[]

kariyer siteleri vasıtasıyla işe girmiş olan var mı ki?

tanıdık olmadan olmaz ya bu işler o kadar ilan var başvuran falan peki hiç tanıdıksız sırf internet yoluyla başvuru yapıp işe başlayanlar var mı aranızda?




 
sadece lisans mezunu olarak başvurursanız evet bu tip sitelerden iş bulma olasılığınız çok düşük. aşağı yukarı ele kriterlerinin nasıl olduğunu duymuştum. iş verenlerin giriş yaptığı sistem baya kullanışlı bir sistemmiş ve sahibinden.com kıvamında ingilizce bilenler, almanca bilenler, yüksek lisans yapanlar... diye abi kutucukları önüne 15-20 kişi kalana kadar tıklıyormuş. sonuçta herkes iş aradığından o kadar bilgili adama da yüksek maaş verecek herhalde diye bir durum da yok tabi. adam belki en basit işi yaptıracak ama yine de en kalitelisini almaya çalışıyor.
yani genel mantık bu. lisans diplomasıyla iş bulmak tanıdık olmadıkça biraz zor.

"yoo benim amca oğlu sütçü imam diplomasıyla opele girdi" diye çıkmasın şimdi biri. imkansız demedim zor dedim.
  • sos fistik olsun mu  (11.01.10 17:10:20) 
evet var.


  • magdalena  (11.01.10 18:13:40) 
Benim lisans mezunu arkadaşlarımdan 1-2 tanesi hariç hepsi kariyer.net ve yenibiris.com gibi sitelerden işe girdi. Ben de ilk iki işime kariyer.net ten buldum. İlk işime başvuru bile yapmamıştım aday havuzundan buldular. Bu arada yaklaşık 5-6 tane de kabul etmediğim iş teklifi vardı. Şu anki işimi ise şirketin kendi sitesinde doldurduğum bir genel başvuru ile buldum. Hiç biri torpil değildi,hiç birinde tanıdığım bir kişi bile yoktu.

IK üzerine çalışan bir yakınım var, kariyer.net için anlattığı şu: 1 ilana alakalı alakasız ortalama 1000 kişi başvuruyor, istenenlere uygun 100 kişi oluyor, bunlardan 20 tanesi ilk mülakata, 10 kişi eğer varsa 2. mülakata, 3-5 kişi de son mülakata çağırılıyor ve 1 kişi alınıyor.

Bir de yapılan bir araştırmada yaklaşık 27 mülakatta bir iş teklifi alıyormuşsun. Buna kariyer sitelerinden yaptığın başvuruları da katarsan 100 başvurundan sadece 1 tanesinde iş teklifi alacaksın. Bu aralar kriz olduğu için oranlar artmış olabilir. Ama bu moralini bozmasın, kriterlerini düşürmesin sen beğendiğin işlere başvurmaya devam et sonunda olacaktır....
  • selimse  (11.01.10 18:14:26) 
Bir yazılımcı arkadaşımda şu an gayet iyi bir maaşla kariyer.net üzerinden bulduğu işte çalışıyor. Kendisi lise mezunu. Ortalama maaşı 4500 lira.


  • alkolik imam  (11.01.10 19:40:51) 
var. ben. kariyer netten hiç tanıdıksız buldum. hem de gayet sağlam işler bulabilirsin ama düzenli olarak takip etmeni öneririm. bi de tabi ne iş yapıyosan yaptığın işte iyi olmanı.


  • rentts  (11.01.10 19:50:40) 
iki yıl önce, yüksek lisans yaparken ben başvuru yapmadan bir çok şirketten görüşmeye çağırdılar, kimisine gittim, kimisine gitmedim. bir kaç iş teklifi de aldım.okul var diye kabul etmedim. mezun olduktan sonra zibilyon tane başvuru yaptım, yaklaşık 200 iş görüşmesine gittim. bir sürü sınava girdim, bir tane bile teklif almadım. hala başvuruyorum, aramıyorlar bile. şu aralar veri girişi için bile aramıyorlar, öyle söyleyeyim.

ay lav kriz.
  • appleblossom  (12.01.10 00:47:21) 
var. sıfır tanıdık ile, sadece "hemen başvur" button u ile. zor iş ama.


  • jaaaccckkk  (12.01.10 07:54:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.