[]

Lens Muayenesi ve Lense Alışma Sureci

Arkadaslar sol goz 4civari sol da 3 civari belki 4 e yakin. Bu numaralarla lens takabilir miyim? Muayene icin devlet hastanesine gidebilirmiyim? Yoksa yine devlet olmasindan oturu islerim gostermelik mi yapilir? Uugun lens almak istiyorm haliyle yanlis lens almak istemem, bundan once tirt bir ozel hastanede randevu oldum,dokturn yazdigi receteye gore lens aldim fakat lense alisamamistim, bir sure kullandim fakat alisamadim, kisa sureli takiyordum, cift gorme ve bulaniklik azalsabile goz kirptigimda falan bi sure goruntu netlesiyordu veya nete yakin biseyler oluyordu, tam anlamiyla bir tatmin olamamistim. Hayal kirikligiydi diyebilirim. Acaba ozensiz muayeneden mi kaynakliydi, cozemedim. Gormus gecirmis bir sozlukdasim yardimci olabilir mi?




 
Bu numaralarla lens takabilir miyim?
takilabilir

Muayene icin devlet hastanesine gidebilirmiyim?
evet

Yoksa yine devlet olmasindan oturu islerim gostermelik mi yapilir?
devlet doktorlari cogunlukla daha iyi oluyorlar :)

ozensiz muayeneden kaynakli olmayabilir, goz capi filan onemli lenste. gozunde kuruluk da olabilir. belki de gozun lense uygun degildir.
  • fakyoras  (19.05.17 10:05:17) 
Kullandigin lensin markasi hatta solusyonun markasi bile etkiliyo goz kurulugun varsa da sorun olur. Astigmatin varsa torik lenslerin kullanimi daha sıkıntılı galiba. 10 yildir lens kullanıyorum hala ara sıra bulaniklik batma vs yaşıyorum. Elin alistikca tak cikar daha kolay hale geliyor daha net ve sorunsuz kullanmaya baslarsin.


  • passive aggressive  (19.05.17 12:30:39) 
3-4 numara lensler oluyor bildiğim kadarıyla, onda sorun yok fakat belki lens için göz çapı ölçümünde sorun olmuştur. Başka bir doktora görünmeni tavsiye ederim. Ben de yeni kullanmaya başladım ve çok memnunum. Takma çıkarmaya alısamadım henüz, o da olacak umarım...


  • chihirovekohaku  (19.05.17 14:15:56) 
Göz çapınıza baktırın. Bunu devlet hastanesinde de yapabilirler, lens alacağınız yerdeki aletlerle de kontrol edebilirler. Benim çapım büyük mesela, bir ara renkli lens takmak istemiştim ama, benim çapıma göre ancak özel yapım lensler uygundu. Aldığım yer, "çok az fark olursa önemli değil" diyerek beni gaza getirdi ama o lensin hayrını görmedim. Kısacası, çapa uyumlu lens önemli.


  • agluna  (19.05.17 15:07:58) 
cevaplar için teşekkür ederim. bi özel hastanede yapmıştım, doktor lensimi 10 dakika çıkaramamıştı. ayrıntılar için mesajımı editleyeğceğim.


  • sen ne anlatiyon la  (21.05.17 18:23:33 ~ 18:23:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.