[]

Jako besleyen ?

1-) Yavru en uygun fiyata nerden alınır ? Facebook gruplarında vs vardır diye düşünüyorum petshoplara para kaptırmak zorunda mıyız ?
2-) Cam, kapı, balkon açık kalsa hemen kaçar mı ? Genelde tavuk gibi dolandığı söyleniyor ama kafesine alıştıktan sonra kaçma durumları var mı ?
3-) Bir süre sonra kafes dışına konmalı deniliyor, nasıl olcak o iş ?
4-) Yavruyken alıp pişman olan var mı ? Çünkü baktığım yorumların çoğunda 1-2 yaşlarında alıp pişman olmuş kişiler. Pişmanlıktan kastım, temizlik, ilgilenme ve insana alışmama gibi konulardan şikayetçi olma etc. Şimdiden teşekkürler...

Not: 6 ay önce 13-14 yaşlarında muhabbet kuşumuz öldü. Aslında bir daha asla hayvan almamayı düşünüyordum ama youtubeda bu canavarlara denk geldim. Ömürlerinin de 60-70 yıl olduğunu duyunca için kafama yattı.

 
petshoplar rastgele fiyat veriyorlar . uzun zamandır araştırdığım bir konu jakolara bayılıyorum . bir arkadaşımın vardı adı şakir'di . evin ferdi gibi olmuştu bahçedeki köpek havlayınca aynı sesle havlıyor telefon çalınca sesi taklit ediyordu .sahibini tanıyor adı ile sesleniyordu çok deli manyak tatlı bir hayvandı aşık oldum
onu gördükçe ben de istedim ama fiyatı o kadar yüksek ki becerip alamadım .
insan ses tınılarını birebir taklit eden tek tür. mükemmel akıllılar . soruna gelen cevapları takip edeceğim ben de çok istiyorum .
sahibinden sitesinde "bakamıyorum ücretsiz vermek istiyorum" gibi mesajlar oluyor aradım bir defa petshoptan daha yüksek fiyat verdi adam.
  • devilone  (19.05.17 10:16:11) 
Takipteyiz bakalım.


  • Golden Ratio  (19.05.17 12:25:28) 
Bende takipteyim


  • EXXE01  (19.05.17 14:15:42) 
bizim kahveci bi abide vardı. öyle kafasına göre takılıyordu mekanda cam kapı açık elbette. arada beraber sahile inip bira çekirdek falan yapıyorlardı.
sudüşende de 5-6 tane var öyle serbest takılıyorlar.
www.artemiofranchi.org

pek kafesten çıktım cam kapı da açık neden kaçmıyorum ki hayvanı değil sanırım.
  • müftü  (19.05.17 17:03:30 ~ 20.05.17 03:18:03) 
Yok mu bu hayvanattan besleyen :(


  • Golden Ratio  (20.05.17 02:57:57) 
Merhaba Golden Ratio, özelden yazacaktım ama merak eden arkadaşlar da görsün dedim. Çok şey bilmiyorum ama bildiklerimi aktarayım.

1- Alınabiliyorsa yurtdışından almak ya da sahiplenmek -bence- daha mantıklı. Jakoların da kendi aralarında türleri var ve kırmızı kuyruklular biraz daha zeki diye gri kuyrukluların kuyruğunun boyanıp satıldığını duydum. Ayrıca hayvanlarda hastalık olabiliyor ve özellikle hastalıklı hayvanlar satılabiliyor. 10 sene kadar önce kendi evinin odalarını jakolar için yuva haline getiren insanlar vardı, adlarını hatırlamıyorum maalesef. Bence TR içinde en uygunu pet shop veyahut satıcıdansa o hayvanlara gönül vermiş birilerinden yavru almak olur. (Benim kızım da yumurtluyor her sene 2 kez, ikişer tane ama erkeğimiz olmadığından ellerimiz bomboş...)

2- Yurtdışında kanatlarını kestiklerini biliyorum. 2 taneydi bizdekiler ve birinin kanatları çok kesik olduğundan, yıllar içinde de kullanmadığından körelmiş vaziyette- uçamıyor. Diğeri uçtu ve kaçtı yıllar önce Fethiye'de. Asıl düşkün olduğu kişi 1 gün önce yola çıkmıştı (Jakolar 1 kişiye çok bağlanır.) o olsaydı ve seslenseydi belki gelirdi ama bilemeyiz. Bu biraz alıştırmayla ilgili cidden.

3- Bunu anlamadım ama şu üstü açılan, orasına burasına oyuncak takılan, oyun evi haline dönüştürülebilen şeyler iş görür. İlla ki dışarda kalmalı diye bir şey hiç duymadım. Yabancılarda da benzer şekilde diye biliyorum.

4- Bizimkiler de yavruydu, olmadık. Temizlik evet, zor. Sürekli bir toz çıkarır kuşlar ve bunun düzenli temizlenmesi gerekir, odanın havalandırılması gerekir. Bunu yapamayacaksanız sıkıntı olur. İlgilenmelisiniz kesinlikle. İlgilenilmyen jakolar bunalıma girip tüm tüylerini yolabiliyorlar ki bunu sanırım kimse istemez. İnsana alışamama belki dişilerde biraz daha fazladır diye düşünüyorum ama bunun her şekilde üstesinden gelinebilir bence. Yılalr içinde çok kuş gördüğümden buna inandığımı söyleyebilriim.

Ben de cockatoo (kakadu) lara ölüp bitiyorum ama onların da nesilleri tükeniyor. Uzun ömürlü oluşları çok güzel tabii ama o ömrü kısaltmayacak şekilde de bakılaları gerekiyor. Çok faydalı 1-2 site bulmuştum zamanında. Sahibi de jakolarla çok ilgiliydi. Bulursam linklerini paylaşacağım.
  • gretchellen  (13.06.17 15:53:13) 
www.papaganokulu.org Biri buydu. Sahibine ulaşabilirseniz yardımcı olabilir belki. Oldukça bilgili ve ilgili gelmişti bana siteden edindiğim izlenimden yola çıkarak söylüyorum.

Diğeri şu: www.african-grey-parrot.com

Türlerini detaylıca yazan bir site vardı ama onu bulamadım. Bahsettiğim kişilere ulaşırsam yazacağım yine.
  • gretchellen  (13.06.17 15:56:57 ~ 16:02:54) 
@gretchellen özel ilgi ve alakan için çok teşekkürler, emin ol ben ve benim gibi araştırmada olan kişilerin aklındaki bir çok soruya cevap vermiş oldun. Artık Jako almaya biraz daha yakınım sayende :)


  • Golden Ratio  (14.06.17 00:25:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.