[]

Kahve makinesi vs French Press

Evde french press var, baya lezzetli oluyor kahveler fakat makineden hiç içmediğim için bilmiyorum lezzet farkı olur mu diye. Makinenin pressten farkı nedir arkadaşlar? Lezzet olarak, kolaylık olarak fark var mı presle kıyaslayınca?




 
Bende otomatik espresso makinesi var baya da lezzetli ve kolay. Ayda bir makineyi parçalayıp temizlemem gerekiyor o kadar.


  • jazzabel  (19.05.17 00:47:36) 
kolaylık olarak french press daha kolay tabii. 4 dakikada hazır. ama tat olarak makine daha iyi gerçekten.


  • nathanieltroy  (19.05.17 00:51:02) 
Kobuzchu +1.

Makinede daha homojen bir kahve içiyorum sanki, öyle hissettiriyor. Tek kişilik yapacağım zaman genelde french press daha kolay geliyor. Ama makinenin de ekstra bir zorluğu yok.

Lezzet olarak ise çok fark etmediğini düşünüyorum. Kahve hakkında çok derin bilgiye sahip değilim, uzmanlar gelir birazdan. :)
  • md11  (19.05.17 00:53:04) 
French press her zaman makineden daha iyidir. Sadece tek sorum var neden gerçek iyi kahve satan yerlerde. Filtre kahve makinesi yok?


  • fasulyek  (19.05.17 04:00:59) 
bana da french press çok pürüzsüz geliyor. daha çok filtrelendiği için bulaşık suyu gibi bir kıvamı oluyor. kahve makinesinin hem karafını hem de kahve konan yerini yıkamak gerektiği için bir tık daha fazla uğraştırıyor denebilir. delonghi makine kullanıyordum bodum french press'e geçtim geri dönmeyi düşünmüyorum. ama kahve makinesi ucuz bir modeldi, kahvesi fark eder mi bilmem.


  • slow like honey  (19.05.17 08:34:41) 
Evde espresso makinesi, french press ve filtre kahve makinesi var, en sevdiğim espresso ama o farklı bir kahve , filtre kahve olarak french press çok daha doğal bir lezzet veriyor, ama homojenlik daha az, makina kahvesi ise aynen dahahomojen ama bence lezzet kaybı oluyor.


  • kurnaz  (19.05.17 13:03:40) 
kahve makinesi daha iyi diyenler kahve içmesin bence :)

french press en lezzetli kahve hazırlama yöntemi olarak kabul edilir. yeter ki kullandığınız kahve kaliteli ve taze olsun.

kahve makinelerinde genellikle kağıt filtre kullanılır bu da kahve ile beraber ona lezzet veren yağların da filtrelenmesi demektir. üstelik kullanılan filtrenin bir kağıt olduğunu ve üretilene kadar bir takım kimyasal işlemlerden geçtiğini da unutmamak lazım. filtre içinden geçen sıcak suyu tüketmenin de çok sağlıklı olduğunu sanmıyorum.

french presste ise böyle bir durum olmadığı için daha lezzetli ve sağlıklı olur. afiyet olsun.
  • henry gale  (19.05.17 13:06:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.