadece onbilgi almak adina soruyorum.

Nabzim 90-100 arasi cikiyor. Acikcasi korkuttu bu durum bu durumda nasil bir yol izlenir? Ilac tedavisi var midir yoksa doktor da spor yapmami mi onerir? Ve evet lanrt olsun ki sigara bagimlisiyim.


 
90-100 ne zaman çıkıyor. Yarım saat otur öyle ölç? Metabolizman da öyle olabilir bir yandan? Kilolu musun?

Spor yapmanı önermeyecek insan yok.

Hastalıktan ötürü olmadığı için tedaviye gereksinim olmayabilir.

Sigara yüzünden diyemezsin tek başına. Onu da bırakma diyecek yoktur.

Korkma hemen, kardiyolojide testler yapar bakarlar, bence bir sorun çıkmayacak.
  • bir ileti paylastim  (19.05.17 15:13:53) 
Doktor değilim ama çok da anormal bir durum değil. Tiroid hormonlarınız biraz yüksek olabilir. Ya da tamamen bünyesel olabilir. Ben de, zayıf bir insan olmama rağmen, birkaç yıl öncesine kadar nabzım hep 100 civarında seyrederdi. Sonra, haftada 4-5 gün spor (kardiyo) yapmaya başladım. Şu an nabzım 70-75 civarında.

Bu arada, nabzınızı, yemek yedikten, kahve içtikten, sigara içtikten sonra ölçmeyin. En ideal ölçüm, sabah uyandıktan hemen sonradır.
  • agluna  (19.05.17 15:41:21) 
hayvan gibi yiyip bi kiloda sabitlenmiş bir insanım ve zayıfım, aslında kilo almam lazım. bir arkadaşım "metabolizman hızlı çalışıyor da olabilir ondan da nabzın yüksek olabilir" demişti.

2 gündür günde 2-3 defa ölçüyorum. ama yemek yedikten sonra, sigaradan sonra vs diye dikkat etmedim hiç. yarın sabah deneyeceğim bir de doğru diyorsunuz.
  • seksli harf  (19.05.17 16:12:37) 
60 -100 arası normal zaten


  • bugunolmadiamayarinkesinolacak  (20.05.17 02:37:48) 
muhtemel ki sizde hipertiroidi var, o kadar yemeye zayıf kalıyorsanız. çarpıntı hissi var mı? bikaç kat merdiven cıkılınca kesiliyor musunuz vs. eger ritm duzenli ve bunlar yoksa metabolimanızdan olması muhtemel. hatta kaygıdan vs de. cok buyuk ihtimal bişiy yok. yine de doktora gorunup emin olmakta fayda var.


  • art vandaley  (20.05.17 23:52:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.