[]

kendi kendine kapanan laptop'un neden kapandığını nasıl anlarız?

ev arkadaşımın laptop'u sıkıntı çıkartmaya başladı dota'ya giriyoruz daha oyun aratırken çat kapanıyor. daha önce böyle bir şey yoktu başka bir hdd takınca oldu dedik eski hdd'ye dönelim yine yapıyor. ısınma yok. başka ne olabilir?




 
ısınma olmadığına emin misiniz? net ısınma gibi gözüküyor.


  • valkin rockefeller  (18.05.17 23:30:03) 
fanla ilgili bir sorun olmadığına eminseniz, power supply'ı kontrol edin. eğer sadece oyuna girerken kapanıyorsa (durup dururken değil de) grafik kartına baktırın.


  • mizore  (18.05.17 23:33:04) 
büyük ihtimalle ısınma problemi. Zaten eğer soğutma sisteminde problem varsa (bozuk fan, bozulan macun, fazla ısı stresi altında kalmış ve artık kaldırmayan gpu vs. vs.) dışarıdan anlamanız oldukça zor. Açıp kontrol etmeniz lazım.

Ayrıca, (içini açıp soğutma sistemini bir güzel temizleyip, yeniden yerleştirdikten sonra) en kolay çözüm, gpu overclock ayarlarına girip, saat ve işlem ayarlarını biraz kısmak ve fanı otomatikten çıkartıp her zaman %100'e almak. Bu ayarların en azından dota gibi bir oyun oynarken sizi oldukça idare edeceğini düşünüyorum.
  • cursor  (19.05.17 02:15:32) 
fanspeed programını indirip fanları ve sıcaklıkları kontrol ettiniz mi ısınmadan kapanıyor gibi geldi bana


  • guglicio  (19.05.17 03:43:06) 
Linkteki gibi sistem testi varsa onu deneyin. ya bios'tadır ya da bios seçim ekranında tercihler arasındadır.

i.ytimg.com

bunun dışında "intel burn test" ile işlemciyi tam yükte çalıştırıp sıcaklıkları "hw monitor" ile kontrol edin. genelde işlemciyi ve ekran kartını tek fan soğuttuğu için oradan fanda sorun olup olmadığı anlaşılır.

www.majorgeeks.com
  • sporty  (19.05.17 04:02:13 ~ 04:10:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.