[]

İki oda biçimleri arasındaki fark - ing

Single apartment with own kitchen and bathroom 203-258 euro

Single room in a shared flat (kitchen and bathroom to be shared) - 171-231 euro

Double apartment with own kitchen and bathroom - 168euro

Bu üç oda türü var. İlki özel banyo ve tuvaletli tek kişilik oda, ikincisi paylaşımlı mutfak ve tuvaletli tek kişilik oda, üçüncüsü kendi mutfak ve banyosu olan 2 kişilik oda. Peki 3. seçenek neden daha ucuz birincisinden veya ikincisinden? Ya da ikinci seçenekteki bazı odalar birinci seçenektekinden neden daha pahalı? Sonuçta ilk seçenekte kendi banyon ve mutfağın var?

 
Çünkü son seçenekte bir odada 2 kişi kalıyosun, doğal olarak daha ucuz oluyor.

İlk ikisindeki fiyat farkı odanın m^2'sine göre değişiyodur diye tahmin ediyorum.
  • noluyo yaa  (18.05.17 00:56:17) 
peki birinciye single room darken ikinciye niçin double room denmiyor?


  • naylonlee  (18.05.17 01:01:04) 
Dikkat edersen ilkine ve 3.süne apartment diyor, bu ikisi tek bir daire(ilki tek kişilik, diğeri 2 kiilik). 2.siyse dairede bir oda, o yüzden room diyor.


  • noluyo yaa  (18.05.17 01:08:31) 
çünkü oda olunca oda, apartman olunca apartman. yani birinci ve üçüncü seçenekte bir apartman dairesini 1 veya 2 kişi kullanıyor seçeneğe göre. ikinci seçenekte ise bir apartman dairesinin 1 odası sözkonusu. dairenin kendisi değil, 1 odası kiralanıyor. diğer iki seçenekte ise dairenin kendisi kiralanıyor. (benim anladığım bu en azından)


  • icim urperiyor  (18.05.17 01:09:34) 
En ucuz seçeneğin 3. olmasını çözememekle beraber ben şöyle anladım:

İlki mutfağı ve banyosu size ait olan tek kişilik bir "daire". (En pahalı seçenek olması mantıklı)

İkincisi birden fazla odası olan bir daire içinde bir "oda". Mutfak ve banyo diğer odalarla paylaşılıyor. ( en ucuz olmasını beklenen)

Üçüncüsü iki kişinin yaşayacağı banyosu mutfağı ortak olan bir "daire". (İkinciden daha pahalı olması beklenen)

Ben de merak ettim.
  • voyager 1  (18.05.17 01:15:40) 
Ucuncunun daha pahali olma sebebi tek kisilik ucreti vermis olmalari. Yani iki kisi kiralarsaniz 336 Euro odeyeceksiniz ucuncusune.


  • evrim halkasi  (18.05.17 02:12:33) 
Evrim halkasi dogru demis. Neden o.


  • baldur2  (18.05.17 03:37:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.