[]

en yakın arkadaşın hoşlandığıyla sevgili olma

şimdi böyle bir durum söz konusu. bundan 7-8 yıl önce en yakın arkadaşlarımdan birinin aşık olduğu bir kız vardı, kızın o zaman ciddi bir ilişkisi olduğu için hiçbir zaman birlikte olmadılar ya da kıza açılmadı ama hareket ve tavırlarından kız anlamıştır o zaman bir şeyler hissettiğini ona karşı.

kız da benim arkadaşımdı o zamanlar, ehh samimi de sayılırdık, başka gözle bakmıyorduk. kızla uzun zamandır görüşmedik, yurdışına falan gitmişti o sevgilisinde ayrılmış, birkaç ay önce arkadaşça tekrar görüşmeye başladık ama bir yakınlaşma oldu ve şu an birbirimizden hoşlanıyoruz, bir ilişkiye dönecek gibi. ama daha önceden ondan hoşlanan arkadaşımla ilgili nolacak bilmiyorum.

-bu arkadaşım başka bir şehirde yaşıyor.
-yakın arkadaşlarımdan biri ve gönül işlerimizi birbirimizden saklamayız.
-kızla bu arkadaşım hakkında hiç konuşmadık.
-kız yurtdışına gittikten sonraki süreler kız hakkında bu arkadaşımla ara ara şakasına bahsederdik ama uzun zamandır onla da kız hakkında konuşmadık.
-bu arkadaşımın hayatında biri yok ve kızla da bir iletişimi yok.
- birlikte olmaya başlayınca illaki duyacaktır.

napmalı? kızdan hala hoşlanıp hoşlanmadığını ya da hoşlanmasa bile ne tepki vereceğini bilmiyorum.

 
7 8 yıl önce diyosun oha yani köprüler sular vs. iş ciddiye binecek gibi olduğunda arkadaşını al karşına durumu açıkla.


  • elorelia  (18.05.17 22:16:25) 
Ara arkadaşını sor. konuş, birader de böyle böyle durumlar. sen ne diyorsun? haber ver bence.


  • komando kani var bende  (18.05.17 22:19:40) 
Arkadaşın senin için değerliyse o yola hiç girme derim.


  • neferkitty  (18.05.17 22:39:25) 
arkadaşınla bu konuyu kızla durumunuz bir ilişkiye dönüşmeden önce konuşmalısın. eğer konuşmazsanız kızla ilişkiye başlayarak arkadaşını kaybetme olasılığını da göze almış olursun.


  • theseachange  (18.05.17 22:39:31) 
arkadaşına durumu anlatıp, haberdar etmelisin. izin istemek gibi bir şeye girmemeni öneririm. bu kişi senin arkadaşın. hayatın üstünde kontrolü yok. kadın da kendi başına bir birey, kadın objeymiş gibi "önce ben sevdim onu." diyerek sizin şu anki durumunuzu sonlandırmaya hiç hakkı yok.

arkadaşın da eğer hayatından çıkacaksa bence çıkmalı. sevgili için arkadaş satmak değil bu çünkü, farklı bir durum. bu durumda hala tantana yapacak insandan hiçbir hayır gelmez.
  • i drive the hearse  (18.05.17 22:43:24 ~ 22:43:43) 
Bros before hoes. Sevgililer gelir geçer, arkadaşlar baki kalır. Arkadaşını şimdi satarsan sevgilinden ayrılınca cascavlak kalırsın. Ben bu yola girmezdim.


  • yirmisantim  (18.05.17 22:50:52) 
i drive +1

arkadaşına durumu müsaade ister gibi değil de, "bak böyle bir durum var haberin olsun" şeklinde nazikçe izah edersin. ki başkasından değil, senden duymuş olsun.
yedi sekiz sene öncede kalmış, ilişkiye varmadığı gibi platonik aşk seviyesine bile yaklaşmamış bir durum için sana tavır almaya hakkı olmadığını düşünüyorum.

sanırım o da böyle düşünecektir.
  • filteria  (18.05.17 22:57:09 ~ 23:00:40) 
hayatta aşılmaması gereken sınırlardan biri.

doğru bulmuyorum.
arkadaşın hoşlandığı/sevgilisi/kocası-karısı ebediyete kadar kardeş olarak ya da ilgi duyulacak insan kategorisi dışı kalmalı.

arkadaşın şu anda başka bir kadınla dünyanın en mutlu erkeği bile olsa, bence hoş olmaz.
üstelik kızla o zamanlardan beri falan arkadaşsınız/konuşuyorsunuz...
iyice karışıklık nedeni.
hiç girme o işe derim.
  • blatta hiberna  (18.05.17 22:58:08 ~ 23:01:46) 
şimdi 'başka kız mı kalmadı' gibi gözüküyor olay ama kız o zamanlardan da benim arkadaşımdı, tanıyordum, ama bu şekilde değildik, o zamanlar ciddi bir ilişkisi de vardı ama aramızda da her zaman farklı bir samimiyet vardı ve şimdi de görüşüyoruz. birbirimizden hoşlandığımız belli ben 35 yaşındayım o da 32 ve o da benle ciddi bir ilişkiye başlamak ister gibi gözüküyor.ben bu kıza ne diyip görüşmeyi kesicem şimdi ya da ve içimde bir yerde de diyorum ki neden kesmek zorundayım?

kızın böyle bir durumdan tam olarak haberi bile yok belki o zaman arkadaşımın tavırlarından anlamıştır, sevgilisi değildi bir şey değildi, ya da arkadaşımın şu anki tavrı ne olur bilmiyorum. uzun süredir kızdan hiç konu açılmadı.
arkadaşımın hayatında biri olsa daha kolay olacak benim için.

aslında bu yaştan sonra ben de kızla ciddi bir ilişki düşünüyorum ama biz ilişkiye başladıktan sonra arkadaşımın tavrı nasıl olur onu da bilmiyorum.

arkadaşım başka şehirde yaşıyor, direkt bizle karşılaşabileceği durum da yok. ama içim huzursuz, rahat değilim. ama bu yüzden bu kadar iyi anlaştığın biriyle ayrılmak zorunda olmak da haksızlık geliyor.
  • limoncello  (19.05.17 16:51:58) 
Hoş bir şey değil ama abartacak bir şey yok çocuğa böyle böyle haberin olsun de bence.


  • jazzabel  (19.05.17 17:20:30) 
insanlara duymak istemeyeceği şeyleri söylemeyin ama kendinizden de taviz vermeyin. ben olsam (ki başıma böyle bir durum gelebilirdi gelmedi), kızla ilişkime başlar çok ciddiye binene kadar (evlilik, şu, bu) söylemezdim. baktım evleniyoruz ararım arkadaşı onu da kırmadan "bir anda böyle böyle oldu, biz evleniyoruz" derdim. ondan sonrası onun bileceği iş. ya düğününe gelir ya da küser. kendi mutluluğum için kimseden izin istemem.

Başka kız mı kalmadı olayına da katılmıyorum, evet yok anasını satayım.
  • iker  (19.05.17 19:20:17) 
ben olsaydım yapmazdım ama yine de sen arkadaşın sana aynısını yapsa ne hissederdin diye düşün.


  • rojhat  (20.05.17 00:33:41) 
arkadaşına değer veriyorsan ve kızdan gerçekten çok hoşlanmıyorsan hiç girme sevgililik muhabbetine, insanın zoruna gider yani. ha illa sevgili olcam diyosan da söyle önce arkadaşına


  • the beste  (05.07.17 02:11:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.